Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 1

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (240)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakane emotívne silné a thrillerovo napínavé. Nechcem sa k pointe a k obsahu filmu príliš vyjadrovať, pretože sa mi otvára nožík vo vrecku, náhodou by som dostal nejakú nálepku a o tú ja nestojím. Pravda však je, že v mene náboženstva sa páchajú tie najväčšie zverstvá. Predstave si, že si zájdete na exotickú dovolenku do Indie a už sa viac nevrátite, a to vďaka pár pošahancom čo to majú v hlave riadne popletené. A tie indické obranné a silové zložky.... no čo ja viem, jedna veľká bieda. A vraj štvrtá najväčšia armáda na svete. V každom prípade tento snímok za pozretie rozhodne stojí. Silný nadpriemer. 85/100 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších filmových překvapení tohoto roku. Hotel Mumbai v sobě totiž dokonale snoubí strohé autentické záběry společně s těmi filmovými, jež jsou navíc vyšperkovány vtahující kamerou a bravurně lícujícím soundtrackem. Režisér Anthony Maras zde rovněž skvěle vybudoval onu atmosféru beznadějného a bezbranného zoufalství, kdy do luxusního hotelu Taj přijdou teroristé s AK-47 a promění poklidný hotel i s jeho aurou v naprostá jatka. Hotel Mumbai se vyjma těchto atributů může také pochlubit i mrazivě civilními hereckými výkony, které působivě dotváří celkový dojem z celého snímku. Co tedy dodat na závěr? Je vážně velmi dobře, když se o těchto chmurných událostech roku 2008 dozví alespoň touto formou co nejvíce lidí. A ještě lepší je, že se tak děje v naprosto perfektně střiženém dramatu, který ve mně bude rezonovat ještě hodně dlouho. Výborná práce! „Terrorists have laid siege to the landmark Taj. With as many as a thousand guests and over five hundred staff trapped inside.“ ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Na filmu se mi líbilo zobrazení, jak zfanatizovaní muslimové jdou a krok za krokem vraždí, aniž by rozlišovali, kdo je jejich obětí. Zda žena, dítě, starý člověk. Zkrátka vraždí jako stroje za rytmického povzbuzování jejich imáma prostřednictvím mobilu. Také panika lidí byla uvěřitelná, zejména hysterický vřískot žen ve chvíli, kdy se to nejméně hodí. Film je natočen spíše dokumentárním způsobem a snaží se podat všechno tak, jak skutečně probíhalo. Nechtěla bych nikdy zažít setkání s ozbrojenými muslimy. Doufám, že se v Evropě přestanou množit jako kobylky. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Neskutečně syrově natočený thriller zachycující jedno výbušné odpoledne v hotelu v Bombaji. Thriller, který šokuje hned na několika úrovních. Každý evropský divák jistě musí žasnou nad neexistující bezpečnostní složkou ve významném hotelu. Terorismus v nejryzejší podobě, kde nemilosrdně vraždí fanatičtí přisluhovači režimu takřka dětského věku. Neskutečně autentická psychologická hra roztočená na dvou hodinách stopáže, kdy nikdo nesundal nohu z plynu. 2 hodiny plné napětí. Nad tím vším jeden fantasticky hrající Dev Patel, jehož permanentně vystrašený výraz v očích mu zkrátka nelze neuvěřit. [85 %] ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film o prohnilých zápaďanech a s nimi sympatizujících Indech, kteří absolutně nepochopili, že jim skupina uvědomělých aláhakbaristů přináší kulturní obohacení. Takhle by film zřejmě okomentoval zavilý, sluníčkářský pravdoláskař. Já jsem si vychutnal dvouhodinovou, drsnou akční exkurzi do zoufalého a marného boje současné civilizace s tlupou středověkých zabržděnců. Australané mi zase jednou ukázali, v čem spočívá hlavní rozdíl mezi americkou a libovolnou jinou produkcí. Kromě Američanů nikdo jiný nepotřebuje k natáčení kolonu cisteren s patosem, všichni ostatní jsou schopni zapůsobit na divákovy emoce kvalitní filmařinou- tady se to (u mě) rozhodně povedlo. Za mě šlo o výborný námět, který se podařilo skvěle natočit, neměl jsem nad čím váhat. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Vo filme si mala zahrať aj herečka Teresa Palmer, no kvôli tehotenstvu sa nakoniec vo filme neobjavila. (MikaelSVK)
  • V roku 2010 bola priamo v lobby hotela Taj Palace odhalená socha ako memoriál na pamiatku všetkých obetí a zranených z roku 2008. (Wargoo)
  • Veľké množstvo dialógov vo filme pochádza z prepisu reálnych dialógov zaznamenaných mobilnými operátormi počas obliehania Hotela Taj a rovnako aj celého Mombaia v roku 2008. (Wargoo)

Reklama

Reklama