Reklama

Reklama

Nepříčetná

  • USA Unsane (více)
Trailer 1

Po traumatickém zážitku se stalkerem, ze kterého se ještě úplně nevzpamatovala, se Sawyer Valentini (Claire Foy – TV seriál The Crown) ocitá v psychiatrické léčebně. Jen chvíli po nástupu do přísně střeženého ústavu zachytí pohled místního zaměstnance, o kterém je přesvědčená, že patří muži, jenž ji pronásledoval. Ale byla to skutečnost, nebo pouhá iluze? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (200)

dubinak 

všechny recenze uživatele

První poklona za to, že je to natočené na Iphone a za ten fakt, že to vlastně úplně skvěle funguje. Druhá za přesvědčivý výkon Claire Foy a třetí za dlouho neviděný námět plus okořenění v podobě, které tady nechci prozrazovat, ale jedná se převážně o Sawyeřin životní problém. Nevím čím to bylo, ale tenhle film mě v podstatě totálně probudil a bavil mě skoro každou svojí minutou. Scénář je napsaný prostě efektivně a není v něm moc zbytečností. Soderbergh si nehraje s divákem jako kočka s myší a pomalu, ale jistě mu přesně říká, co se děje. Jako vtipný bonus tu zahlídnete Matta Damon. Pěkný byl na tomto snímku i soundtrack a k mému překvapení a k nulovým očekáváním jsem nadmíru spokojená. Tohle je prostě fajn a víc než fajn. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmy odehrávající se v psychiatrických léčebnách či zařízeních mi nikdy nějak zásadně nevadili, takže jsem byl na tento kousek i docela zvědavý. Zvláště když jej má na svědomí docela uznávaný režisér Steven Soderbergh, od kterého už jsem pár kousků viděl. K mému překvapení jsem však záhy zjistil, že celý film je natáčený formou, která mi zrovna moc po chuti není. Režisér však ukázal, že se dá natočit jakžtakž slušný film i na iPhone 7 Plus a s nepříliš velkým rozpočtem. Nějakou dobu mi trvalo, než jsem tuto skutečnost s mobilem vydýchával, ale dokonce filmu jsem si na to zvykl. Psychothriller s letmým dotekem hororového žánru nám místy nabídne celkem zajímavě zpracovanou atmosféru, ale už jsem viděl mnohem lepší kousky na podobné téma (nedobrovolní pacienti, oběť pronásledovaná stalkerem do blázince či vězení taky není zrovna originálním počinem). Soderbergh však vše vsadil hlavně na jednu kartu a ta mu v rámci možností vyšla. Tím esem v rukávu bylo obsazení Claire Foy, která si nevedla vůbec špatně, no a celé to stálo hlavně na jejím dobrém hereckém výkonu. Byla jen škoda, že se tu věnovalo hlavně psychologické podstatě příběhu (když už se tohle počítá i do hororového žánru) a nedošlo i na více brutality. Když už se totiž ke slovu přihlásilo i nějaké to násilí, nebylo to vůbec špatně provedené. 50% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Chápal bych, že chce můj oblíbený režisér Steven Soderbergh natáčecím stylem zachytit tíživost oné situace, do které se božská Claire Foy dostane, ovšem tím, že film točil na svůj mobil mi celkem zkazil zážitek ze sledování. Až do konce jsem si nezvykl na podivnou formu a rozlišení. A co se týče příběhu, ani to mě extra neuchvátilo, pro mě tedy zatím nejslabší Soderberghův kousek, co jsem měl tu čest doposud vidět. A nejvíce mě zaujalo, že se hlavní hrdinka jmenuje Sawyer. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh ukázal, že malé filmy jsou mu blízké a že si s nimi dovede vyhrát. Tady měl k ruce velmi povedený scénář, což se ukázalo jako maximálně silná zbraň, z níž vytěžil maximum. Někdy je v jednoduchosti síla, když za to vezme správný tvůrce. A jak se ukázalo, Steven Soderbergh tím schopným tvůrcem jednoznačně je, a to nikoli jen díky skvělé kameře, s níž umí divy. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre nakrútený THRILLER na mobilný telefón v 4K rozlíšení, čím sa automaticky stáva inovačný, nový, neobvyklý, skrátka zaujímavý, a to všetko sa deje pod taktovkou taktiež všestranného režiséra Stevena Soderbergha, s chameleónsky zameranou britskou herečkou Claire Foy... Celý čas som bol vo veľkom napätí, čo sa bude zase diať, v súčastnosti, ak má jedinec dostatočný tvorivý potenciál, môže si aj On, Ona nakrútiť na svoj mobil film, a nepotrebuje k tomu mať i typickú kamerovú výbavu. Ozaj, bravúrne sprostredkovaná záležitosť z psychiatrickej liečebne, kde to teda nebol med lízať. Za mňa panuje mimoriadna spokojnosť. PS: „Objaví sa tu na pár sekúnd aj Matt Damon, a nie je sa tomu, čo čudovať, veď u SS bol často vítaným hosťom” . ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Steven Soderbergh natočil celý film za 10 dní na svůj iPhone 7 Plus, a to v rozlišení 4K. Stal se tak prvním známým režisérem, který se k podobnému kroku odhodlal. (boni)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. února 2018 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)

Související novinky

Soderbergh se vrací do akce

Soderbergh se vrací do akce

05.02.2018

Začnou se hollywoodské filmy točit na iPhone? V nejbližší době to samozřejmě nehrozí, Steven Soderbergh si ale myslí, že pomalu míříme právě tímhle směrem. Co udělal proto, aby tenhle trend nastolil?… (více)

Reklama

Reklama