Reklama

Reklama

Nepříčetná

  • USA Unsane (více)
Trailer 1

Po traumatickém zážitku se stalkerem, ze kterého se ještě úplně nevzpamatovala, se Sawyer Valentini (Claire Foy – TV seriál The Crown) ocitá v psychiatrické léčebně. Jen chvíli po nástupu do přísně střeženého ústavu zachytí pohled místního zaměstnance, o kterém je přesvědčená, že patří muži, jenž ji pronásledoval. Ale byla to skutečnost, nebo pouhá iluze? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (203)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Fascinuje mě, s jak málem jde udělat tolik. Soderberghovu jménu jsem dlouho odolával a pamatuju si, že mě v době, kdy jsem filmy začal sledovat, vyloženě iritoval. Nevím, v jakém poměru jsem se změnil já a v jakém on, ale jeho poslední věci mě pravidelně dostávají. A klaustrofobické béčko Unsane je pro mě rozhodně velká lahůdka. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh ukázal, že malé filmy jsou mu blízké a že si s nimi dovede vyhrát. Tady měl k ruce velmi povedený scénář, což se ukázalo jako maximálně silná zbraň, z níž vytěžil maximum. Někdy je v jednoduchosti síla, když za to vezme správný tvůrce. A jak se ukázalo, Steven Soderbergh tím schopným tvůrcem jednoznačně je, a to nikoli jen díky skvělé kameře, s níž umí divy. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Pacienti - kluci, holky, po večerce šustí. Je mi líto, tahle blbost odpad! filmu spustí." Čtyři hvězdy za příběh, odpad! za tu SPOLEČNOU LOŽNICI mužů a žen. Reálné jen ve scifi nebo v blbém pornofilmu. Tak si to představme v barvách, po večerce. Na společném pokoji s ženami spinká i několik chlapů, zdravých samců (až na ty papíry na hlavu, samozřejmě), a vedle nich... mladá holka! Navíc odborným personálem odborně připravená k „použití“, čili přikurtovaná k posteli za ruce a nohy. Škoda téhle krávoviny, protože jinak byl film v pořádku. I úchyl stalker byl naprosto v pořádku (čili magor jak má být), a hrabiví doktoři, vesele farmařící na poli (ne)ztracených lidských duší, byli taky fajn a ze života. Oběť blbá jako troky, protože podepsala lejstra, aniž si přečetla aspoň nadpis, ergo v hlavě vymeteno a tudíž do ústavu vlastně patřila. Btw, to měla ještě kliku, že jí nedali k podpisu např. smlouvu na 7dní natáčení gangbang porna, by to bez čtení asi podškrábla taky. Ale pak už dobrý, pak se chovala v mezích logiky a vypolstrované místnosti. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,5miliónaTržby USA $7,732,899Tržby Celosvetovo $14,293,601▐ Soderbergh a jeho taký experimentálny pokus, on proste musí ísť iným prúdom, je svojský a tu mu to v celku aj vychádza. Psycho liečebna tak trochu v s takým nádychom thrilleru, šmrncnutá s polo dokumentárnym pojatím. /60%/ ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Film děsivější než 99% všelijakých prvoplánových horrorů, protože dostat se do spárů fašisticko-psychiatrické mašinérie je noční můra horší, než frontální útok stáda hladových zombií. Film Soderberghovsky minimalistický a strohý, postavený výhradně na dialozích a hereckých výkonech a připomínající tak divadelní hru. Film natočený na kvalitní mobil se stabilizátorem obrazu, kterážto kamera je ve výsledku nesrovnatelně lepší, než 99% naschvál skákajících ruček v ručkách všelijakých kvazikameramanských hovad. Film nízkorozpočtový, ale vysokozáživný. Film svou formou naoko amatérský, ale profesionálně zrejžovaný i zahraný. Zkrátka po nějakém čase zase film, který mě zaujal svým netradičním zjevem a kvůli kterému jsem vyžahnul přes dva litry coly, abych ho mohl dorazit vcelku a neusnout. Claire Foy z hlavní role je nejenom hodně pěkná baba, ale i výrazná a zajímavá herečka, budu si ji muset podrobněji proklepnout. Pátá hvězda po delším váhání za nevšední, alternativní a zapamatováníhodný filmový zážitek. (pozn.: Abych nebyl příliš obézní, piju zásadně colu bez cukru. A prohlašuju, že nejlepší cola bez cukru, která má zároveň dost kofeinu a stojí nejmíň merglí, je Freeway Cola z Lídlu. Takže pokud to čte někdo z firmy pana Lídla, tak ať mě laskavě ihned zkontaktuje skrze naší zdejší poštu a domluvíme se, kolik mi vysolí éček za tuhle parádní reklamu. Jinak to do roka a do dne přepíšu a budu tvrdit, že chlastám Pepsi.) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Steven Soderbergh natočil celý film za 10 dní na svůj iPhone 7 Plus, a to v rozlišení 4K. Stal se tak prvním známým režisérem, který se k podobnému kroku odhodlal. (boni)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. února 2018 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)

Související novinky

Soderbergh se vrací do akce

Soderbergh se vrací do akce

05.02.2018

Začnou se hollywoodské filmy točit na iPhone? V nejbližší době to samozřejmě nehrozí, Steven Soderbergh si ale myslí, že pomalu míříme právě tímhle směrem. Co udělal proto, aby tenhle trend nastolil?… (více)

Reklama

Reklama