Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký snímek je inspirovaný neuvěřitelným skutečným příběhem rodiny Beamových. Když se Christy (Jennifer Garner) dozví, že její desetiletá dcerka Anna (Kylie Rogers) trpí vzácnou a nevyléčitelnou nemocí, začne bojovat za její uzdravení a urputně se snaží najít řešení. Poté, co Anna přežije děsivou nehodu, se bezprostředně po dramatickém pokusu o její záchranu stane zázrak, který vyrazí dech lékařským specialistům, stmelí celou rodinu a inspiruje jejich komunitu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (111)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ako bolo povedané, buď žijete tak, že všetko je zázrak, alebo že zázraky neexistujú. Tento film si však bere z jedného aj druhého súdku a Garnerka to mieša svojimi emóciami a len ona to drží. Buď vás to teda zasiahne a pri poslednej kostolnej scéne sa rozplačete, alebo nie. Videl som už aj horšie filmy s touto tématikou, preto 2 z 5 ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky za film, škoda, že to nevzal do ruky lepší režisér, mohlo být to poselství a potvrzení víry silnější (za které jsou další dvě) a vyznít méně fádně a neuvěřitelně, protože to, že někdo vystoupí z těla a prožije restart, snad dnes už nezpochybňují ani vědci. I když těžko vyčítat Patricii Riggen sentiment a kýč, protože takoví také Američané jsou, patetičtí, emotivní, přecitlivělí, věřící... Natočila skutečný příběh jedné americké rodiny, vlastně ho jen převyprávěla. Čert to vem, pardon, pro mě osobně je důležité to, že být materialisticky smýšlejícím člověkem je v podstatě nevědomost, která bude každému dříve nebo později vysvětlena a vyvrácena a že věřit pouze tomu, co lze změřit a zvážit, osahat si... Je vlastně úsměvná bláhovost. Zvlášť když má jeden tolik důkazů nejen ve filmu, ale hlavně ve svém blízkém okolí. ()

Reklama

Magika82 

všechny recenze uživatele

Kde končí možnosti vysvětlení vědy, tam začíná zázrak. Opravdu? Nebo se malé zázraky dějí každý den, tak jako dostáváme znamení na své odpovědi, ale bohužel jsme se je naučili nevidět? "A víra Tvá Tě uzdraví." Tak pravil Kristus. A co mnohdy slyšíme od lékařů, kteří odvedli svou nejlepší možnou práci na operačním sále? "My jsme udělali, co jsme mohli. Teď to již záleží jen na ní/něm." (Myšleno pacienta)... "Když víru máš, stanou se zázraky." Tak nám praví Starý Zákon. Přeloženo: Myšlenka má obrovskou moc,neboť je energií. Máme-li tedy skutečnou víru, dokážeme i nemožné. Vždy bude více otázek, než-li odpovědí. A tak to má být.... Konečně, jak už pravil Albert Einstein: "Náhoda. Toto označení užívají pouze pit.mci, kteří nechápou a nerozumějí vše souvislostem."... My sami se často pokoušíme vysvětlit mnohé za pomoci argumentů, které tahají za vlasy, až to bolí. Neboť stále máme strach z neznámého a toho, čemu nerozumíme. Proto raději sto nesmyslných argumentů, než-li prostě říci: "Já to nevím." Nebo: "Nedokáži to zkrátka vysvětlit."... Takových i jiných případů, jako je tento - Anny Bean - , se denně v mnoha podobách děje na celém světě. Jen někdy zní odpověď: "Ano." A někdy bohužel zní: "Ne." Vše má však svůj důvod. A my bychom měli vždy věřit, že vše má svůj důvod...... Za zpracování snímku, věrnost a přesvědčivost dějové linie, herecké výkony a jemně vedenou pomyslnou Ariadninu nit rukou režiséra u snímku vycházejícího ze skutečné události: 90% a tedy 4 hvězdy + .... ()

Ingtar2 odpad!

všechny recenze uživatele

Ako dieťa som raz v jaskyni pokazil baterku. Proste prestala svietiť. Sprievodca tú baterku chytil, mrdol o zem, a zrazu začala svietiť. A presne takto na mňa tento film pôsobí. Zo začiatku je to celkom fajn, sledujeme ako baterka funguje, je plne nabitá (aj keď neviem čo robia tí Američania že majú také dobré vzťahy zo susedmi, nám minule suseda rozstrihala plot a vyrúbala jabloň). Potom sa baterka pokazí (čítaj tráviaci trakt tej malej) a celé to ide do kytek. V nemocnici začne presviedčať ateistov na kresťanstvo pretože boh je láska, sila, viera, coop jednota. No a koniec, pri ktorom sa zázračne uzdraví tým, že sa yeetne po hlave do stromu je už vyložene trápny až smiešny. A to ani nehovorím o konci a monológu Jennifer Garner pri ktorom som normálne prekvapený, že ovládač neletel cez okno k susedovi do dvora. Veď ona sama nemohla veriť tým sračkám ktoré púšťala z úst... Prosia nech ju boh vylieči ale nie sú prekvapení, že jej tú chorobu dal. Asi im niekto vymenil hodnoty IQ a BMI. Dávam Odpad!, 5% za to, že doktor mal super kravatu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Obsahuje nepřímé spoilery! Rodinné drama s výrazným křesťanským otiskem a s tím souvisejícím sentimentem, který tu teče po kýblech. Ač tu víra hraje také svou pro charaktery podstatnou roli, film předkládá divákovi i racionální vysvětlení. Ve finále je vlastně úplně jedno, zda divák věří nebo ne, jde především o samotné postavy jejichž odhodlání a víra minimálně dopomohla ke šťastnému konci. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu zmenilo životný prostoj Jennifer Garner, ktorá uviedla, že sa jej príbeh Beamovcov veľmi dotkol a stál za jej návratom k viere, v ktorej vyrastala. (Arsenal83)
  • Doktoři používají termín spontánní remise (spontaneous remission). Je to termín pro vysvětlení něčeho, co nejde vysvětlit ani moderní medicínou. Jedná se o vymizení příznaků poruchy či nemoci, aniž by došlo k specifické léčbě. (Jamal)
  • V každej sekvencii, kde sa stane zázrak alebo sa práve má stať, je viditeľný motýľ. (Arsenal83)

Reklama

Reklama