Reklama

Reklama

Ztráta nás změní. Tragédie nás zkouší a síla je náš smysl života... Skutečný příběh muže, který se stal obětí bombového útoku na Bostonském maratonu 2013. Bojoval a přežil, aby si získal srdce obyvatel svého města a stal se symbolem naděje. Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal) je bostonský rodák, docela obyčejný muž, který pracuje v lahůdkách a žije v malém dvoupokojovém bytě se svou matkou Patty, závislou na alkoholu. Jednoho dne v místním baru Jeff potká svou bývalou přítelkyni Erin, která obdivuje jeho laskavost a šarm, ale frustruje ji jeho nedostatek zaujetí. Erin mu sdělí, že poběží Bostonský maraton, aby získala peníze pro nemocnici, ve které pracuje. Jeff požádá každého štamgasta v baru, aby finančně přispěl a slíbí ji, že na ni bude čekat v cíli s velkým transparentem. V den maratonu Jeff spěchá, aby se dostal do cíle včas. Jak se Erin přibližuje, na místě, kde čeká Jeff, vybuchne bomba. Jeffovi museli amputovat obě nohy nad kolenem. Když znovu nabyl vědomí, vzpomněl si, že před výbuchem spatřil atentátníka…Patty volá FBI. Ale Jeffova vlastní bitva právě začíná. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Je tam Jake Gyllenhaal (jeden z nejzajímavějších herců současnosti), je tam Tatiana Maslany (jedna z nejzajímavějších hereček současnosti), je to podle pravdivého příběhu, dokáže to vydolovat emoce a do mixu se přidalo i trochu to sportu. Má to tedy všechno, co bych si mohl přát a přesto to není úplně dokonalý. Možná je to tím, že jsme zvyklý na tu americkou klasiku, kdy si všichni pomáhají a snaží se být lepší a už nás to unavuje. Jenže Jeff se o to nesnaží (tedy alespoň ne hned) a jeho rodina také není vyobrazena jako nejlepší podpůrná skupina. Mě se líbí, že to ukazuje právě tyhle stránky, ale k té extratřídě tomu i tak něco chybí... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

David Gordon Green mě opět nepřesvědčil o svých režisérských kvalitách. Jeho styl vyprávění mě prostě nesedí. Jake po Bojovníkovi předvádí další snaživý výkon, ale stejně jej mám raději jako Slídila. Američané tyhle filmy o silných událostech potřebují, já to respektuju. Víc než jedno shlédnutí ovšem tomuhle nedám. 40% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Byl to panečku ale vykutálený nápad, obsadit do vedlejší role tu nejburanštější americkou famílii pod sluncem! Sympatie nula nula prd. Jake ale skvělý, ždímání slz zrovna bohužel fungovalo (až sem se styděl) a subjektivně to má rozhodně méně než ty dvě hoďky. Průměr. A hrozně mi vadí to tlačení do oscarových nominací. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Film o teroristech ,ale z úplně jiného pohledu.Pohledu chlapíka,který přišel o nohy kvůli bombovému útoku na bostonský maraton.Film vám ukazuje jak těžké je se vyrovnat s tím,že během chvíle přijdete o něco tak pro mnoho lidí samozřejmého a to jsou nohy,ale jde tu i to jak každý vidí jen tu vrchní slupku usměvavého člověka ,který působí jako hrdina co přežil,ale uvnitř je neskutečně v háji.Jake Gyllenhaal znovu prokázal,že je dobrý herec a opravdu se do role vžil.Jen víc těchto silných filmu z kterých si něco můžete vzít.Za mě celkově 88% a pět hvězd ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Civilní, neokázalý příběh muže, který při bombovém útoku na bostonském maratonu přišel o nohy,  zároveň se z něho stal symbol naděje a odhodlání lidského ducha. Nevyžádaně – přestože "buranská" rodina se na tom snaží profitovat. Boston Strong! Vyrovnávání se s bolestí, invaliditou a náročnou rehabilitací, (ne)vděčné (ne)přijímání pomoci bližních – zejména od obětavé přítelkyně (svého času ex), maniodepresivní stavy (čím jsem si to zasloužil) – to vše věrohodně svazuje bravurní Jake Gyllenhaal aspoň na slabší 4 *. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se ve státě Massachusetts v USA. (BMW12)
  • Jedná se o zpracování autobiografické knihy od Jeffa Baumana, jednoho z přeživších bombového útoku na Bostonský maraton 16. dubna 2013. Autor knihy při útoku přišel o obě nohy. (raikonen16)

Související novinky

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Reklama

Reklama