Reklama

Reklama

Barry

(seriál)
  • USA Barry
Trailer 1
USA, (2018–2023), 15 h 55 min (Minutáž: 24–36 min)

Tvůrci:

Alec Berg, Bill Hader

Hudba:

David Wingo

Hrají:

Bill Hader, Stephen Root, Henry Winkler, Anthony Carrigan, Glenn Fleshler, Rightor Doyle, Paula Newsome, John Pirruccello, Alejandro Furth, Sarah Goldberg (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Černá komedie Barry v hlavní roli s Billem Haderem pojednává o deprimovaném, podřadném nájemném zabijákovi ze Středozápadu (Hader v titulní roli), který během své vražedné mise v Los Angeles zcela propadne herectví. Fuches, který zařizuje Barryho zakázky, jej „pronajme“ velmi brutální čečenské mafii z Los Angeles, v jejímž čele stojí Goran Pazar a jeho pravá ruka NoHo Hank. Barryho “terčem” je začínající herec, který má poměr s Pazarovou manželkou. Barry sleduje svou oběť na lekci herectví, kterou vede oblíbený učitel a guru Gene Cousineau, kde je okamžitě okouzlen skupinkou herců - a především Sally. Barry chce mezi těmito nadějnými talenty začít nový život, ale jeho zločinecká minulost ho drží ve svých spárech. Dokáže najít mezi oběma světy rovnováhu? (HBO Europe)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (89)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nenechte se oklamat zde uvedeným obsahem, hlavní hrdina Barry je sice deprimovaný, ale určitě ne podřadný nájemný vrah. Naopak, ve svém oboru se dá považovat za špičkového profesionála. Trpí ale častým neduhem, který provází profesionální vojáky - mechanicky plní rozkazy a nenalézá sílu se jim vzepřít. Ke svému řemeslu se dostal tak nějak mimochodem a nijak zvlášť ho netěší. Zadané úkoly ale plní svědomitě a úspěšně přežívá ve světě plném násilí a nástrah. Když se jednou dostane díky speciální zakázce do hereckého prostředí, je to tak trochu jako začátek jeho zločinecké dráhy. V první chvíli neumí říct ne a už se veze, především díky půvabům herecké kolegyně Sally. Seriál Barry představuje zvláštní kombinaci kriminálky a komedie s prvky řady dalších žánrů. Pokud si někdo vzpomene na Dextera, v mých očích vychází Barry lépe, protože jeho postava je daleko realističtější a lépe ukotvená v přítomnosti. Dexter je sice cool, ale jeho psychologie je ptákovina a na ploše osmi řad opakuje vlastně stále totéž dějové schéma. Barry je na ploše 2x8 dílů daleko sevřenější. Pravda, komediální rovina je trochu přímočará, některé postavy jsou vyloženě karikatury, což se místy bije s brutálními zločiny, kterých divák není ušetřen. Ale pokud tuhle hru přijmete, poskytne vám Barry přiměřenou porci zábavy a napětí. Celkový dojem: 75 %. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle mi vážně moc sedlo. Přes trošku pomalejší úvod se Barry na konci pěkně rozjede a je mi vážně moc líto, že těch dílů bylo jenom osm. Opravdu velmi vtipná série o jednom smolaři, zabijákovi v čele s pro mě dokonalým Billm Haderem, který na jednu stranu kosí své soupeře jako kostky domina, na stranu druhou by tak moc rád z toho vlaku vystoupil. Uvidíme, jestli se mu to povede v dalším pokračování, které bude snad co možná nejdřív. ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Barry mě bavil hned od první série a kvalitu si držel až do 3. Vážně netuším, co tvůrce přimělo to v té 4. tak posrat. Řekli jim, že jim další sérii nedají a oni nestihli vše, co chtěli? Vězení bylo příliš krátké a ten sek s posunem o několik let byl strašně zmateční a Sally se pak chovala jak p*ča. Bohužel ani závěr to příliš nespravil, přestože tam snaha byla a dokonce to chvíli vypadalo, že to vysvětlí jinak. Škoda, potenciál byl, tak trochu mi to připomínalo Dextera. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

To je tak krásně neuchopitelný, nepředvídatelný a divný, že si tomu dovolím napálit plnej knödl už po šesté epizodě. Uvidíme, jestli drajv vydrží a nebudu snižovat, ale zatím nadhodnotím za odvahu a za Bill Hadera, kterýho jsem měl rád už dřív, ale teď ho prostě miluju. Akorát to teda často není vůbec komedie, tak bacha. Když už tam ale nějakej fórek je, je parádní, suchej, chytrej a sedí. Plus ten parádní satirickej podtón, kterej si střílí z herců, mileniálů a dnešní ameriky. ()

Tatannka 

všechny recenze uživatele

Barry dělá to, co mu jde nejlíp – zabíjí lidi na objednávku. Není zvyklý si stěžovat, když se ale při sledování jedné z obětí náhodou připlete na herecký kurz, začne mít pocit, že by svůj životní styl rád změnil a stal se hercem. Příběh hitmana s duší, která se začne probouzet na hodinách herectví, je nejdřív praštěnou komedií, postupně v ní ale začíná jít do tuhého - aniž by přestala být vtipná. Nejenže podsvětí Barryho vtahuje zpátky, on sám si začíná představovat, že emoce, které díky vraždění zažívá, by z něj mohly udělat druhého Al Pacina. Kontrast narcistního rádoby uměleckého hereckého prostředí a roztomile pragmatického uvažování čečenských gangsterů, kteří chtějí Barryho schopnosti vytěžit, stejně jako jeho herecký kouč, nutí člověka uvažovat, co stačí k dobré komedii – Barry to každopádně všechno má. ()

Galerie (362)

Zajímavosti (1)

  • V seriálu je několik náznaků, že tvůrci Bill Hader a Alec Berg jsou velkými příznivci metalové hudby. Na plakátech v pokojích různých postav tak můžeme zahlédnout plakáty kapel jako jsou Metallica, Pantera či Anthrax. (KubiSchroder)

Související novinky

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Reklama

Reklama