Reklama

Reklama

V chudinské čtvrti Londýna zvané Limehouse dochází v roce 1880 k sérii brutálních vražd. Mordy kromě brutality na první pohled nic nespojuje, protože oběti jsou z různých společenských vrstev. Lidé se bojí a vyšetřování nikam nevede. Scotland Yard nechce ztratit své dobré jméno, a tak je případem pověřen starý neoblíbený detektiv Kildare (Bill Nighy), který má případně posloužit jako obětní beránek. Ten se však přes stopy zanechané na místě dostane k ženě, která toho času čeká ve věznici na soud obviněná z otrávení svého manžela. Kildare začne tušit, že ona žena je možná klíčem k odhalení vraha zvaného Golem z Limehouse. Soud s travičkou je však za dveřmi a Elizabeth Cree (Olivia Cooke) hrozí trest nejvyšší – smrt oběšením... (Big Bear)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (48)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Mix Moulin Rouge a Jacka Rozparovače s Sherlockem Holmesem a Vraždami podle Jidáše (nebo Sedm). Maria ukáže hrudník, Nighy je skvělým vyšetřovatelem a příznivci krve si přijdou na své zdaleka nejvíce. Potěšila práce s časovými linkami, propletení příběhu postav a nakonec i výprava, kamera a hudba. Juan Carlos Medina se vyplatí sledovat. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zatím asi jedna z nejzajímavějších rolí M. Valverde, které to v těch dobových kostýmech mimořádně sluší (a navíc v 36. minutě na kameru vystaví svoje dokonalá ňadra, čímž mi málem způsobila srdeční zástavu). Také mi přišlo, že velmi zapracovala na své angličtině a její španělský přízvuk je zde již téměř neznatelný (byť postava, kterou zde ztvárnila, bude dle jména - Aveline Ortega - nejspíš stejně španělského původu). Vzato kolem a kolem, měl jsem v tom filmu oči jen pro ni, a zbytek mě moc nezajímal. Příběh v podstatě neobsahuje nic, co bychom už neviděli někde jinde, herectví Billa Nighyho mě nikdy moc nebralo, Olivia Cooke mě taky moc nebavila (vedle MV je to jen šedá myš), a celkově mi ty viktoriánské kulisy přijdou už strašně ohrané (a to nejenom kvůli do omrzení omílané podobnosti se snímkem Z pekla). Film mi nadto subjektivně přišel hodně dlouhý, samotný závěr se mi ale docela líbil. Btw. ten Karl Marx mi tam přišel jako trapas. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Za mne ten film nefunguje. Ingredience má, ale nefunguje. Londýnské uličky, mlha, Bill Nighy, to vše je v pohodě. Ale to rozkouskování na dva byť související příběhy, až přílišné soustředění se na Oliviu Cooke (která podle mne ani neumí moc hrát), neujasněnost, zda jde o detektivku, romanci, náhled do vaudevillů, každou chvíli sleduju jiný žánr, mate mne to a podvědomě štve. Nakonec mi byly postavy jedno, detektivovi jsem přál, aby pohořel, a Lizzie aby popravili, a byl by klid. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Průměrný atmosférický Thriller z Londýna, kde řádí sériový vrah Golem. Obdobné filmy většinou můžu, špinavé ulice Londýna, šlapky, krysy a krev vytváří hodně temnou atmosféru, jenže zde na nic zmíněné téměř nedochází. Bill Nighy je už hodně starý a Olivia Cook je roztomilá. Velká škoda, že se film soustředí spíše na kriminální linii a scény z divadla, až v závěru dojde k zajímavému rozuzlení, které je docela nečekané a překvapivě i hezky brutální. Nebýt posledních 15 minut šel bych s hodnocením ještě níže. 55% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Píše sa rok 1880, v uliciach Londýna panuje nepredstaviteľný strach. K prípadu brutálnej vraždy päť člennej rodiny, je privolaný inšpektor John Kildare (Bill Nighy) zo Scotland Yard, pričom súbežne s daným prípadom, je z otrávenia vlastného manžela, obvinená mladá, krásna Lizzie Cree (Olivia Cooke). Takmer všetko nasvedčuje tomu, že je skutočným páchateľom, no skúsený detektív od prvého momentu tuší, že nie všetko musí byť tak, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Obzvlášť, keď sa v samotnom meste objavilo viacero vrážd, za ktoré je údajne zodpovedný šialený vrah zvaný Golem, ktorý naposledy úradoval pred viac, ako pol storočím. Inšpektora Kildare-ho tak čaká nesmierne zložitá úloha ... Ďalší "nehoror" roku, ktorý sa samozvane pasuje do žánru, okolo ktorého ledva zavadil krídlom lastovičky. Netvrdím, že sa neobjaví pár násilníckych pasáží, no skôr na úrovni thrilleru, než hororu ako takého. Inak všetko dokonale vystihol užívateľ "Corpsegrinder ". Sám by som to nenapísal lepšie. Miestami neskutočne pomalé, až človek prepadne nude, samotná story sa rozmotáva v dvoch dejových líniách, no chvála bohu, nie je nijak zmätočne podaná, pričom v závere sa všetko krásne rozmotá. Za mňa priemer bez nadšenia, inak viac menej pre milovníkov doby, do ktorej je samotná príbeh zasadený ... ()

Galerie (58)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2016 na filmovém festivalu v Torontu. (animaxis)
  • Film je adaptací novely Petera Ackroyda „Dan Leno and the Limehouse Golem“ vydané v roce 1994. (animaxis)

Reklama

Reklama