Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neslavně známé léto roku 1977 bylo časem srážky disca s punkrockem, ale i létem, počas kterého řádil vrah, označený jako "Samův syn". Šílený maniak si vybíral milenecké páry a osamělé dívky. Dařilo se mu zabíjet a unikat beze stop, a jak teploty a počty obětí stoupaly, k pátrání se přidala i samotná mafie a občanské hlídky. Kadeřník Joey se svou partou povalečů dostali nápad, že vrahem je někdo z jejich čtvrti. Sepsali si proto seznam podezřelých a začali hledat toho, kdo jim bude nejvíc připadat jako vrah - někdo, kdo je jiný než ostatní... (Intersonic)

(více)

Recenze (207)

Tomco 

všechny recenze uživatele

John Leguizamo je pán herec, Adrien Brody majster chameleón hodiaci sa snáď do akejkoľvek typologickej úlohy a Spike Lee prvotriedny režisér. Úmorná stopáž vôbec nevadila, scenár a prezentované charaktery dobre bavili, preto jediná chyba snáď len v tom, že sa to všetko, čo do chytľavosti, akosi nechytá na žánrovo podobného (a hlavne maximálne bezchybného) Finchrovho Zodiaca. 80% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jako většina filmů od Spike Leeho si vzal větší sousto než mohl spolknout, ale rozsah, hloubka jeho znalostí a energie je působivá. Byl jsem úplně roztancovaný. Krvavé léto v New Yorku je nudný portrét monstra. Než na vraha nebo vyšetřovací tým se film soustředí na partu fiktivní skupiny Italoameričanů zajímajících se o sex a discotanec a světu říkají "fuck". Toto slovo je ve filmu řečeno 435 krát. To je obvyklé jen v pornu. Místo vypadá to jako Bronx. Ve skutečnosti byly zločiny spáchány v Queens. Sériový vrah napsal v jednom z dopisů "Mám rád lov". Chybělo mi aby se film monstru věnoval víc času. ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Trochu delší, než by bylo záhodno. Trochu předvídatelné, ale to je s odstupem 22 let asi každý film. Některé postavy děsivě ploché, ale ústřední role zahrané skvěle, hlavně ta Vinnyho, nejvíc se mi pak však líbila "proměna" Ruby. Celkově velmi povedené, i když kratší stopáž by tomu opravdu slušela více. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Adrien Brody ako punker `77? Tak to sa mi snáď sníva. A kruci nie, veď ho práve vidím vystupovať v klube CBGB`s (kde mali mimochodom prvý koncert aj Ramones). Krásne vyrozprávaný príbeh jedného leta 77 v New Yorku. Na nič sa film nehrá, len vykresľuje situáciu, ľudí, charaktery. Možno trochu drsnejšie, ale pravdivo. To mám rád. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Predstavte si, že by sa jedného dňa natočil snímok podľa skutočnosti o Petrovi Saganovi, pričom by ste následne po jeho vzhliadnutí zistili, že ste čumeli na dvoj hodinový dementný film, ktorý si nebral na paškál vašeho "favorita", ale nejakého meniča pneumatík či ventiliek. Čakal som niečo iné, dostal som úplne niečo iné. Možno moja chyba, možno nie, no len zriedka kedy narazím na chabý pokus hodný "odpadu". Tento by si to z mnohých ohľadov plne zaslúžil, pričom je úplne mimo moje chápanie tunajšie hodnotenie užívateľov. Nedokázal som to ani len dopozerať, a to zrejme hovorí za všetko. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Během 142 minut filmu bylo řečeno slovo "fuck" 435krát, což je téměř 3,06krát za minutu. (ČSFD)
  • Sám Spike Lee se obsadil do role reportéra. (ČSFD)

Reklama

Reklama