Reklama

Reklama

VOD (1)

Touha po moci i pomstě žene Daenerys proti těm, kteří neuznávají její nárok na Železný trůn. Arya se ocitá v ohni nemilosrdné válečné vřavy v ulicích King´s Landing. Sandor Clegane jde vstříc bratrovražednému souboji. Rodinná pouta Lannisterů pečetí jejich osudy. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (266)

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak máme za sebou předposlední díl série a zároveň celého seriálu a já se nějak nemůžu zbavit, že se cosi kdesi pokazilo. Začalo to bitvou o Zimohrad, kde byla spousta nelogičností, ale dalo se to ještě pořád koukat a trochu omlouvat tím, že přijde ještě nějaké velké překvapení a zvrat, který to všechno nějak vyrovná, opraví a posadí nás na prdel, jak jsme bývali u GOT zvyklí. No po shlédnutí tohoto dílu se obávám veškeré naděje dohasly a je jasné, že očekávaný zázrak se prostě nekoná. Místo geniálního vyvrcholení geniálního seriálu se nám od tvůrců dostává čím dál větší scénáristická tragédie, která celý seriál naprosto pohřbívá. Chytré, sebevědomé a cynicky vtipné postavy se najednou chovají hloupě a bázlivě (Tyrion), Stateční hrdinové se najednou chovají jako zarputilí podpantofláci (Jon). Z bojovných a spravedlivých ochránců chudých a slabých, jsou najednou slabí, žárliví, psychopatičtí tyrani (Daenerys). Tajuplní a významně působící, jsou najednou zbyteční a bezvýznamní (Brandon). Postavy, které měly až fantastické příběhové linie, které slibovaly velké vyvrcholení, najednou ztrácejí dech a ty velké věci se poděly bůhví kam. Nápadité díly plné zvratů a překvapení, jsou pryč, místo toho jsou tu černobílé díly bez špetky invence a překvapení. Ze závěrečné bitvy zbyl jen nesmyslný masakr. Síla Cercei, která byla avizována v předchozím dílu, jakoby najednou neexistovala. Slibovaný velký souboj, nahradil oheň a pustošení. Mimochodem neměla by být královna těhotná? Od první zmínky o jejím těhotenství muselo uběhnout minimálně 5 až 6 měsíců, měla by mít tedy břicho těsně před porodem – kde je? A její trapnou smrt, by mohlo trapností trumfnout už jen její zázračné přežití. A upřímně, celkový dojem z pátého dílu? Vlastně mnohem zajímavější linií než boj o trůn, byla ve skutečnosti tajemná linie Nočního krále a nemrtvých. Ve chvíli kdy tato linie najednou pominula, je otázka trůnu skoro už téměř nezajímavá. Hlavní záporák seriálu zapíchnut malou holkou kuchyňským nožem a hlavní záporačka zasypána kamením. Jedno velké Ach… To ne matka draků začala šílet, ale spíš tvůrci seriálu. …PS: s ročním odstupem, když nad tím přemýšlím, nelikvidovala Daenerys svoje nepřátele nemilosrdně už od začátku? Otrokář od kterého koupila svoji armádu, dothracké vedení spálené na uhel, Samův otec a bratr - vlastně ta reakce není až tak překvapivá...a konec konců natočeno je to opravdu impozantně. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypadá to pěkně, o tom žádná. Ale větší boj proti logice by jeden pohledal. Je chybou vnímat nízké známky jako nutný hate, v mém případě je to třeba frustrace. Tak dlouho se něco budovalo a ve výsledku to nehraje roli. Dlouho profilované postavy se mění v charakterizaci lusknutím prstu, jen aby mohly romanticky skončit pohřbené v katakombách, nebo se zmateně potácet uprostřed popelavého davu. Nemluvě o dost možná nejhorším cliffhangeru celého seriálu, kdy se na konci minulé epizody ukázala neporazitelnost jedné strany, aby to následně bylo během pár vteřin v úvodu další popřeno. Přepálené (ano, vážně jsem to slovo použil) finále je v logice o to komičtější, že když ještě Daenerys měla všechny tři draky, evidentně mohla vzít sama město útokem, protože i s jedním armádu nepotřebovala. Nejsem si jistý, zda je z toho cítit víc zoufalá snaha o fanservice (dáme tam hodně krve a ohně a draka), nebo jen neschopnost dojet otevřené linie. Zbývá jedna epizoda a je upřímně jedno, jak to dopadne. Nejsilnější záporáci skončili nedůstojně rychle a bez větších fanfár a to jen proto, aby se z popela povstal záporák nový, přesně podle těch nejbéčkovějších pravidel. Kdyby na začátku finální epizody Bran seděl zamyšleně na kolečkovém křesle a ukázalo se, že všechny události osmé sérii jsou jeho vize, vlastně by mě to nepřekvapilo. Tady se tak rezignovalo na cokoli, že by na Zimohradu klidně mohl Bobby vylézt ze sprchy a bylo by to naprosto cajk. 30% ()

Reklama

Krabak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně něco nečekanýho... Totálně nečekanýho. Jen mám takový pocit, že scénaristi a režiséři dohánějí poslední 2 serie v posledních 2 dílech. No...tady bych už možná věřil, že takovýhle závěr Martin plánuje a je potřeba začít se k němu urychleně přibližovat. I když opět... logika totálně nakopaná do koulí.--->80% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hejteri pravdepodobne nič nepochopili. Zaujímavé, že väčšinou ide o takých, čo si vždy pozrú nový diel ešte v pondelok ráno hneď ako to je možné, len aby mohli dať odpad alebo jednu hviezdu medzi prvými, aby sa náhodou nestalo, že si ich nikto nevšimne. Proste niečo v štýle som cool, som pózer.... Koho to nebaví nech to nepozerá a basta! Nemám vo zvyku hodnotiť jednotlivé epizódy seriálu, no v tomto prípade mi nedalo a urobil som výnimku. Takto nízke hodnotenie si táto časť nezaslúži. Jediné čo bolo trocha škoda tak to, že som sa nedočkal trocha epickejšej smrti Cercei. Na druhú stranu dalo sa to čakať (kvôli tehotenstvu.... masaker a mučeníčko by už bolo cez čiaru). Inak vyšperkované a vymazlené do posledného detailu - obsažne aj po technickej stránke. A k tomu tá hudba.... no čo poviem, nič seriálovo lepšie tu ešte nebolo. A tento diel je EPIC, krásne to do seba zapadá. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak zaznělo ve Shrekovi: "Mám draka a nebojím se ho použít!" Famózní!!! Šokující, strhující, za mě naprostá spokojenost a samozřejmě povinná slzička za Králokata! ;) Danča se prostě urvala ze řetězu, Arya jí už má na seznamu, královna bude Sansa Stark (nesnáším ji, ale co už, když Sníh na to nemá kule) ...a nebo třeba taky ne.. :) :) :) Se uvidí! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • V 6. sérii (2016) můžeme vidět z Rudé Bašty za Královým přístavištěm kopce, kdežto v tomto díle se za hořícím Královým přístavištěm nenachází nic, jen planina. (Sayko)
  • Moment, v němž Drogon přelétá nad Královým přístavištěm, můžeme vidět už v epizodě Krev mé krve (2016) při Branově vizi. (Sayko)
  • Emilia Clarke se nechala slyšet, že je znechucena tím, co její postava Daenerys v této epizodě provedla. (Duoscop)

Reklama

Reklama