Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pařížský superpolda Sylvain Marot je proti své vůli převelen na městskou policii do Marseille. Bývalý komisař Gilbert, nyní primátor města, ho pověří speciálním úkolem. Má dopadnout gang italských lupičů, kteří v nadupaných Ferrari vykrádají jedno klenotnictví za druhým. Jenže s chabě vybaveným vozovým parkem francouzské policie to půjde splnit velmi těžko. Silvain tak má jen jednu možnost. Přemluvit ke spolupráci Eddyho Makloufa, synovce slavného Daniela Moralese. Eddy totiž po svém strýčkovi zdědil jeho vytuněné bílé taxi. Bohužel už ale nezdědil jeho řidičské schopnosti. Zato Sylvain je excelentní řidič, který se s volantem v ruce snad narodil. Po dvaceti letech od uvedení prvního dílu přichází v produkci Luca Bessona již pátý díl slavné francouzské série. Štafetu přebírají nové herecké tváře. Ale to hlavní – vytuněné bouráky a adrenalinové honičky zůstávají. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (130)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Původně jsem do tohoto nového Taxíka nechtěl vůbec jít. Už jen kvůli absenci ústřední dvojice – která byla kromě vytuněného taxi tím nejlepším. Byl jsem rozhodnutý tento kousek rovnou hodit do odpadní žumpy, ale…Zaprášený auťák, na který kdesi v prdeli světa kreslí šulíny, jsem prostě chtěl vidět znovu v akci. Nabušený polda a pirát silnic v jedné osobě si mě získal na svou stranu, no synovec Daniela už tolik ne – i když jeho epizodka se striptýzem a následným požárem taky pobavila. Ona celkově byla celá zápletka taková chudá, vedlejší postavy otřesné – ta bandička policajtů totální čuráci + tlustá a nechutná buchta, no a z původní série tu zbyl jen dementní šéf policie (nynější starosta) a černý polda. Tvůrci se ani nerozpakovali okopírovat některé scény či hlášky, ale přidali i celkem pohlednou mechaničku (to rande ve vodním parku a agresivní zvíře bylo luxusní), nakonec přišlo i pár solidních akčních scén, trocha toho humoru, takže jsem lehce změnil svůj názor. I tak to ale balancuje na hranici podprůměru a průměru. Trpaslík a sexy Sabrina Ouazani však rozhodli, že tomu nakonec ty tři hvězdy dám, ale prosím příště chci zpátky Daniela s Emilem a toho kokota šéfa už pošlete do důchodu… ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně nejhorší, čekal jsem větší průser. Co mě potěšilo, byla vzpomínka na předešlé díly a zmínka o hlavních postavách. Celkem jsem se i dost zasmál, některé scénky fakt výborné. Co je ale špatný, je výběr herců, jde vidět, že Francie je vážně v hajzlu. Rozhodně ale lepší restart, než u Kurýra. ()

Reklama

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Se musím smát,jak pomalu každému vadí nová dvojice,přitom uživatel hodnotí předešlé série ještě hůř.What?Já nevím co chcete?Pětka prostě vyházela ústřední duo,protože už stejně neměla co nabídnout a popravdě ani tahle série.Pravda je,že vždycky po nějakým tom roce to vyšumí a může se opět jet do Marseille.Franck Gastambide vzhledem klon Vin Diesela a fotbalisty Thierre Henry a sedí náhodou dobře.Vůbec překvapení je Salvatore Esposito,který si odskočil z Gomory.Parťák Marota,Malik Bentalha už je horší,ale vlastně je to ten element vtípků.Těch trapných a dobrých je tu asi tak pade na pade,záleží jaký kdo má rád humor.Mírný šok byla hned první honička,která nebyla vůbec nic moc,až bych jí nazval hroznou s těma digitálníma věcma a rychlostí 5Km/h .Naštěstí v pozdějších fázích klasika Francie.Pár vzpomínek na ústřední duo a peugeot stále v kondici.Směsice parťáků na policejní stanici dobrá a každá jiná,kdy i oni mají dostatek prostoru v různých polohách humoru.Musím říct,že jsem čekal zklamání a nakonec jsem dostal slušnou jízdu v průměrným filmu.Lepší už to prostě nebude. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Dalo se na to koukat. Nelíbilo se mi jak za každou cenu se snažili, aby byl film vtipný: tlustá ženská, lilipután, úchyl, trotl podobné postavičky. Je mi jasný, že se chtěli částečně odstřihnout od původní série, ale je mi líto, že se ve filmu neobjevili hlavní herci předchozích filmů Frédéric Diefenthal a Samy Naceri v nějaké menší roli. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Chválím nečekal jsem zázraky ale jsem spokojený, skvělá zábava super auta sice málo v akci ale budiž, herecká hlavní role bomba zbytek oddílu hrozný ale zasmál jsem se, hudba skvělá prostředí plného slunce super. Dávám 4 i když by si to zasloužilo min za pár zbytečných věci a málo akce ale já jsem se skvěla bavil i když příběh byl jednoduchý mělo to své kouzlo jinde za mě super. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Frédéric Diefenthal dostal možnost si zopakovat roli Emiliena, nicméně když se dozvěděl, že Samy Naceri měl mít jen malé cameo (které navíc odmítl), tak se rozhodl na projektu nepodílet. Fanouškům poslal skrze twitter zprávu: „Emilien bez Daniela prostě nejde dohromady“. (UncleMorty)
  • Taxi 5 je dle studia restartem celé ságy. (UncleMorty)

Reklama

Reklama