foto

Bernard Farcy

  • nar. 17.3.1949 (71 let)
    Lyon, Francie

Biografie

Bernard Farcy se před kamerou poprvé objevil v roce 1979 v malé roli v televizním seriálu JOSÉPHINE OU LA COMÉDIE DES AMBITIONS. Objevil se taky ve filmech jako POCHOD VE STÍNU z roku 1984, VEČERNÍ ÚBOR z roku 1986 či PROFESIONÁL 2: SMOLAŘ z roku 1987. Vždy se ale jednalo jen o malé role.

Největší popularitu přinesla Bernadovi až postava roztržitého komisaře Gilberta v populární akční komedii TAXI z roku 1998. Tu si zopakoval i ve všech dalších třech vzniklých pokračováních. Slávu mu také vynesla hlavní role generála De Gaulla v televizním filmu DE GAULLE z roku 2006, za kterou dostal cenu Zlatý Fipa. V témže roce byl taky nominován na cenu Emmy Awards.

V poslední době jsem Bernarda mohli vidět jako VELKÝ VEZÍR, LE VILAIN a taky v nesčetném množství televizních reklam, z nichž nejznámější je ta na medvídky Haribo.

Martin "lekr" Kostelník

Herecká filmografie

Filmy

2018 Taxi 5
2016 La Folle Histoire de Max et Léon
2011 À la recherche du temps perdu (TV film)
2009 Gauner
2007 Taxi 4
2006 Bénévole, Le
Grand Charles, Le (TV film)
2005 Velký vezír
2004 Le plein des sens
Mona lisier
Pouze pro zvané
Zloduch Albert
2003 Taxi 3
2002 Asterix a Obelix: Mise Kleopatra
Percutés, Les
2001 Bratrstvo vlků - Hon na bestii
2000 Mystère Parasuram, Le (TV film)
Taxi, taxi
1999 Appel de la cave, L'
1998 Tapage nocturne (TV film)
Taxi
1997 La Divine Poursuite
Les Soeurs Soleil
1995 Parazit (TV film)
Trois frères, Les
1994 Coeur à prendre (TV film)
Grosse fatigue
1993 Nalezenec Justininen, boží levoboček
1992 Vacances au purgatoire (TV film)
1991 Les Équilibristes
1989 À deux minutes près
1988 A Soldier's Tale
Accord parfait
Nebuďte policajta
Travestie, La
1987 Coeurs croisés
Francois Villon - Básník a tulák
Samotář
Saxo
1986 Et demain viendra le jour (TV film)
Rodinné pouto
Večerní úbor
1985 Esclave et Pharaon (TV film)
Naléhavý případ
Pitié pour les rats (TV film)
Théorie du 1%, La (TV film)
1984 Femmes de personne
Náš příběh
Pochod ve stínu
1983 Měsíc v kanálu
1982 Point d'eau, Le

TV seriály

1989 Comtesse de Charny, La (TV seriál)
1985 Colonnes du ciel, Les (TV seriál)
Néo Polar (TV seriál)
1984 Série noire (TV seriál)
1996 (E22)
Pitié pour les rats (E10)
1983 Capitaine X (TV seriál)
1979 Joséphine ou la comédie des ambitions (TV seriál)

Dokumentární

2002 Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre - Le Comankonafé