Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pařížský superpolda Sylvain Marot je proti své vůli převelen na městskou policii do Marseille. Bývalý komisař Gilbert, nyní primátor města, ho pověří speciálním úkolem. Má dopadnout gang italských lupičů, kteří v nadupaných Ferrari vykrádají jedno klenotnictví za druhým. Jenže s chabě vybaveným vozovým parkem francouzské policie to půjde splnit velmi těžko. Silvain tak má jen jednu možnost. Přemluvit ke spolupráci Eddyho Makloufa, synovce slavného Daniela Moralese. Eddy totiž po svém strýčkovi zdědil jeho vytuněné bílé taxi. Bohužel už ale nezdědil jeho řidičské schopnosti. Zato Sylvain je excelentní řidič, který se s volantem v ruce snad narodil. Po dvaceti letech od uvedení prvního dílu přichází v produkci Luca Bessona již pátý díl slavné francouzské série. Štafetu přebírají nové herecké tváře. Ale to hlavní – vytuněné bouráky a adrenalinové honičky zůstávají. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (131)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Člověk, co by mohl být, kdyby byla Marseille vesnicí, klidně označován za vesnického idiota, jeden vyfouknutý Vin Diesel a starý známý Peugeot, kterému motor nezadřel ani saharský písek. Do toho stanice městské policie, kde je nejinteligentnější kávovar, zvracení, rozstřikování hoven a rychlá jízda ulicemi. Humor sice není úplná oligofrenie, ale víc jej najdu v taxíku Aleše Hámy.. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo celý o dost nesmyslných a fyziku popírajících kravinách. První a druhej díl byl super v tom, že se dalo jakš takš těm kouskům s autama i věřit, dál už to stáo za prd a tohle byl absolutní výplach. Když pominu to, že by to mělo bejt založený na tak skvělý jménu, jako je pojem TAXI, tak to je průměrná až podprůměrná komedie s pár světlýma zábleskama. Ne, že bych úplně znechuceně odcházel, ale dělal jsem v klidu u toho další věci a nevadilo mi to. POZOR SPOILER: Když už chtěli zničit Taxi Péžu, tak to mohl udělat efektivněji a hlavně smyslupně. Za mě slabý 2* a NEDOPORUČUJU ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Toto mohlo dopadnout lépe, ale na druhou stranu i hůře. Hlavní postavy mi moc nesedli, ale vynahrazuje to pěkná ségra a finální honička. V rámci skvělé série, kterou mám rád je to slabota, ale jinak je to průměrný filmek, který nenudí a místy i rozesměje. Gilberta mohlo být více, ale i tak stihne vystřelit několik šíleností. Za mě 50% :) ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie taký prúser ako sa čakalo, stará parta tu síce chýba, ale už nikomu nechýba a tá nová na zahodenie nie je. Isteže, okamžite vystrihnúť ultra nechutné striptízové číslo, zvracanie na palubnú dosku a psie výkaly na ksichte starostky. No zasmiať sa dalo, zvlášť na bizarnom tíme z Marseille alebo na návšteve v talianskej reštaurácii. Ako jednohubka teda znesiteľné. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Francouzská fraška, která už dávno nespoléhá na kval(i)t(u). Bohatě jí totiž stačí, když je celá Marseille vzhůru nohama i koly. A aby ne, když vytuněné legendární taxi vzali do opratí dva troubelíni na zločin jatí. Sylvain Marot je elitní pařížský policista, který se dočkal přeložení k útvaru městské policie poté, co místo policejní placky vytáhl na ženu starosty svůj nástroj pro její obšťastnění, a trouba Eddy Maklouf, co je synovcem muže, který kdysi usedal za volant legendárního bílého taxíku. A tihle dva mají dopadnout nebezpečný italský gang lupičů, co řádí ve zdejších malebných uličkách. Rovnou může divák zapomenout na jakoukoliv kompaktnost a dějovou komplikovanost. Na tohle už benzín dávno došel a tvůrci natankovali jednoduché eskapády, kdy se řádící páka neustále přeřazuje k trapnému, křečovitému, svěžímu i originálnímu humoru. Dva ústřední představitelé Franck Gastambide a Malik Bentalha u nás nejsou známí, ve své domovině ovšem sklízejí úspěchy. Oba se také postarali o scénář, něco jim na cestu připsal i produkující Luc Besson. Gastambide se ujal režie, a pokud jste viděli třeba jeho režijní kousek "Pařba v Pattayi", budete přesně vědět, do čeho jdete. Film je vyvedený na solidní technické úrovni, eskapády sestávají povětšinou z epizodního rázu, postavy jsou vesměs stiženy demencí, z nasnímaných lokací probleskují reklamní tipy na strávení letní dovolené. Od prvního dílu této patrně nikdy nekončící komediálně/akční série už byly projety hektolitry benzínu a najety stovky humorných kilometrů. Žádná omezení rychlosti a úrovně humoru zde neexistují, tudíž divák se může i tentokrát povozit příslušně akčně a vysmátě. A dřívější decentně přívětivý francouzský humor, jimž si francouzské komedie získaly značnou oblibu, byl i tentokrát ponechán na odpočívadle. 7/10 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Frédéric Diefenthal dostal možnost si zopakovat roli Emiliena, nicméně když se dozvěděl, že Samy Naceri měl mít jen malé cameo (které navíc odmítl), tak se rozhodl na projektu nepodílet. Fanouškům poslal skrze twitter zprávu: „Emilien bez Daniela prostě nejde dohromady“. (UncleMorty)
  • Bankovní lupiči ve filmu jezdí ve Ferrari California, Ferrari 458 a Lamborghini Aventador. (NinjaFly)

Reklama

Reklama