foto

David Letterman

  • nar. 12.4.1947 (72 let)
    Indianapolis, Indiana, USA

Biografie

David Letterman se narodil 12. dubna roku 1947. Je to americký komik, jenž se proslavil díky své Talk show: NOČNÍ SHOW DAVIDA LETTERMANA, jež je často navštěvována slavnými osobnostmi.

Letterman je také televizním a filmovým producentem, produkoval například seriál RAYMONDA MÁ KAŽDÝ RÁD, je vlastníkem produkční společnosti Wordwide Pants.

Jeho humor je pověstný a všemi opěvovaný, hojně využívá ironie, absurdit a ironie sebe sama, díky čemuž je jeho talk show nejsledovanější po celém světě. Dostalo se mu pozornosti díky tomu, že v roce 1995 předával Oscary.

Mezi idoly Davida Lettermana patří Steve Allen, Johnny Carson, Julia Roberts. Letterman ovlivnil osobnosti jako Conan O'Brien či Jimmy Kimmel. Ve svých pořadech se pohádal například se Cher, Shirley MacLaine, ba dokonce i s Madonnou (v roce 1994).

oates

Herecká filmografie

Filmy

2019 V kapradí: Film
2013 Kouzelníci
2010 I'm Still Here
1999 Muž na Měsíci
1997 Soukromé neřesti
1996 Beavis a Butt-head dobývají Ameriku
1994 Plavčík
1987 Action Family (TV film)
1979 Fast Friends (TV film)
1978 Peeping Times (TV film)

TV seriály

2012 Simpsonovi (TV seriál)
Asociální síť (S23E11)
1998 Všichni starostovi muži (TV seriál)
Mrtvý pes mluví (S03E01)
1997 Všichni starostovi muži (TV seriál)
Velkolepý skandál (S01E17)
1996 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Abstinence (S08E09)
1995 Chůva k pohledání (TV seriál)
Pen Pal (S03E01)
1993 Building, The (TV seriál)
1979 Mork & Mindy (TV seriál)
Mork Goes Erk (S01E17)
1978 Mary (TV seriál)

Dokumentární

2019 APEX: The Secret Race Across America
This Is Farrah Fawcett (TV film) - a.z.
2018 Andre the Giant (TV film) - a.z.
Bathtubs Over Broadway
Robin Williams: Mysl na dlani
2016 Oasis: Supersonic - a.z.
2015 Amy - a.z.
Billions in Change - a.z.
2014 Mad as Hell: Rise of the Young Turks
2011 The Undefeated - a.z.
2006 Kdo zabil elektromobil?
1998 Meeting People Is Easy
1989 I'm from Hollywood - a.z.
1984 Homage to Steve

Host

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky