Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(9)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (5)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobovky mám rád, ale tady zatím bohužel nemohu s hodnocením po první řadě výš. První řadě bohužel dominuje znatelně opotřebovaná, a vyčpělá "svatá trojice" témat, tedy nepřiznaný gay, utlačovaná ženská, utlačovaná černoška...No aspoň poslední dva díly naznačily, že by se to v dalších řadách mohlo posunout i jiným směrem, a nějaký potenciál tam stále je, i díky dobrému obsazení, které učitě jinak neurazí.  P.S.: Viděno v době premiéry, komentář překopírován z původního hodnocení celého seriálu z doby, kdy nebyl rozdělen na řady. ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Ach ty intriky ženské smetánky :))) Po první sérii vypadá tento seriál jako velmi slušný historický počin. Baví mě ta skvěle vykreslená atmosféra doby, ty úchvatné kostýmy a především ty herecké výkony. Těším se na pokračování, protože příběh je dobře rozehraný, tak jsem zvědavá, kam se to s hlavními postavami bude ubírat dál. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak moc se mi stýskalo po Downton Abbey, takže jsem se musela vrhnout na Gilded Age a nezklamalo mě to. Sice to není úplně tak dokonalé jako s Downton Abbey, ale je to zase něco jiného a svojí kvalitu to taky má. Herecky je to bravůrní, příběhově docela povedené, i když nějaké chybičky to má, ale uvidíme, kam se posuneme v dalších sérií. Každopádně mě to bavilo. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The Gilded Age ma zaujal predovšetkým atmosférou doby. Vždy obdivujem tie nádherné kostýmy a výpravu, ale aj hudbu a kameru. Aj s výberom hercov som spokojná. Trafili sa najmä do Louise Jacobson, ktorá sa na rolu romantickej Marian Brook maximálne hodí, nehovoriac o tom, že je skutočnou dcérou mojej najobľúbenejšej herečky Meryl Streep. To isté môžem povedať o Carrie Coon, ktorá je ako Bertha Russel tak dokonale arogantná, no moje sympatie si nakoniec získala. Len neviem na koľko percent by bolo reálne priateľstvo Marian a Peggy a neverím, že žena jej pleti by sa na konci 19. storočia tak ľahko zamestnala, že by ju tak prijali atď. ale ok, whatever. Milé je aj priateľstvo Gladys a Caroline, svojou nevinnosťou mi to trošku pripomenulo Annu a Dianu z Anne of Green Gables😉. Prvá séria končí veľkolepým finále na bále a ja sa už teraz teším na druhú. Dúfam, že aj Aunt Ada čiže Cynthia Nixon dostane viac priestoru a že konečne aj ju život niečím zaujímavým prekvapí. Celkovo je The Gilded Age niečo ako americké Downton Abbey, hoci jeho kvalít úplne nedosahuje. ()

Galerie (476)

Zajímavosti (1)

  • Slečna Astorová říká po večírku, že pan Dvořák hrál tak, až mu málem upadly prsty a následně dlouho mluvil o komponování. Je to narážka na českého skladatele Antonína Dvořáka, který se v letech 1892–1895 hudebně angažoval v Americe. Jednou z jeho známých symfonií je „Novosvětská“, kterou složil jako poctu Americe. (Ganka)

Reklama

Reklama