Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

U Hepl! jsem nervózně zarýval nehty do sedačky, u A Hard Day's Night jsem se konečně dočkal Svého: The Beatles se svými největšími šlágry, vřeštícími fanynkami a slávě, jež z daleka překročila hranice Starého kontinentu. Úloha 'dědečka' byla poněkud groteskní - alergii jsem si sic neuhnal, ale ještě pár týdnů budu pčíkat jen při pouhé vzpomínce na tohoto seniora. 75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Napadl mě řetěz s koulí, ale on by na mě chrastil na veřejnosti." Beatlemanii jsem osobně nezažil, takže jsem rád, že jsem se s ní mohl seznámit alespoň přes filmový plátno. S Perným dnem jsme se potkali ve chvíli, kdy jsem vyšmelil první desky Beatles a od první chvíle jsem věděl, že tuhle muziku budu poslouchat hodně dlouho. Zatím tedy v podstatě celej život. Perný den mi ukázal, že Beatles byli zlobiví kluci, na vše reagovali sarkasmem, byla s nimi sranda a i když mě moc nebavil intrikující dědeček, tak pro mě tohle je legendární snímek. Užil jsem si v něm hudbu, tiskovou konferenci i svobodomyslnost tryskající z lidí, kteří jsou mladší, bohatší a více bezdětní než já. Taky jsem dostal informaci, že se do Ameriky dostanu, když u Grónska zahnu doleva a já tuším, že se mi to jednou bude hodit. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Plukovník je bůh a to je tak jediné... :-), ale nebýt toho, že je Beatles pro někoho legenda (mně osobně stačí jednou za půl roku pustit si Stars On'45) a vidět ten film poprvé za hlubokého totáče v roce 1985, které mně umožnilo vypadnout z reálu, mé hodnocení by bylo z filmařského hlediska podstatně horší.... Film je podle mého názoru stěží dosahující 2* ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Beatles je mocný fenomén. Tento film není ani tak dokument o beatlemánii, jako spíš perfektním marketingovým tahem. Dlouhý videoklip ukazující "ty naše kluky" při rozverném kočkování a to ze všech úhlů. Hezcí mladí kluci s moderními názory, vše ovšem uhlazeně anglické, gentlemani jak má být. Nechybí snaha o nekonvenční přístup, nadsázku, humorem a vtipem to jen srší, ale bojím se, že vše vyznívá trošinku nacvičeně a uměle. Kluci to prostě špatně hrajou, ale přesto jim to holky žerou i s chlupama. Je tu přece ještě jejich geniální hudba s texty, které musí pochopit i středně retardovaný bernardýn. Přesto všechno, co tento film dělá povrchním, je to pořád film o Beatles, a je to docela sranda. Trochu blboučký, ale vcelku roztomilý film, s nestárnoucími hity, které se asi budou hrát i za sto let po nás. 80% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv ještě raději mám pozdější, vlasatější, vousatější, nápaditější (a zkouřenější) Beatles, na Perný den nedám dopustit. Tvůrci tohoto filmu sice nejspíš neměli žádný vyšší cíl než prostě nafilmovat kapelu, pobavit se při tom a pak třeba také pobavit ostatní, ovšem o to lepší je, že se jim to nakonec tak povedlo. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Píseň "Can't Buy Me Love" byla jako jediná vypuštěna společností Parlophone do oběhu ještě před uvedením filmu do kin. (DaveSmith)
  • V závěru scény na hřišti za zvuků „Canť Buy Me Love“, když nerudný člověk oznamuje The Beatles, že se jedná o soukromý pozemek, není v záběru Paul McCartney. Ač to bylo několik let před šířením konspirační teorie „Paul is dead“, někteří zastánci této teorie tvrdili, že už tehdy byl baskytarista The Beatles po smrti. (Robbi)

Reklama

Reklama