Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

pepo 

všechny recenze uživatele

Dokumentárne ladená komédia pojednáva o jednom ťažkom dni slávnej kapely The Beatles. Ten je spôsobený koncertným vystúpením a trampotami so starým otcom Paula. Štvorica "chrobákov" sa pred kamerami evidentne baví a vy sa budete tiež. A to nielen vďaka legendárnym pesničkám. Prvý z filmových projektov tohto zoskupenia získal nomináciu na Oscara za scenár. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi krapet pripomina Bazanty. Tady je humor sice spis slovni a je takovej jemnej anglickej a pisnicky tu jsou daleko lepsi, ale na druhou stranu, Les Charlots umi narozdil od Beatles aspon trochu hrat a jsou to daleko vetsi sympataci. Nejvic me tu vzdy pobavil ten uchylackej dedek, kterej porad delal nejaky problemy. Taky je tu hezky videt atmosfera koncertu. Takze nakonec pekny 4*, ale je to hlavne za toho dedka a super pisnicky. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Jedinečná autentická atmosféra šedesátých let z toho přímo dýchala a přenesla na mě spolu s písněmi velký kus kouzla krásné doby, kterou jsem sice nezažil, přesto se do ní pravidelně stále rád „vracívám“ prostřednictvím filmů a písní. Že si v Perném dnu užiju chytlavé pohodé hity The Beatles jsem tušil, ale že to bude s „Brouky“ taková sranda plná šprýmů a mystifikace s bodrým dědečkem McCartneym starším a různými příhodami včetně jednání s policii... jsem mile překvapen, jak vtipně a nápaditě tady (nejen ve srovnání s jinými hudebními filmy založenými primárně na přítomnosti slavné kapely či zpěváka na plátně) naplnil Richard Lester veškerý prostor mezi dokumentárně laděnými scénami z hudebního studia či koncertů. Perný den je pro mě už třetím filmem s The Beatles, který jsem v průběhu let viděl (vedle surrealistické (na mě už trochu divoké) komedie Help! a ryze dokumentárního Let It Be) a tenhle se mi z nich líbil rozhodně nejvíc. [85%] ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, jak moc byli Beatles v době natáčení slavní se mohlo velmi snadno stát, že by je film zobrazoval příliš pietně - na miláčky celého světa se přece nesahá. Ale kluci naštěstí projevili velkou dávku sebeironie a nadhledu (třeba Ringo Starr v roli otloukánka kapely nebo svérázný Paulův dědeček), a tak mohlo vzniknout dílo opravdu zábavné i pro padesáti letech. Není divu, že Beatlesáci (hlavně George Harrison) se posléze stali milovníky Monty Pythonů. V lehce absurdním a trochu snad až surrealistickém humoru, v těkavé kameře a šílených střizích je kvásek hippie éry. Je zajímavé sledovat, jak to vše začínalo... Jediné dvě věci co mi vadily - dlouhá pasáž koncertu na konci a nesympatický představitel McCartneyho dědy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V United Artist zřejmě seděli hudební amatéři. Richard Lester totiž musel tenhle kus natočit a sestříhat během několika málo týdnů, neboť se společnost obávala, že humbuk kolem liverpoolských hošanů brzy vyprchá. Naivky. Jinak je Lester autentický a bezprostřední, kamera příjemně jiná a celé to má tu pravou atmosféru své doby. A pochopitelně legendární Brouky. Včetně jejich vysilujících úprků mezi vlakem, hotelem, studiem, policejní služebnou… jen je teď nepronásledují pouze vřískající fanynky, ale i Paulův démonický (ten druhý) děda. Hudba pochopitelně skvělá. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Některé scény padly za oběť nůžkám ve střižně – například McCartneyho rozhovor s Islou Blair, dopravní zácpa na Arlington Road či záběry z hospody Portland Arms. (Robbi)
  • Scéna, v ktorej Beatles bežia po požiarnom schodisku, a potom vyvádzajú na poli, mala byť pôvodne natočená za zvukového doprovodu Lennonovej pesničky "I´ll Cry Instead". Režisérovi Richardovi Lesterovi sa však nehodila, preto ju nahradil skladbou "Can´t Buy Me Love". (kosticka7)

Reklama

Reklama