Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ringo Starr náhodou získá vzácný prsten, který je určen oběti, která má na konci dne zemřít. Z Indie do Anglie ho pronásleduje banda fanatiků, kteří mají za úkol Ringa najít, zabít, rozkrájet... Navíc je mu na stopě i šílený vědec, který chce za pomoci prstenu ovládnout svět. Kapela ho ovšem chrání, pomáhá jim i půvabná Ahme, a tak za poslechu She's got the ticket to ride, You´ve got to hide your love away nebo právě titulní Help! putujeme do Alp a dál. (Jinny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Chamyl 

všechny recenze uživatele

Jak správně píše Galadriel, pro fanoušky Beatles (asi) povinnost, pro ostatní však spíše nuda. Hudby je ve srovnání s Perným dnem málo a především působí mnohem účelověji - prostě jednoznačný komerční tah v době beatlemanie. Narozdíl od jiných ždímaček na peníze se ovšem dá tento film vydržet a i když neurazí, tak ani nenadchne. Pro ty, kdo dávají u této liverpoolské čtveřice přednost především hudbě, ovšem raději doporučuji poslech cédéčka bez tohoto filmového balastu. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Nic na plat, prostě anglický humor je jeden z nejlepších na světě a v podání Beatles to platí dvojnásob. Film samozřejmě těží především z tehdejší popularity Brouků a nehraje si na žádné filmové superdílo, ale vtipnost se mu rozhodně nedá upřít ani po těch letech. Ostatní protagonisté mimo ústřední čtveřici také odvedli dobrou práci a podle mě je to naopak nejlepší "bítlsácký" film. O dobré hudbě ve filmu asi ani nemusím mluvit. Takže doporučuji. ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

60% Poněkud roztahaný děj a typicky britský humor, který zde, ale zůstal jen na třetině cesty. Jenže mě to nemůže nepřipomenout, sérii filmů s francouzskou skupinou Les Charlots (série Bažantů), jejich hudba (upřímně) sice nesahala Beatles ani po kotníky, ale co se týče bláznivých filmů se situačním humorem patřila k naprosté špičce, což se o Beatles, jejichž filmy vznikaly spíše pod nátlakem komereční úspěšnosti "beatlemánie", než čehokoliv jiného, bohužel říci nedá, jejich film nemá špatný námět, ale ve výsledku "komediálním" není tak dobrý jak již zmińovaná série Bažantů, za film 40%, ale za hudbu Beatles 100%, celkově pak za film 60% s konečnými slovy - pobaví, ale neoslní jako jejich hudba. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tahle místy až dadaistická, ale spíše jen dobově ztřeštěná hudební komedie staví svůj úspěch především na dvou faktorech - 1. na beatlemánii (tenhle film je její marketingový důsledek), čili nesmírné oblibě ústřední čtveřice nejen v Anglii zbožňovaných muzikantů (a na tom, že stačí obsadit hochy z Liverpoolu a kasovní úspěch je zajištěn) 2. na dobové oblibě podobně ztřeštěných špionských komedií, jejímiž asi erbovními představiteli jsou komedie o Růžovém panterovi s fenomenálním Peterem Sellersem, a v meritu věci vlastně také navazují na sérii o britském agentu Jamesu Bondovi, jehož mnohé peripetie s nepřátelskými agenty jakoby z oka vypadly peripetiím, které mají The Beatles. Když budeme hledat styčné plochy humoru, s nímž operují tvůrci filmu Help, jisté stopové množství humoru kupříkladu takových Monty Pythonů a tedy specificky britského vidění reality jakožto projevu dobové britské nadvlády a evolučního triumfu (reflektované v mnoha projektech BBC) bychom tu také jistě našli (viz Všeobecně známý palác atd.)... Help se jistě nevyrovná fenomenální Žluté ponorce a nebýt hudební složky, šlo by v podstatě o praštěnou, ale nudnou a omšelou komedii, každopádně The Beatles jsou fenoménem, který na sebe nabalil a dokázal unést ledacos... Z odstupu více než 40 let hodnotím mírně nostalgicky jako slušný nadstandard, kdybych ale byl současníkem tohoto snímku, nevím, nevím, jestli by mi nesymbolizoval úpadkovost středního proudu. Prostě nebýt to Brouci... ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Tenhle film miluju už od malička. Absurdní humor, hudba Beatles, šílená zápletka, zábavný konec, tenhle film má vážně co nabídnout. Co na tom, že to třeba nemá úplně bezchybný scénář nebo geniální kameru, tím je celý příběh ještě zvláštnější a zábavnější. Help je u mě naprostá klasika a zábava, které není co vytknout. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • Původně chtěli Beatles natočit western, v němž by hráli hrdinné mladíky ochraňující slabé ženy, ale z tohoto záměru nakonec sešlo. (Morien)
  • Snímek byl v polovině 80. let znovu zakoupen do československé distribuce. Tehdejší Ústřední půjčovna filmů k němu vyrobila a rozeslala plakáty, ale své obnovené premiéry v kinech se tento film z neznámých důvodů nedočkal. (charles3)
  • Během natáčení závěrečné rvačky na pláži měl John Lennon schůzku a nemohl být přítomen - musel za něj tedy zaskakovat dvojník (což po je podobná situace, k jaké došlo i během natáčení předchozího beatlovského filmu Perný den). (Morien)

Reklama

Reklama