Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pes Max je právě v pubertě a kromě obvyklých potíží tohoto věku ho pronásledují noční můry o tom, že by se jednou mohl podobat svému otci. Situace je o to horší, když se o něj začíná zajímat spolužačka Roxana. Zatímco se jeho spolužáci chystají na večírek ke Stacey, aby mohli v přímém přenosu sledovat koncert jejich idolu, rockového zpěváka Megavolťáka, Goofy oznámí svému synovi, že pojedou tábořit k Jezeru osudu. Když se Maxovi nepodaří otci nápad rozmluvit, namluví spolužákům, že jedou do Los Angeles na Megavolťákův koncert, se kterým prý Goofy kdysi hrál. Po prvním neradostném dni napadne Maxe přemalovat dědečkovu mapu tak, aby je přivedla do Los Angeles. Goofy sice zanedlouho zjistí pravdu, ale nic neřekne. Čeká, jestli se syn přizná sám. Během nebezpečné cesty, kdy jejich auto skončí v peřejích, se Max s otcem konečně sblíží a prozradí mu, že lhal kvůli Roxaně. Goofy navrhne, aby tedy jeli na koncert do Los Angeles. Podaří se jim proniknout nejen na koncert, ale dokonce i na pódium? (TV Nova)

(více)

Recenze (59)

Koda 

všechny recenze uživatele

Devadesátky, které vykouzlily celý tento jakýsi muzikál a podle mě snad jediný, kde má svoji hlavní roli Max a Goofy. Musím se přiznat, že jsem si tento film obrovitánsky oblíbil, jelikož je tu spoustu originálních písniček, včetně od doposud neznámého zpěvákovi, který si hodně lidé pletou s Michaelem Jacksonem, a tím je Tevin Campbell a jeho hitovka Eye to Eye a Stand Out... škoda, že se tyto písničky proslavily možná tak jedině u tohoto filmu. Tenhle bláznivý film provází Goofy a jeho odrostlý syn Max, který se snaží zamilovat do jedné supr holky Roxanny, a slíbí, že se na koncertě Powelina objeví, ale Goofy považuje Maxíka jako svého malého kloučka a vezme ho na jiný výlet, který se samozřejmě jemu nebude líbit. Na druhou stranu si to potom vše řeknou, vyblbnou se, zazpívají si a spadnou z útesu. Takový je celý film. Tento film mě ale hodně překvapil scénkou s Maxem, kdy byl dosti naštvaný na svého taťku a řekl zřetelně a vulgárně bez rozmyšlení: "To jsou ty nejde***nější prázdniny. Další supr scénkou bylo to, když chytili Yettiho a on tam ve sluchátkách tancoval od Bee Gees - Stayin' Alive. Akorát mi ta Roxanna nějak nesedla, sice je taková tichá holka, která je přitažlivá, ale když jí Max chce vysvětlit, že by chtěl ale nemůže na koncert, tak se na něj s prominutím vyprdne a chtěla by radši odejít s někým jiným. Takhle si myslím nechová správná holka. Nesmím zapomenout na známého grázlíka Peteho, který se spíš stará o sebe a o svého syna PJ, který se zde taky objeví a Goofa jen navádí, aby nenáviděl svého syna. Velice mi ale chybí dabér Maxe - Honza Kalous... jeho hlas byl nezapomenutelný a snad se má tam nahoře dobře a někdy si vzpomene na Maxe. Dávám tedy silné 4 hvězdičky! ()

LuiCJ 

všechny recenze uživatele

Ako komédia to pôsobí výborne. Má to humor, disneyovské gagy a zábavné scény. Avšak aj tak vidno, že sa jedná o direct-to video. Niežeby Disney nerobil dobré direct-to video a televízne filmy, ale tu nejako nefunguje. Príbeh a celá tá romantická zápletka sa mi akosi nehodí do takéhoto filmu. Nech si to radšej nechajú Disneyho princezné. Všetko to dopĺňala nie až tak dokonalá animácia, ako pri iných Disneyho filmoch. Dosť ťažko sa zisťovalo či sú tie postavičky ľudia alebo zvieratá. To je asi najväčší problém filmu. Celá Goofyho a Maxova cesta bola však zábavná, našlo sa tu mnoho dobrých nápadov čo je celkom fajn. Film okrem toho dosť vystihuje 90. roky 20. storočia. Hlavne prostredím v akom sa odohráva a soundtrackom. Bill Farmer je na Goofyho ako stvorený a to dokázal aj v seriáli Mickey Mouse a ostatných filmoch s Goofym. V tomto animáku sa nachádza obrovské množstvo Easter Eggov, narážok a odkazov na iné Disneyho filmy a na 90. roky, takže je to raj pre hľadačov veľkonočných vajíčok. Veľmi ma potešilo cameo Mickeyho Mousea, ale nebudem spoilovať. Takže aj napriek nedokonalostiam, je to zábavný a veľmi milý film. ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Goofymu dávám 5. hvězdu především z nostalgie, protože jsem tenhle film miloval - ovšem ve svých 9 či 10 letech. A určitě se za to nestydím, protože právě pro tuto věkovou skupinu je film stvořený a toto uměl Disney vždy perfektně - ať už to je pouze komerční kalkul, tak mi je to srdečně jedno, mě to chytlo. A především je to jedna z nejopomíjenějších disneyovek. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Snana udělat animované postavičky přístupnější starším divákům pomocí problémů pubertálního syna a otce, který ho nechápe je jasná. Jenže bez ostatní postav animovaného světa do kterého Goofy patří a s trochu slabším příběhem i pouhou špetkou humoru se to dělá těžko. Tím spíše, když je zde další snaha a to o nějaké zajímavé písničky, ale znovu to naráží na neschopnost alespoň se pokusit o hitovku. Na druhé straně to není vyloženě špatné a možná, že společným sledováním pubertálního dítěte a rodiče obě skupiny rodiny něco pochopí. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Vítejte v roce 1995, kdy se Disney rozhodl odklonit od všech těch Bambi, Pocahontas nebo 101 Dalmatinů a rozhodl se vsadit na nejubožejší postavičku ze svých slavných kraťasů - Goofyho. Film jsem viděla už jako dítě a moc se mi nelíbil. Byl na mě až moc depresivní, protože v něm Goofy má syna Maxe, který je loser a poslední den školy udělá malér, kvůli kterému ředitel zavolá domů a udělá z něj kriminálníka. Goofy se rozhodne, že synáčka vezme s sebou na cestu napříč Amerikou na ryby, aniž by ho vůbec zajímalo, že Max má na prázdniny již jiné plány. A to je nejdepresivnější část filmu, do které se dokáže vžít jen ten, kdo měl rodiče typu Goofyho, rodiče, které se k puberťákovi stále chovají jako k pětiletému dítěti a nezajímá je, že prožívá své první lásky a snaží se nějak přežít v soukolí svých přátel a spolužáků. A o tom vlastně celý film je, že Goofy neposlouchá přání svého pubertálního syna, chová se k němu jak k dítěti a celý výlet je podle něj a nedělají nic, co by si Max přál. Nakonec Goofy prozře, že jeho synáček vyrostl v muže a má svůj život a on již nebude tak velkou měrou jeho součástí a jedou spolu na koncert Maxova oblíbeného zpěváka. Na celovečerák vsadili na špatného koně, protože tenhle snímek je primárně pro ty náctileté, ale s postavičkami pro děti. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Postavu Mickey Mousea je možné vidieť aj v ľavom dolnom rohu hľadiska, keď Max letí k Roxanne. (m.a.t.o.)
  • Když Yettimu omylem spadnou na uši sluchátka, hraje mu v nich song „Stayin' Alive“ od skupiny Bee Gees. (Nick321)
  • Počas koncertu si je možné v dave všimnúť aj Mickey Mousea. (LuiCJ)

Reklama

Reklama