Reklama

Reklama

Pět nocí u Freddyho

  • USA Five Nights at Freddy's (více)
Trailer 15

V kůži Mika (Josh Hutcherson), hlavního hrdiny Pěti nocí u Freddyho, byste určitě být nechtěli. Sám pečuje o desetiletou sestru Abby a dosud se nevyrovnal s neobjasněným zmizením dalšího sourozence před více než deseti lety. Čerstvě bez práce a s perspektivou, že přijde o Abbyino opatrovnictví, přijme práci nočního hlídače v uzavřené pizzerii Freddyho Fazbeara. Na první pohled se to může zdát jako pohodová a nenáročná práce, jenže Mike záhy zjistí, že Freddyho restaurace skrývá četná překvapení a že většina z nich není ani trochu příjemná. Nevysvětlitelné události, do nichž se Mike zaplétá čím dál víc, ho postupně zavedou situace, která připomíná tu nejděsivější noční můru, jakou si můžete představit. Zdánlivě nudná šichta se tak mění v boj o život, ve kterém soupeř nehraje ani trochu podle pravidel. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 15

Recenze (237)

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Filmové FNAF mi připomíná docela Stmívání v jedné věci. Jde o film, který je perfektní v tom o co se snaží. Adaptovat frančízu, která je sama o sobě docela trapná, ale dělá to natolik perfektně, že to fanoušci ocení. FNAF je horrorová herní série, která je oblíbená mezi děckami, plná "loreu". Proto taky film působí v mnoha místech jako Disney channel sitcom nebo pouhá "hra na horror". Pro běžného diváka je to naprostý nesmysl (Proč William Atkin vraždí? Jak funguje ovládání animatronik/Atkinova loutková síla? Jaká je sakra motivace tetičky? A konec je naprosto nesmyslný mindfuck). Naprosto jde o tzv. "mascot horror", kdy horrorové postavičky budou na všech tričkách v místních sekáčích. Ocenit se dá Hutcherson (Peeta z Hunger Games) i další herci, kteří se docela snaží navzdory krkolomným dialogům. Film je dokonalý v to o co se snaží, jen FNAF je frančíza s dlouhým nesmyslným lorem a dětskou základnou, kvůli které se tvůrci bojí udělat něco skutečně strašidelného nebo smysluplně psychologicky rozebírat jakékoliv trauma. Hlavní demografie odkojená hrami a současní teenageři, kteří na hrách vyrostli, budou film brát jako první svůj horror popřípadě nostalgický throwback na své mládí. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

I always come back.“ … five nights at freddy’s bylo moje dětství. s filmovou adaptací jsem spokojena. příběh mi připomněl fnaf: sister location (která je mojí nejoblíbenější hrou z celýho fnaf universe) a samozřejmě i originál z roku 2014. jsem ráda, že si matpat zahrál cameo jako číšník v restauraci. nijak jsem ho nesledovala, ale youtubeři na proslavení fnafka měli hodně velký podíl. škoda, že nemohl dorazit i markiplier... lore dodržen, bite of 87 jsme dostali (more like bite of 00 lol), co jinýho si přát? a matthew lillard byl dokonalej! ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nečakal som teda až takú nudu. V podstate, lepšie povedané, naťahovanú volovinu. Tu by strihačove nožničky mohli narobiť poriadok, pretože takýto námet rozvíjať takmer dve hodiny, to je umelecká samovražda. Nečítal som žiadne recenzie, len som vedel že sa Amerika do tohto filmu mierne pobláznila ( vzhľadom k tržbám ) a to upútalo moju pozornosť. Horor nečakajte, aj keď ingrediencií je tu dosť, sú však nezaujímavo poňaté a zrežírované. Čiže ďalší prekvapivý hit, u ktorého sa ťažko chápe jeho finančný úspech. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

o tom, že nějaká taková hra existuje sice vím, ale to je tak nějak všechno a zbytek mě úplně minul. To samé se pak dá říci i o jejím přenosu na plátno. Ve chvíli kdy se na plátně objeví vraždící animatronické loutky tu sice je náznak zábavy a špetka něčeho zajímavého, ale tyhle  momenty zaberou sotva patnáct minut. Zbytek se zaměřuje na postavy a na to jak se hlavní "hrdina" snaží udržet v opatrovnictví svojí sestru a to bohužel není zajímavé ani trochu. Jedna hvězda za loutky a druhá pro režisérku, protože ta evidentně něco umí a s lepším scénářem/jiným filmem by nejspíš dokázala překvapit....40% ()

jefff 

všechny recenze uživatele

No horor. U hororu by se měl člověk bát nebo se lekat nebo oceňovat hutnou atmosféru. Ale nic z toho tu nenajdeme. Má to pravda originální postavy a dobré prostředí, ale nic moc tu nefunguje. Hutcherson se snaží, ale žádný extra herec to není a zbytek je průměrný casting. Asi jsem čekal něco nápaditějšího. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Film obsahuje jednu mezititulkovou scénu s taxikářem a na závěr titulků můžeme slyšet robotický hlas: „Come find me.“ (DJMaroko)
  • Pro film byli vytvořeni skuteční animatronici, kteří byli taktéž ve filmu použiti, mělo to však své nevýhody. Animatronici se během natáčení často přehřívály, či museli být pro některé scény nahrazeni kaskadéry převlečenými za animatroniky, jelikož některé scény animatronici nedokázali zrealizovat. Pro animatronika Foxyho byla zase nevýhoda udržet stabilitu, aby nespadl, či že ho musel za ním jistit obrovský stojan. (Raichu.Cz)
  • Ve filmu se jako číšník v bistru Sparky's objevil Matthew Patrick z YouTube kanálu „The Game Theory“, který na svém kanále analyzoval různé teorie o hrách „Five Nights at Freddy’s“. (Mini_X)

Související novinky

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

06.11.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce, epický western Martina Scorseseho za 200 milionů dolarů, za sebou mají tři víkendy v kinech, a za tu dobu vydělali celosvětově 119 milionů. Béčkový horor s pětinovým… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Reklama

Reklama