Reklama

Reklama

Za pár let už nebudeme muset ani hnout prstem, protože moderní technologie za nás všechno obstarají. Technofobům se v takové době nebude žít zrovna lehko. Grey Trace (Logan Marshall-Green) je pověstný tím, že jako jeden z posledních lidí dává před technologiemi přednost vlastním rukám. Jedna noc, která mu obrátí život vzhůru nohama, však tenhle přístup rázně změní. Autonehoda na noční dálnici a střet s bandou grázlů, kteří mu zavraždí přítelkyni a jeho nadosmrti zmrzačí. Greyovy vyhlídky na invalidním vozíku jsou víc než temné, dokud mu kamarád vědec nenabídne technologické vylepšení. S čipem v míše dokáže Grey nejen znovu chodit a pohybovat rukama, ale získává i další, dosud netušené možnosti. Experimentální zařízení zvané STEM totiž dokáže například i vystopovat pachatele onoho nočního přepadení a také Greyovi pomoci si to s těmi gaunery vyřídit ručně. Kdo by odolal? Grey rozhodně ne. Když však zanechá prvního z pachatelů v tratolišti krve, napadne ho, jestli by STEM neměl aspoň trochu zbrzdit. Otázka zní, jestli to půjde. A jestli to Grey vůbec chce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (961)

POMO 

všechny recenze uživatele

Efektne upgradnutý námět revenge mlátičky. Příběhem jednooduchý jako staré “karate vandomovky”, ale futuristickým rozměrem v rámci nižšího rozpočtu připomínající spíše prvního Terminátora. Nápaditými jednotlivostmi inovativní akční sci-fi s náběhem na mírné zkultovnění. Whannell překvapil, samotnej Wan by to nenatočil lépe. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Od filmu, co má hodnocení prakticky ode všech čtyři hvězdičky, čekám určitou nekonfliktní "nezpochybnitelnou" kvalitu, proto jsem byl celkem překvapený, jak špatně je tenhle film natočený, jak mizernou má kameru (ve chvílích, kdy má vypadat "normálně", ty gimmicky byly celkem fajn - ale gimmicky jsou vždycky fajn), jak špatné je vedení herců (někdy se z záběru do záběru absolutně mění nejen mimika, ale i nálada a celkový tón, scénář podepřený nejstupidnějšími onelinery historie nepomáhá), jak nevýrazný je design futuristického světa. Technofobický příběh připomíná slabší díly Black Mirror a upřímně řečeno jsem prvních dvacet minut čekal, že to, jak strašně špatně a nemotorně ten film vypadá a je vyprávěn, se stane samo o sobě součástí děje, protože špatnost některých věcí hraničí s parodií (když se hrdina "o tři měsíce později" objeví s půlročním plnovousem, tak jsem se smál nahlas), ale zdá se, že je to tak dementní smrtelně vážně. Zvraty na konci průhledný od prvního okamžiku. Všechno blbě víceméně. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, no pritom zaujímavý nápad, svižné, svieže a vizuálne celkom slušné na béčko. Koniec samozrejme trochu predvídateľný, no spôsob ako sa k tomu dopracovalo mi sadol. Žiadne prestoje, len akcia, hlavne v tej strednej časti. Celkovo teda ani chvíľka nudy, príjemné prekvapenie. Nadpriemer. 75/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film je vcelku obstojný, nijak zvlášť mě ale nezaujal. Dojem u mě zaprvé srazilo obsazení samými no name herci a jejich průměrné herecké výkony (obzvláště představitel hlavní role je herecky mimořádně nevýrazný a nezajímavý), a za druhé mi příběh přišel scenáristicky nepříliš invenční a velmi předvídatelný (hned v několika momentech jsem přesně odhadl budoucí vývoj děje). Nevybavuji si ani, že by tam byl nějaký zajímavý soundtrack nebo jakýkoli moment, který by utkvěl v paměti - podle mě je toto film, který se za pár dní bezpečně vykouří z hlavy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní akční mayhem orgasm! Leigh Whannell scénarista Insidiousů a Sawu zkouší po druhé režii a dopadlo to výborně. Logan Marshall-Green, který má Tom Hardy Vibe v hlavní roli exceluje a divák mu fandí celý film. Po dlouhé době opravdu originální snímek, kterému jsem doposud neviděl nic podobné a akční scény jsou jeden vysoký highlight, kde se nešetří krví ani násilím. Zkombinovat můj oblíbený subžánr Revenge v high-tech kabátku byla skvělá volba a výborně to filmu sluší. Potěší i souboje ( Final fight mazec) či samotné rozuzlení pokládám za uspokojivé taktéž. Byť o horor se tentokrát téměř vůbec nejedná, je to solidní Akční/Scifi/ Revenge Thriller a to je kolikrát i víc. 85% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (20)

  • Jedním z posledních čísel, které Stem (Simon Maiden) nadiktuje Greyovi (Logan Marshall-Green), je „23,976“, což je odkaz na snímkovací frekvenci, která byla použita při natáčení filmu. (HellFire)
  • Severoamerické tržby dosáhly 12 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových pak 16,7 mil. (NIRO)
  • Hoci sa dej filmu odohráva v USA, celé jeho natáčanie prebiehalo v Austrálii v štáte Victoria, konkrétne v mestách Craigeburn a Melbourne. (MikaelSVK)

Související novinky

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

09.07.2020

Reboot hororového Vlkodlaka v originále The Wolfman našel režiséra. Chystaný snímek od producenta Jasona Bluma nakonec natočí Leigh Whannell, jehož poslední filmy Upgrade a především Neviditelný… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama