Reklama

Reklama

Když draka bolí hlava

  • Slovensko Keď draka bolí hlava (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Barborka s Tomíkem tráví prázdniny u babičky a dědy v kovárně pod Dračí skálou, kde ze všech sil pracuje i netradiční pomocník dvouhlavý dráček Čmoudík. Jednou, když se děti chystají přespat v jeskyni společně s dráčkem, objeví na zdi jeskyně starou mapu a Čmoudík, jehož jedna hlava mluví česky a druhá slovensky, začíná vyprávět napínavý příběh o vzniku království Draka, velké lásce princezny Adélky a prince Janka, o letité kletbě a strašlivém Drakovi, o zlém skřítkovi Blivajzovi, ale i o tajemství Pomněnkové louky, ztraceném dračím vejci a párku klokanů. Zajímá Vás, kdy draci tančí hip hop, jak se slaví vánoce v dračí jeskyni, jakou kouzelnou moc má sto let nemytý dračí zub a hlavně proč draka bolí hlava? (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (298)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Na slavnostní premiéře chvíli před koncem prohlásilo jedno dítko, které sedělo kousek vedle mě: "Babi, pojď domů, mě to nebaví." A tím je řečeno vše. Pokud to nebaví cílovku, tedy malý děti, pak se prostě něco nepovedlo. A tady se toho nepovedlo hodně. Režisér Rapoš na téže premiéře prohlásil, že chtěl "jenom ukázat, že i když mají Češi a Slováci každý svou hlavu, srdce máme stejné". No, to opravdu zobrazil. Jenom to. Už totiž nic navíc. Nebudu tu vypisovat všechny přešlapy jako infantilní a vlastně hrozně prázdnej scénář (takže když má pohádka 100 minut, je to malér), příšerné triky, neskutečnou lacinost každého záběru, špatné ozvučení i špatné obsazení včetně tragického omylu s Karlem Gottem (není to herec a to je strašně vidět, slovensky mluví jednak špatně, tedy s chybami, a jednak je vidět, jak strašně se na to soustředí, takže deklamuje jako v Národním divadle. Což ve spojení s tím, že není herec, vede k herecké tragédii). Hlavou jsem tloukl do stěny ve chvíli, kdy se product placement nacpe i do pohádky (jako ta Marlenka... to bylo moc. Ještě horší než štěk Osmanyho Laffity. Na PP jsem alergickej, ale tohle šlo ještě dál a ještě hůř, než jsem si kdy dokázal představit). Napadlo mě, s kým a jakou musel Rapoš uzavřít dohodu, že tenhle film jde do kin? Svým pojetím a laciností nepatří ani do televize v hlavním vysílacím čase (prokrista, i Troška točí lepší pohádky!), maximálně tak v neděli v jednu odpoledne na ČT 1 mezi nejlacinější studiovky. Ale do kina fakt ne. Jedno jediný pozitivum ale vidím: obsazení princezny Zuzanou Žákovou. Sice tu neměla moc co hrát, ale věřím, že dostane pořádnej scénář, hvězda z ní být může. Talent má a skvěle vypadá (po premiéře jsem z ní nemohl spustit oči). To je ale strašně málo. Ten film je fakt průšvih. ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Jakmile jsem tam zmerčila jméno Petr Šiška, tak jsem věděla, že půjde o průšvih, ale že až takový, to mě ani ve snu nenapdlo. Nemám nic proti bratrům Slovákům, takže mi jejich rodný jazyk nevadil. Jen u Karla Gotta jsem z toho byla značně nesvá, protože mě jeho příliš uhlazená mluva tahala za uši.Nápad na příběh není špatný. Jeho zpracování je ovšem hrozné. Ještě, že Blivajz tu nudu vždy nějak rozsekl. Nejlepší byly animované pasáže. Ty bych klidně uvítala jako samostatný příběh. ()

Reklama

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele

Škoda, že pan Gott je nesoudný a má špatnou manželku a přátele.Protože kdyby jeho nejbližší za něco stáli, na rovinu by mu řekli, že je nejhorší herec všech dob a ať se na to vysere.Když hrál v jedné Troškově pohádce Lucifera a Boha, myslel jsem, že na větší dno klesnout nemohl.Mýlil jsem se.A když už někde hrát musí (zřejmě mu tak velí jeho vrozená ješitnost), tak ať ho alespoň někdo dabuje. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Scénář: Dušan Rapoš, Petr Šiška. Režie: Dušan Rapoš……karty jsou zcela jasně rozdány. Při vší úctě k panu Gottovi, nevím kolik času mám ještě na tomto světě a jednu ze svých posledních stop svěřím do rukou člověku, který natočil Fontánu pre Zuzanu III a jeho kumpánovy, který okrádá důchodce na TV Šlágr…..to by asi člověk při všech smyslech udělat neměl. Už jenom, to že někdo vypustí na světlo světa mistrovu Slovenštinu (měla to být slovenština, že?) jenom dokazuje, s jakými diletanty máte co dočinění. Ale tady nejde jenom o slavíkovu mluvu…..špatně je téměř vše. Draci, herci, skřítkové, triky, výprava, příběh, písničky, československá vzájemnost, králové, královny, princové, Laffita. Doposavad jsem žil v domnění, že Dušan Rapoš nemá rád dospělého diváka, ale on nenávidí i děti. Z tohohle by rozbolela hlava i létacího draka z papírů. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Toto Československé pokúšanie sa o univerzálny prístup pre oba národy, je podobne nechutné, ako samotný Blivajz ( pardón pán Noga ). Hrozné triky, lacná TV výprava, hercom by som pravdepodobne odobral ich diplomy ( ak nejaké vôbec majú ) a tvorcom, ktorý prišli s takouto scenáristickou debilitou, zakázal točiť ( áno pán Rapoš, zabudli ste písať a režírovať ). Jedna hviezdička za výtvarne skvelé animované vsuvky, ktoré sú kvalitnejšie ako celý film a dávajú možnosť, že v takomto kreslenom prevedení, by to bola skvelá rozprávka. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (21)

  • „Právě díky Čmoudíkovi přechází ve filmu čeština plynule do slovenštiny a naopak. Diváci si tak mohou uvědomit historickou sounáležitost obou jazyků a zjistit, jak blízko a přitom daleko mají k sobě dva národy někdejšího Československa,“ říká k pohádce Petr Šiška. (SONY_)
  • Stejnojmenná knížní předloha Petra Šišky je doplněna o slovensko-český slovník. (NinadeL)
  • Karel Gott si mohl vybrat, jestli bude hrát krále nebo kováře. Nakonec si vybral roli kováře. (Duoscop)

Reklama

Reklama