Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nicole (Scarlett Johansson) a Charlie (Adam Driver) sú manželmi stojacimi pred rozvodom, ktorý na začiatku obaja nechcú riešiť právnou cestou. Majú syna, o ktorého sa striedavo starajú po odsťahovaní Nicole k mame v Los Angeles. Neskôr sa Nicole rozhodne využiť právnu pomoc pri rozhodovaní o opatrovníctve syna. Trpký príbeh je zrkadlom osobnej skúsenosti režiséra, ktorý si prešiel rozvodovým konaním na vlastnej koži a scenáristicky obohatil snímok dialógmi zo života bez príkras a bez servítky. (Biopler)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (454)

verbal 

všechny recenze uživatele

Když se rozvádí mačistický našinec s koulema, tak ta tlustá kníratá pizda, co mu už hezkých pár let permanentně ječivě pičuje u fotbalu, odmítá kupovat lahváče a vůbec mu tak nějak globálně otravuje život (jasně zřejmé odcizení vinou manželky), nejdříve dostane pořádnou pumelici do zubů. To má ryze praktický důvod, protože „fofvovový fávník“ se dá klidně vyložit i jako „fosforový trávník“, tudíž si ty feminizované barakundy v advokátní kanceláři Nemrdalová, Žluklá, Lesbianová & partnerky budou myslet, že ji akorát tak jebe, čili jen kapku zrezlá vytuněná felicie, pořízena v záchvatech citu tak před jejími čtyřiceti kily nad limit lehce manipulovatelného pytle cementu, zůstane hladce v péči pána tvorstva. Fakany ať si klidně nechá a půjčuje mu je, jen když vypadne Eurosport nebo v ligové přestávce. To takový přiteplený ňujorský yntelechtuán je dost v prdeli a o hladkém rozvodu si může nechat akorát tak zdát! Doma má totiž přeemancipovanou krávu v krizi heideggerovské ontologie (čti „předpřechodové srůstání stydkých pysků“), která se, ač již bez kundy, prostě nedokáže povznést nad nějaké to občasné nevinné vyprcání dosud funkční kulisové asistentky, a dá to chudákovi pěkně sežrat. A nejen jemu, taky přihlížejícím! A to zejména tím, že místo Xanaxem řeší své pičoidní mindráky a krizi identity ubíjejícími filipikami s kýmkoliv, na koho narazí, zejména o niterných pocitech zhrzené samice, věčném utlačování femininní přirozenosti tím odporným maskulinním egem, vnitřních dilematech mezi plotnovým mateřstvím a touhou pustit si ještě kundu na špacír, než jí skončí záruka, nebo o nutnosti emancipačního potírání zkurvených šovinistů. A přitom ta její buznička s trochou másla na hlavě jen tak pudlíkuje kolem, štěká na povel a dělá agility. No, patrně to bude dost autobiografické. Tenhle latentní homointelektuál Noah si asi neuměl říct „no a“, když ho kopla do prdele ta jeho obskurně odporná obluda J. J. Leighová, a rozhodl se vycákat své frustrace na publikum plagiátorskou Vypelichanou kočkou na rozpálené plechové střeše rezivějící tramvaje do stanice touha. Rozhodně skvěle zahrané, v některých momentech i docela silné, ovšem jako celek to působí jako impotentní Woody Alen, kterému vykastrovali cynismus, nadhled a sysel pro tumor, a zbylo jen rádoby yntelechtiuální sci-fi žvanění do sebe zahleněných nesoudných pičusů se zjevnou poruchou komunikace a racionality. Ale nepochybuji, že se v tom pár submisivních oslizlů dokonale shlédne a celý hřad hospodyněk za zenitem u toho žehličkou připálí své džambobombarďáky. Každopádně opravdovému vztahovému peklu s neméně slizkým a skvěle hrajícím Adamem Řidičem to nesahá ani po Baumbacha. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vlastne niet čo vyčítať, ale pozerať tento film v sobotu večer nebol dobrý nápad kvôli mojej psychike nastavanej zhodou okolností v tom čase na nenáročnú zábavu a tak "len" štyri hviezdy. Netuším, ako prebieha rozvod na Slovensku, ale pokiaľ vás vyždíma tak, ako v júes, tak poteš Búh. 450 na hodku pri lacnom právnikovi, 950 pri renomovanom, nejaké tie zálohy vopred a synovo štúdium je v ťahu. Počul som motto, že manželstvo je obdobie, v ktorom je žena šťastná a muž ženatý, tu to ale zhusta neplatí. Ale isté pozitívum sa dá odniesť, pokiaľ ste si neurobili dieťa ako 20-ročný, tak vaše manželstvo má väčší potenciál na prežitie. Ani sa človeku po tomto zážitku nechce ospevovať všetky klady filmu od scenára cez réžiu až po hercov. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Já nechci peníze ani nic podobnýho. Jen mám obavy, protože jsme žádný právníky nechtěli. Nechci bejt moc agresivní. Chci abysme zůstali kamarádi.“ - „Uděláme to co nejjemněji.“ Zalhala právnička a nabrousila si ostří…Už úvod s tím, jak jeden vidí druhého a následný střih do reality, mě chytly. A s postupující projekcí mě film bavil čím dál víc. A to nejhlavnější, sledovat tady Scarlett a Adama je čirá radost, oba jsou skvělí a já jim věřil každičkou emoci. Navíc divák rozumí a fandí oběma. A s právníky (Dern své mužské protějšky válcuje a připomíná její Renatu ze Sedmilhářek) to dostane tu správnou hořkost. Přitom nejde o nic vyloženě depresivního, neboť celý film má vyvážený poměr humoru (vede pasáž se „sledovací paní“) a vážnosti, stejně tak konec mi přišel v rámci možnosti ten nejlepší možný. Celkově dávám slabších 5*. „Až přijede Charlie, poslala bych ho do Palm Springs. To jsme dělali s tvým otcem, kdy jsme měli rozepře.“ - „Copak jsi ho tam nenačapala, jak kouří péro vrátnýmu?!“ - „A vždycky mě mrzelo, že mě to tak naštvalo!“ ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Zamilovala jsem se do něj dvě vteřiny po tom, co jsem ho poprvé viděla. A nikdy ho nepřestanu milovat, i když už to vůbec nemá smysl." Manželská historie zaujme diváka zejména díky kvalitně napsanému scénáři a civilním hereckým výkonům Adama Drivera a Scarlett Johansson, kterým ve vedlejším rolí stejně přesvědčivým způsobem sekundují Laura Dern, Alan Alda a Ray Liotta. Snímek autentickým způsobem zobrazuje rozklad manželství a nabízí pohled na danou věc z obou stran, přičemž ani jedna z nich není zobrazena vyloženě jako ta špatná či dobrá. Přátelská tolerance se pozvolna střídá s ostrými hádkami, aby posléze došlo ke smíru, který by mohl být opět narušen a tak to jde dokola. Oba hlavní hrdinové mají své klady, ale i zápory - jsou zkrátka lidé - takže člověk během právního řízení fandí oběma zároveň. Monolog Nicole při prvním setkání s právničkou, hádka advokátů u soudu a čtení dopisu/ů mi budou ještě nějakou dobu rezonovat v hlavě - velice silné a herecky přesvědčivě zahrané scény. Vedle dramatické linie se našel prostor i pro humorně laděné scény, o které se postarala především rodina Nicole, takže film ve výsledku nevyzněl tak depresivním dojmem, za což jsem rád. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Remake Kramerová vs. Kramer? Film hodnotím skôr pozitívne, než negatívne a to predovšetkým najmä vďaka Adamovi Driverovi (ktorý ovláda jeden z najrealistickejších plačov spomedzi všetkých hollywoodskych hercov) a Scarlett Johansson. Naopak, u Laury Dern, hoci ju mám svojím spôsobom rád, nerozumiem, za čo získala Oscara. Ja by som ju ani len nenominoval, nieto ešte aby som jej za rolu rozvodnej advokátky dal sošku (o dosť lepší mi v podobnej úlohe pripadal Ray Liotta, ktorý bol fakt výborný, rovnako tak ostatne ako Alan Alda). Veľká škoda, že film neobsahuje také dojemné, nežné a citlivé scény, ako je čítanie listu a zaväzovanie šnúrok. Namiesto toho ponúka dlhé scény, ktoré sú fajn, ale nejako extra ma nestrhli. Hlavné postavy fakt kvalitne napísané, ale to je asi tak všetko. Za mňa priemer. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (12)

  • Postava Laury Dern (právnička Scarlett Johansson) volně vychází z losangeleské právničky Laury Wasser, která zastupovala Scarlett Johansson a Noah Baumbacha během jejich skutečných rozvodů. Mediační scény byly skutečně natočeny v budově, kde sídlí její kancelář. (Davidamper)
  • Adam Driver musel 15krát udeřit do stěny kvůli vícenásobným záběrům. V jednu chvíli uhodil tak tvrdě, že téměř prorazil stěnu. (Davidamper)
  • Ve scéně hádky v Charliově apartmá není ani kousek improvizace. Celé to bylo takto napsané ve scénáři. Scéna se natáčela na 50 záběrů během dvou dnů. (mi-ib)

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama