Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nicole (Scarlett Johansson) a Charlie (Adam Driver) sú manželmi stojacimi pred rozvodom, ktorý na začiatku obaja nechcú riešiť právnou cestou. Majú syna, o ktorého sa striedavo starajú po odsťahovaní Nicole k mame v Los Angeles. Neskôr sa Nicole rozhodne využiť právnu pomoc pri rozhodovaní o opatrovníctve syna. Trpký príbeh je zrkadlom osobnej skúsenosti režiséra, ktorý si prešiel rozvodovým konaním na vlastnej koži a scenáristicky obohatil snímok dialógmi zo života bez príkras a bez servítky. (Biopler)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (454)

misterz 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca nezávislá vzťahová dráma s veľa psychologickými postrehmi. Anatómia rozpadu manželstva. Presne ako zo života... no možno až na to, že obaja boli pomerne úspešní, takže tu financie až tak neriešili. Na právnikov bolo. No je tu aj druhá rovina, rovnako zaujímavá. A síce ako to dopadne, keď do vzťahovej krízy vstúpia ďalšie osoby - nenažraní právnici. Šikovní dosť na to, aby oboch dokázali zmanipulovať a celý rozvod zmeniť na hotovú traumatickú drámu. Také rádoby ženy kamarátky by som zavieral do gulagu. A keď je ešte takáto fuchtla aj rozvodová právnička, tak hotové peklo. Ten chlap sa ocitol naozaj v ťažkej situácii, totálny vzťahový armagedon. A pritom možno stačilo, keby si u toho mediátora vzájomne prečítali tie listy o sebe. Naozaj krásne vyznania... Je tu tiež veľa podnetov, nad ktorými sa oplatí premýšľať. Nemám síce päťkový pocit, ale veľa tomu nechýbalo. 89/100 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ve snímku Vrchní, prchni říká číšník otci ženicha: "Tu svatbu si musíte užít, syna ženíte jen dvakrát třikrát za život." Při tom počtu se ovšem nelze divit, že do hry vstupuje i rozvod. Praxe to potvrzuje v USA i Česku, kdy se rozvádí víc než polovina sezdaných párů. Manželská historie se tak trefila do bolavého místa současné západní společnosti a zákonitě se stala jedním z nejkomentovanějších filmů sezóny. Noah Baumbach do filmu promítl osobní zkušenosti z rozchodu se svou někdejší partnerkou Jennifer Jason Leigh. Baumbach nikomu nestraní, netočí o patologickém chování nebo lidech, kteří svými slabostmi a povahovým nastavením nejsou partnerského svazku schopni. Na vině je touha po dvoukariérním manželství, které se v některých profesích těžko slučuje s rodinným životem. Oba aktéři rozvodové pře jsou rozumní a vyrovnaní lidé, kteří by se teoreticky měli být schopni v zájmu dítěte dohodnout na přijatelné formě rozchodu a péči o syna. Jenže právě dítě se nevyhnutelně stane akcelerátorem soudní bitvy, která nabývá stále absurdnějších a tragikomičtějších rysů. Režisér vykazuje výborný smysl pro detail a bravurně balancuje na hraně více žánrů. Čekali byste slzopudné depresivní drama, Baumbach se ale nebojí používat vyloženě zábavné vedlejší figury a vypjaté momenty shazuje jízlivými šlehy. Driver i Johansson jsou sympaťáci i výborní herci, kterým rozpaky a bolest z toho, jak se navzájem odcizují a uštědřují si citové rány, věříte. Do nějakých nadoblačných výšin mě sice snímek nedostal, ale považuju ho za výrazně nadprůměrný, dobře napsaný a natočený kousek. Celkový dojem: 80 %. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Velmi silný filmový zážitek, kterému nemůžu dát plný počet jenom kvůli tomu, do jakého mě poslal rozpoložení, až beznaděje. Při všem tom nátlaku ohledně svatby a rození dětí, kterého se mi během vánočních návštěv - jakožto na třicítku mířící, dlouhodobě zadané holce - dostalo, se mi teď do myšlenek vkrade ještě hrozba rozvodu. Díky, tohle mi chybělo. Možná jsem až moc sdílná, co se mého soukromí týče, ale z velké části za to může tenhle film. Nejen dialogy a rozlišný postoj muže a ženy ve mně vzbudily spoustu emocí. Je to skvěle zahrané, napsané i natočené, ale taky svým způsobem vyčerpávající... 4,5* ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Zamilovala jsem se do něj dvě vteřiny po tom, co jsem ho poprvé viděla. A nikdy ho nepřestanu milovat, i když už to vůbec nemá smysl." Manželská historie zaujme diváka zejména díky kvalitně napsanému scénáři a civilním hereckým výkonům Adama Drivera a Scarlett Johansson, kterým ve vedlejším rolí stejně přesvědčivým způsobem sekundují Laura Dern, Alan Alda a Ray Liotta. Snímek autentickým způsobem zobrazuje rozklad manželství a nabízí pohled na danou věc z obou stran, přičemž ani jedna z nich není zobrazena vyloženě jako ta špatná či dobrá. Přátelská tolerance se pozvolna střídá s ostrými hádkami, aby posléze došlo ke smíru, který by mohl být opět narušen a tak to jde dokola. Oba hlavní hrdinové mají své klady, ale i zápory - jsou zkrátka lidé - takže člověk během právního řízení fandí oběma zároveň. Monolog Nicole při prvním setkání s právničkou, hádka advokátů u soudu a čtení dopisu/ů mi budou ještě nějakou dobu rezonovat v hlavě - velice silné a herecky přesvědčivě zahrané scény. Vedle dramatické linie se našel prostor i pro humorně laděné scény, o které se postarala především rodina Nicole, takže film ve výsledku nevyzněl tak depresivním dojmem, za což jsem rád. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Před půlnocí je lepší. Přesto velmi dobře natočené a skvěle zahrané drama o rozpadu vztahu, který ukazuje úpadek rodinných hodnot v dnešní době. Ve finále jsem měl pocit, že rozvod je vlastně v pořádku, život jde dál a všichni zúčastnění tím něco získali, ať už poučení nebo dvojí halloween. A to z morálního hlediska není dobře. Protože ve finále prohráli všichni. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (12)

  • Film je z velké části založen na osobní zkušenosti s rozvodem samotného režiséra Noaha Baumbacha s herečkou Jennifer Jason Leigh. Dle Baumacha jeho bývalá manželka film údajně viděla a líbil se jí. (TammiLargo)
  • Když se na Halloween převleče Nicole (Scarlett Johansson) za Davida Bowieho, splete si Charlie (Adam Driver) její outfit se zpěvákovou érou „Station to Station“. Nicole jej opraví, že se jedná o éru „Let's Dance“. Nikdo z nich však nemá pravdu. Nicole má na sobě Davidův kostým ze „Serious Moonlight Tour“ z roku 1983. V textu samotné písničky „Let's Dance“ (1983) se však výraz „Serious Moonlight“ objevuje. (TammiLargo)

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama