Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer 1
USA, (2022–2024), 17 h 57 min (Minutáž: 65–72 min)

Série(2) / Epizody(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(více)

Recenze uživatele DragonnCZ k tomuto seriálu (2)

Pán prstenů: Prsteny moci (2022) 

5-6/10. - Kde jen začít. Na Prsteny Moci jsem se s čistým štítem těšil a nebyl jsem mezi lidmi co by to předčasně kritizovali. Z prvních dvou úvodních epizod jsem byl mile překvapen. Suprový audiovizuál, skvělá chorografie, vynikající úvod, a já se těšil na to, že dostanu nového LOTRa z jiného období. Ale po dalších pár epizodách se to holt tvůrcům rozpadlo pod rukami tím způsobem, že měli až moc příběhových linek a částí, že se v tom sami ztráceli, příběh už podávali takřka nudně a nezajímavě. Vůbec jsem se nedokázal na seriál soustředit, jelikož hromada nudných nikam nevedoucích dialogů mě nudila. Práce s postavami tu byla enormní, ale je škoda, že první série v tomhle ohledu víc nepročesali. Dále ta minutáž mě dosti vysírala. Jedna epizoda, která vydá pomalu na kratší film. Jsou i zde skvělé epizody, kdy seriál fungoval takřka na jedničku, ale je smutné že si to sami tvůrci neuměli tu kvalitu sami udržet. Tolkienův svět mám rád, filmy mám hrozně rád, ale určitě se nepřidávám k táboru, který tento seriál pohoršuje a ničí jim vztah, až tak velká katastrofa seriál nebyl, a já si ho dokázal užít. Já jsem sakryš rád, že Amazon udělal to rozhodnutí a vytvořil tento seriál, jelikož v posledních letech bylo jasný že Tolkienův svět ve filmové branži umírá. ()

Stín minulosti (2022) (S01E01) 

7/10. - Začátek zatím mírně fajn. Není to až takový průser jak by se dalo čekat, ale já od začátku k tomu nebyl tolik skepitckých a čekal sem, že to fajn bude a ono to fajn ve výsledku je. Zatím si to drží dobré tempo a atmosféru. Ale příběh a scénář zatím mi příjde plochý, ale očekávám, že se to rozjede. Nevadí mi korektnosti ani přeobsazování herců páč s tím už nikdo nic nezmůže a užívám si ten svět a hlavně ty efekty a audiovizuál jsou v tomto seriálu pastva pro oči. Furt si svět drží svoje kouzlo, ale asi bych tomu taky nedával tolik moc kreditů páč stejně to je furt prkenný ve smyslu představíme ti několik linek a postav před tím vším co si viděl a zoritentuj se v tom. Nečetl sem Silmarilion ani Tolkienovy knihy, jen mám rozečtenýho Hobbita kterýho hodlám dočíst. Ale jako člověk co vyrostl na filmech od pana Jacksona toto má fakt hodně daleko a nikdy na to mít nebude. Soundtrack mi tu příjde zatím moc nevýrazný. Režie taky dobrý. Herecký casting až na ty korektnosti taky dobrý ale scénář mi zatím příjde plochý jak sem řekl. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama