Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Galadriel se obává návratu dávného zla, Arondir učiní znepokojivý objev, Elrond dostává nový úkol a Nori poruší nejdéle dodržované pravidlo mezi Chluponohy. (Prime Video)

Recenze (241)

DavidS. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvních 10 minut vykazuje potenciál, ale pak přichází jen woke...Amazon v úvodu nešetřil - výprava je skvělá a řada scén má ten správný monumentální i epický rozměr včetně hudebního podkresu, ale v okamžiku, kdy nalepíte špičaté elfí ouška na černocha nebo libovolného míšence, je prostě Tolkienovo fantasy kouzlo pryč...Ale opravdovou tragédií je casting, kde jsou všechny větší "mužské" role obsazeny strašnými ksichty (tady nelze být eufemistický), u kterých se navíc stylisté a kadeřníci předháněli v soutěži o největší vlnku na kadeři...Naštěstí Morfydd Clark jako Galadriel je vysloveně výhrou... ()

Warle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když nebudu řešit, jak se zvysoka sere na to na jakých základech Tolkien vytvářel svůj svět (severské mytologie), tak celkem fajn rozjezd. Hezky se na to kouká, lokace a výprava vypadá překrásně a doufám, že časem mě i postavy trochu víc zaujmou, protože zatím si Galadriel hraje tak trochu na Xenu a nikdo jiný si zatím show neukradl pro sebe (jako třeba Peter Dinklage v GoT hned v prvním díle). Ale určitě tomu dám šanci. Nebudu to hejtit jen kvůli tomu, že to je diverzitní. Slabší 4*. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím rozjezd, opět dosti genderový, dnes již bohužel standard :/ výprava, vizuál a hudba supr. Jen nevím teda...Galadriel byla válečnice?...Tak druhý díl byl přeci jen lepší. Ovšem stále ve mě rezonuje ta genderová pachuť, důležitá trpaslice a je čer....tvl...Tolkien musí chudák rotovat v hrobě. Jako třetí díl byl již o něco lepší...ten Númenor byl teda dechberoucí. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy otvarak, postavy a ich herecke stvarnenie je tiez vcelku prijemne. Rasy, prostredie, kulisy a CGI je fajnove, ale na moj vkus az prilis farebnucke :).  Ano, ked si budem projektovat tieto postavy do tych troch velkofilmov pred rokmi, spokojny by som nebol. Zrejme si budem tymto fantasy prekladat niektore ine kusky, co sledujem. ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je dostu možné, že mám potřebu kompenzovat některé opdady tady. Nicméně jsem spokojený. Struturálně to není úplný příběhový paskvil a výprava, efekty i podkres jsou skvělé (aby ne, za ty prachy). Mohl bych tady brečet, že mladší Galadriel prostě Kate Blanchet nesahá charismatem ani po kolena. Ale no tak… Slušný start! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Dva vysoké stromy, které můžeme vidět na krátký moment ve flashbacku, jsou Telperion a Laurelin. Starší Telperion dával stříbrné světlo a byl též nazýván Bílý strom, Silpion a Ninquelótë. Okamžik, kdy poprvé zazářil, je zván Hodinou otvírání a od tohoto okamžiku se ve Valinoru začal počítat čas. Druhý strom Laurelin („zlatá píseň“), který dával zlaté světlo a teplo, si vysloužil též názvy Malinalda („Zlatý strom“) a Culúrien. Svou mocí je vytvořila Valar Yavanna, aby svou září osvětlovaly Valinor. (Illuminare)
  • Název seriálu se objeví až v 17. minutě. (griph)
  • Během prvních 24 hodin po premiéře zhlédlo první díl přes 25 miliónů diváků, což z něj činí nejsledovanější pilotní epizodu na Amazonu. (spacemaster)

Reklama

Reklama