Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Víra královny Míriel je podrobena zkoušce, Isildur se ocitá na rozcestí, Elrond odhaluje tajemství, Arondir dostává ultimátum, Theo neposlechne Bronwyn. (Prime Video)

Recenze (104)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Polovina řady pryč a stále víme prd co je zač “Superman” (tomu náznaku fakt nevěřím). Naštěstí přišlo pár jiných odpovědí (abych nebyl úplně rozladěný). Co mě vyloženě nudí je cokoliv ohledně toho mladého námořníka a nějaké mladé pipky. Nezajímá mě to a nemá to žádný vliv na posun děje. To samé artové vsuvky (halekání v hoře, zpomalený útěk před Skřety, atd.). Naštěstí se ale něco děje, pokud by tohle byl nejhorší díl, bude to pecka seriál. ()

halogenka

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A kolik to tak bude mit sezon, nez se konecne k necemu dostanem? Protoze ani po ctyrech dilech se Prsteny moci nezvladaji odlepit od zeme a dal nas muci touhle nezazivnou expozici. Na zadne z postav vam porad nezalezi, vsechny lokace porad pusobi hrozne umele a sterilne, porad to nema zadny rytmus a porad mate pocit, ze 3/4 kazde epizody by se daly s klidem vystrihnout a nic by se nestalo. Byt autory tohohle serialu, vazne bych uvazovala o zmene nazvu na Prsteny bezmoci, lepe to vyjadruje jejich snazeni. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uf, zdaleka nejhorší díl. Postavy marný all around (zase to relativně držej akorát Elrond s Durinem), alespoň že nastoupil docela charismatickej padouch. Nicméně fakt nechápu, proč se epickej fantasy seriál Pán prstenů zabývá třeba romancí dcery Elendila a syna rádce královny Númenoru. To jako fakt chce někdo vidět? :/ ()

fixaman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvních čtyřech dílech nic jiného než nadšení. Prsteny moci u mě na plné čáře sesadily GoT z role nejlepšího fantasy seriálu všech dob. Vizuál je neuvěřitelný, každá postava sympatická, tempo ideální a upřímně mi to přijde mnohem povedenější než celý Jacksonův Pán prstenů s Hobitem dohromady. Ale chápu, že fandy Tolkiena a rasisty tenhle seriál štve. Těm prvním rozumím, těm druhým se nedá než vysmát. Už ať je tu další díl :-) ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Štvrtá epizóda prináša odpovede na veľmi veľa zásadných otázok a teda, kto je otec škretov, aké je tajomstvo trpaslíkov a prečo kráľovná Miriel nenávidí elfov. Rovnako sa ale dozvedáme, že otec škretov je úplne nová postava tak, že predchádzajúce zahmlené zábery boli iba akože bu bu bu, trpaslíci skrývajú kus šutru o ktorom sa dozvedáme, že je mithrill - kov z ktorého neskôr elfovia šijú košele a Miriel sa iba snaží aby sa naplnila vízia z veštiacej gule. Teda hlavné otázniky celého filmu, boli vlastne úplné banality, ktoré dej nikam neposunuli. Týmto sa ale Hobbitia linka, ktorá bola doteraz tou najotravnejšou stáva razom najzaujímavejšou, teda hneď po tej Arondirovej.... Prevedenie: trocha som sa k nemu rozpísal už v príbehu a tak to nebudem opakovať ale musím ešte spomenúť jednu dôležitú vec. Vizuál seriálu je vec ktorá ho ťahá neskutočne hore. Napriek veľmi nešťastne voleným slow motionom je vizuál škretov, miest a lesov neuveriteľnou pastvou pre oči a dušu milovníkov fantasy. 80% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Halbrand (Charlie Vickers) ve vězení říká Galadriel (Morfydd Clark), aby zjistila, čeho se její protivník nejvíce obává, aby to mohla použít proti němu. To je přesně taktika, kterou Sauron použil proti Númenorcům, aby je zničil, a také taktika, kterou se řídil, když vykoval Prsteny moci a rozdělil je mezi lidi, trpaslíky a elfy, jen aby posléze vykoval Jeden prsten, který jim vládne. (spacemaster)
  • Isuldurův přítel, který je společně s ním vyhozen z lodi, se jmenuje Valandil (Alex Tarrant). Toto jméno se v Tolkienových příbězích vyskytuje vícekrát, nejznámnějším případem budiž Isuldurův syn, tj. přímý předek Aragorna se takto jmenuje. (spacemaster)
  • Adar (Joseph Mawle) tvrdí, že pochází ze zemí Beleriandu. Tuto oblast na mapě v prologu epizody Stín minulosti (2022) nenajdeme, protože se na konci Prvního věku propadla do moře jako důsledek Války hněvu. Jejím jediným pozůstatkem je Lindon. (spacemaster)

Reklama

Reklama