Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Víra královny Míriel je podrobena zkoušce, Isildur se ocitá na rozcestí, Elrond odhaluje tajemství, Arondir dostává ultimátum, Theo neposlechne Bronwyn. (Prime Video)

Recenze (104)

Miagy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najslabší diel, ktorý ma vyslovene nudil a čakal som, kedy už skončí. Áno, je pravda, že je krásne natočený ale tam to aj končí. Myslel som si, že najväčší fail bude čierny elf s krátkymi vlasmi ale mýlil som sa. Prstene moci a arogantná Galadriel (presne ako predstavitelia Amazonu, ktorí hejtovali fanúšikov) sa pochovajú sami. Neverím, že toto dá 5 sérií. 2* za ohyzdov... ()

ekspert 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smutné. Bylo smutné sledovat tento díl, kdy se začíná naplno projevovat, že tvůrci pořádně nevědí, co dělají. Scénář je vyloženě slabý s několika až cringe momenty. Galadriel, která jediná vidí svět správně a všichni ostatní jsou letadla, mě už začíná normálně štvát. Většina scén působí strašně uměle, prkenně, jako přehrávané divadelní představení. U scén, kdy syn Pharazona balí dceru Elendila jsem si rval vlasy. Celé Theovo „dobrodružství“ bylo neskutečně dementní. (a jeho herec je fakt hrozný). Adar taky nezaujal. Takže jedině děj u trpaslíků měl své světlé chvilky, které hodnocení vytáhnou na ty 3 hvězdy. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná je potíž už v samotném formátu. Zatímco film musí na relativně krátké časové ose spěchat k vyvrcholení, seriál je rozvláčný a často záměrně natahovaný. Film je redukován střihem, seriál vyplňován vedlejšími linkami a osázen mnoha postavami, které často nemají jiný účel, než "zdržovat". Tvůrci Prstenů nemají schopnost konkurovat velkým spisovatelům, takže vaří z vody. Nějak splácali základní linku, která je knihami pevně dána a pokusili se ji ovinout a oživit dalšími příběhy a postavami. A moc jim to nejde. Nakonec je tedy úplně jedno, kolik černochů, nebo žen tam hraje. Ten největší problém je, že to nemá náboj, takže i přes ten úchvatný vizuál.... divák se často nudí. Linka se skřety ...zatím dobrý. Trpaslíci ujdou. Ovšem Galadriel...děs běs. Scénář její linky působí amatérsky...nablble a Galadriel sama je mi svou až neelfovskou urputností dost nesympatická. Nebudu dál rozebírat, co se mi nelíbilo...to nejdůležitější je, že jsem se nebavil, nebyl jsem napnutý... . Velká škoda. Jedno z mála pozitiv této epizody je absence Chlupohnátů. A přestože se motají kolem klíčové postavy, obešel bych se bez nich až do konce. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nuž tak v polovici prvej sérii to žiaľ vyzerá presne tak ako som sa bál. Je to paškvil a hanba pre meno Pán Prsteňov, či Tolkien. Tento diel bol fakt nudný ba až príšerný. Nič, doslova nič sa tam nedialo. Jedna akože bitka Galadriel bola ako zo zlej komédie. Všetci mi tam už lezú na nervy a otvárajú sa úplne nezaujímavé linky. Jedine Durin je ako tak a potom Elendil je sympaťák, inak aj casting je hrozný. Až na pár preletov ponad Númenor, kde sú nejaké lepšie efekty je to ako študentský počin. Čoho sa chytí progresivistická korektná ruka, to skazí. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1* za Adara. Nemám páru, co je zač, ale měl něco do sebe.  Linka s Galadriel a regentkou je mimořádně osvěžující intelektuální vyron tvůrců, kdy neví, jestli ji dát loď nebo ne. A ten vězeňský fight byl vtip? Nebo neustálá deux ex machina s Black elfem a tím degenem s černým nožíkem je taky vtip? Nebo Elrond sahající na skálu? Mám jednu výtku - na to, že to asi stalo ranec, působí to neskutečně levně. Podepisují komentář Eleanor05. Je to v barvě, tož tam aj někdo tlachá, vobcas se aj někdo hejbne, tož dáme 5*. Pouštěli jsme si zpomaleně ten fight ve vězení, je to tak blbě natočeny, že je zachyceno, jak stráže jdou do té cely samy!!!!!!!! Půl miliardy dolarů je kde???? Omg to neumí natočit ani jednu blbou scénu? Xena má lepší bitky!!! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Bronwyn (Nazanin Boniadi) řekne, že do bývalé elfské citadely se stáhli lidé ze všech vesnic až po Orodruin. Orodruin je sindarské (elfské) jméno pro horu, která je ve Třetím věku známá jako Mount Doom, kam jde Frodo vhodit prsten. Orodruin znamená něco jako „hořící hora“. (spacemaster)
  • Isuldurův přítel, který je společně s ním vyhozen z lodi, se jmenuje Valandil (Alex Tarrant). Toto jméno se v Tolkienových příbězích vyskytuje vícekrát, nejznámnějším případem budiž Isuldurův syn, tj. přímý předek Aragorna se takto jmenuje. (spacemaster)
  • Adar (Joseph Mawle) tvrdí, že pochází ze zemí Beleriandu. Tuto oblast na mapě v prologu epizody Stín minulosti (2022) nenajdeme, protože se na konci Prvního věku propadla do moře jako důsledek Války hněvu. Jejím jediným pozůstatkem je Lindon. (spacemaster)

Reklama

Reklama