Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (425)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Konvenční pomalý survival, kde Mads Mikkelsen přežije pád letadla za severním polárním kruhem a dělá vše pro to, aby se dostal zpět do civilizace. Téměř žádné dialogy, jen čisté herectví - před Mikkelsenem smekám, na jeho výkonu a mimice celý film stojí. Děj ovšem nenabízí nic moc nového, co bychom už neviděli v jiných žánrově podobných filmech, a tak nějak tuším, že mnoho diváků bude časem Arctic popisovat jako ten film, kde Mads táhne sáně. Po zhlédnutí jsem se cítil stejně vyčerpaný jako hlavní hrdina. [Sitges 2018] ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Komorní až minimalistické survival drama postavené zcela na herectví Madse Mikkelsena. Já byl velmi spokojen, mě tyhle pomalé filmy baví...jen ten úplný konec by se mi líbil chmurnější...formálně jde o podařený kontrapunkt velkých celků krajiny věčného sněhu a ledu a detailů tváře/rukou/dalších částí těla hlavního hrdiny...vjem nehostinosti je velmi silný...S.O.S. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kromě pouště si nedovedu představit nudnější survivalové prostředí, než je to arktické. Široko daleko jen sníh a led, sem tam nějaká vichřice a někde v dálce se batolí lední medvěd. Pennovi se přesto podařilo držet jistý punc zábavnosti a relativně monotónní počínání hlavního hrdiny dokázal podat v mezích možností pestrým způsobem. Své si odvedl i Mikkelsen, který by dokázal zahrát i pytel brambor. Nic dechberoucího, ale jako debut slušné. 65% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Skvelý survival film stavajúci na minimalizme a hereckej kreácií Madsa Mikkelsena. Penna vie presne čo chce filmom povedať. Výborná kamera a atmosféra a rovnako motivácie. Vnútorný konflikt postavy je vykreslený cez pohľady a pohyby. Každé jedno zakopnutie a každá jedna prekážka je pre nás ako diváka vďaka tomu citeľná. Veľmi mám rád takéto filmy. Funkčné vo všetkých ohľadoch. Možno nadhodnocujem, ale naozaj sa mi to páčilo. Aj napriek snehu a tichosti film totiž nenudil ani na chvíľu. Ani raz neskĺzol do hlúposti a postavy sa naozaj trápili. Takto funkčné na mňa naposledy zapôsobil All is lost z 2013 s ktorým tento film zdieľa veľmi podobný koniec. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Aneb když označení "minimalistický nedoslovný chladný odosobněný procedurál" pro survival žánrovku vezme tvůrce doslovně. Jakože echt doslovně. A dobře udělal. Nemluvný, zabejčený, strhaný, pragmatický a o naději i vůli (pře)žít nepřicházející Mikkelsen to ruku v ruce s působivě mrazivou atmosférou nekonečných sněžných dálav spolehlivě táhne navzdory poněkud tuctovému průběhu a překážkách během všeho toho úmorného krok-sun-vydýchat-krok plahočení. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Režisér filmu Joe Penna mal 2 rozdielne zoznamy hercov pre hlavnú rolu. Prvý bol zoznam hercov, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou rolu príjmu a druhý bol zoznam slávnych hercov, o ktorých bol presvedčený, že rolu odmietnu (napr. Tom Hanks). 2 dni pred začiatkom produkcie filmu sa režisérovi cez Skype ozval Mads Mikkelsen. Bol na druhom zozname. (Adam.Kubala)
  • Mads Mikkelsen prohlásil, že šlo o nenáročnější natáčení v jeho životě. (ČSFD)
  • Natáčelo se 19 dní na Islandu. (Varan)

Reklama

Reklama