Reklama

Reklama

Burákový sokol

  • USA The Peanut Butter Falcon (více)
Trailer 1

VOD (1)

Burákový sokol, moderní dobrodružný příběh ve stylu Marka Twaina, sleduje Zacka (Zack Gottsagen), citlivého mladíka s Downovým syndromem, který uteče z domova s pečovatelskou službou, aby si splnil svůj sen a stal se profesionálním zápasníkem. Touží trénovat na zápasnické škole, kterou vede jeho idol The Salt Water Redneck (Thomas Haden Church). Zvláštní souhrou okolností se jeho cesty zkříží s Tylerem (Shia LaBeouf), místním výtržníkem a vyhnancem na útěku, který se stane Zakovým trenérem a spojencem. Společně cestují přes deltu řeky, vyhýbají se autoritám, pijí whisky, hledají Boha a loví ryby. Nakonec přesvědčí Eleanor (Dakota Johnsonová), přátelskou pečovatelku, která má přivést Zaka zpět, aby se k nim na jejich cestě připojila. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (118)

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Tato noc se zapíše do historie (aspoň teda do mé osobní historie) jako Peanut Butter Double Feature - Noc, kdy jsem shlédnul dva filmy, co mají slova Peanut Butter v názvu a 74% zde na CSFD. První z nich, The Peanut Butter Falcon byl prostě takovou relativně příjemnou indie záležitostí s příběhem, který (snad až na wrestlingový závěr) není zrovna extra originální, ale prostě... příjemný. Jo a má to slušné herecké obsazení, obzvlášť Shia mě tady fakt bavil. Každopádně tím zajímavějším z obou filmů, byl rozhodně ten druhý. Rozhodně. 6/10 ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Občas není špatné se podívat na film, který sice nemá bůhvíjaký příběh, ale je z něj cítit touha po svobodě. Hlavní hrdinové nebývají nějací andílci, většinou mají na svědomí nějakou lumpárnu, ale spojuje je právě sen prožít něco nečekaného a neobvyklého. A o tom je i tento příjemný film o nezvyklém a nesourodém přátelství. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„TAKŽE TY JSI ZASRANEJ KRIMINÁLNÍK! UPRCHLÍK. MUŽÍČEK NA ÚTĚKU…“ /// O tom, jak se z retarda a losera stali kámoši jak hrom… Road movie s podivnou dvojicí ve který je potřeba účast Dakoty Mayi Johnson, aby bylo na co koukat. Páč jinak by to byla nuda. Na jednu stranu sympatický, jakože frajer kvůli tomu klukovi…. Na stranu druhou… Příběh naštěstí není jen hodobóžovej, jelikož Tylerovi (jako frajerovi) jde v podstatě vo kejhák, takže je tady aspoň trocha vzrůša. Trocha… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2017 napsala Jessica Bruder, neznám. 2.) Chcu se naučit „atomovej hod“. 3.) Jsem zavřenej v ústavu a chcu ven! 4.)Thx za titule „vasabi“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Přesně co se rýsovalo - fajn příběh dowňáka na cestě se Shiou. Postavy fungují, film poutá jak svojí buddy dvojicí, tak v pro mě vyloženě snové sestavě vedlejších rolí (ft. Yelawolf ♪♫). K tomu soundtrack včetně starých banjo folků, Americana kraj jižanských mokřin, vtipná wrestlingová vsuvka... nějakých superlativ bych se zdržel, spadá prostě do kategorie "malý & pěkný" a za pozornost ano, stojí. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Pro mě neskutečně příjemnej, feel-good buddy-movie... Plnou palbu nedám asi jen proto, že to funguje až příliš dobře.. Film je vystavěný víceméně "na jistotu".. Otevřeně využívá zavedené, funkční postupy pro docílení kýženého efektu.. Je prostě nutné přistoupit na tu hru spočívající v tom, že filmaři moc dobře vědí který čudlík zmáčknout aby se divákovi udělalo tak nějak humanisticky dobře u srdíčka :) ... Což je vlastně výtka i pochvala v jednom.. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v prístavnom meste Savannah v americkom štáte Georgia. (MikaelSVK)
  • Film vznikl náhodou. Režiséři (Tyler Nilson, Mike Schwartz) potkali Zacka Gottsagena na táboře pro osoby se zdravotním postižením, Zack jim pověděl o svém snu, že by chtěl být filmovou hvězdou. Režiséři napsali Zackovi scénář na míru, podle jeho zvyků, zálib a tužeb. (vojacekr)
  • Počas filmovania bol herec Shia LaBeouf zatknutý miestnou políciou za výtržnosti pod vplyvom alkoholu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama