Reklama

Reklama

Unfriend

  • Německo Friend Request (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Laura je jednou z najpopulárnejších dievčat svojej školy. Keď jedného večera na sociálnej sieti potvrdí žiadosť o priateľstvo podivnej samotárskej dievčine, ani v tom najhoršom sne by ju nenapadlo, aký to bude mať dopad. Po neustálom kontaktovaní množstvom správ, komentárov k jej osobe, telefonátov, no najmä konflikte v školskej jedálni, nadobúda dojem, že najlepším rozhodnutím bude dané "facebookové priateľstvo" raz a navždy prerušiť. Neubehne však dlhá doba a presvedčí sa, že tento krok bol ďalšou obrovskou chybou. Zúfalú dievčinu Laurin krok natoľko rozruší, až spácha samovraždu. Napriek tomu, že sa sprvoti zdá, že je všetkému trápeniu koniec, peklo ešte len začína naberať na obrátkach. Daná udalosť totiž spúšťa sled záhadných úmrtí, za ktorými stojí temná stránka zosnulej Mariny. Zlovestný duch bude putovať svetom živých dovtedy, kým sa nepomstí všetkým Lauriným priateľom, vrátane jej samotnej. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (186)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Byl by to ještě lepší horor, kdyby to nemělo tak nepříjemně předvídatelný průběh, kde se v podstatě nestane nic, co by bylo skutečně nečekané. Ale jako lekací horor to docela funguje, navíc se cítíte nepříjemně, když má něco přijít a jste z toho nesví, protože víte, že to nebude pěkné. Zapojení sociálních sítí je funkční, i když místy nelogické. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Verhoeven? Že by jen shoda jmen? Na nízkorozpočťák plný nesympatických hovadických teenagerů odsouzených ke zmasakrování to bylo příjemné překvapení. Chválím především dynamický soundtrack. Neřekla bych, že film se až tak moc zabýval sociálním přesahem FB, jako že se spíš zabýval zmasakrováváním hovadických teenagerů způsobem hodným pochvaly. Je to vlastně klasická vyvražďovačka naroubovaná na "ducha ve Facebooku," ale funguje to velmi dobře. A konec potěšil. Jen tak dál, Verhoevene! ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Režisér si vypůjčil základ z nepovedeného Cybernatural, smíchal to se Záhadou Blairwitch a vykouzlil dost možná největší hororové překvapení roku.Ač je film německý, celý se odehrává v USA a mluví se v něm anglicky, což bylo další veliké překvapení.Začátek je super, zbytečně dlouho se na nic nečeká a v průběhu je to něco mezí mysteriózní detektivkou a infarktovým hororem, škoda, že finiš byl už poněkud slabší a zbytečně rychle utnutý, ale naštěstí je předchozí část filmu opravdu snaživá a tak vás ten konec zase tolik neotráví.Pro mě opravdu nečekané překvapení.70%. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Námet sme už videli pri viacerých hororoch, to je pravda, ale spracovanie ma neustále udržovalo v pozore a veľmi bavilo a to bez ohľadu na to, že som Unfriend pozeral pri teplotách. I keď ten záver... ten mi akosi nesedel. Nevystrašil ma, len mi prišiel taký samoúčelný. SPOILER:Lebo keď si vezmeme do úvahy, že dievčina po smrti zabíjala Lauriných blízkych z pomsty a chcela docieliť to, aby bola sama, prečo sa potom z Laury na záver stala podobná bad-witch aj ked jej (zatiaľ) nikto neublížil? Nepriateľov si akurát tak išla vytvárať čo celé ničí koncepciu labilnej Mariny, ktorá sa k vraždeniu dostala zo psychicky nepriaznivého prostredia, v ktorom bola odmalička šikanovaná.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kvalitný nemecký film? A dokonca horor? Neuveriteľné! Síce klame telom (postavy rozprávajú po anglicky, hlavnú postavu hrá Austrálčanka), ale ide každopádne o nemeckú výrobu s pohľadnou sexi hrdinkou, solídnym zlom a viacerými síce klišé strašiacimi scénami, ale zároveň aj dosť nepríjemnými, čo je v horore myslené ako pochvala. Hlavnou hrdinkou postupne odhaľované univerzum „čudáčky“ je príjemne originálne (zrkadlá, spolužiaci, čarodejnica, škola, osy...), takže sa nestíhate nudiť. Určite to nie je nič svetoborné, ale musím s príjemným prekvapením sucho skonštatovať, že som sa bavil a bol spokojný. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (3)

  • V 56. minutě je ve vyhledávači složek pacientů vyplněno „křestní jméno: Nedifar, příjmení: Marina“. Po otevření Marininy složky už je jméno zadáno správně. (Morrighan)
  • Film byl natočen v Kapském Městě v Jižní Africe. (ARI50)

Reklama

Reklama