Reklama

Reklama

Unfriend

  • Německo Friend Request (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Laura je jednou z najpopulárnejších dievčat svojej školy. Keď jedného večera na sociálnej sieti potvrdí žiadosť o priateľstvo podivnej samotárskej dievčine, ani v tom najhoršom sne by ju nenapadlo, aký to bude mať dopad. Po neustálom kontaktovaní množstvom správ, komentárov k jej osobe, telefonátov, no najmä konflikte v školskej jedálni, nadobúda dojem, že najlepším rozhodnutím bude dané "facebookové priateľstvo" raz a navždy prerušiť. Neubehne však dlhá doba a presvedčí sa, že tento krok bol ďalšou obrovskou chybou. Zúfalú dievčinu Laurin krok natoľko rozruší, až spácha samovraždu. Napriek tomu, že sa sprvoti zdá, že je všetkému trápeniu koniec, peklo ešte len začína naberať na obrátkach. Daná udalosť totiž spúšťa sled záhadných úmrtí, za ktorými stojí temná stránka zosnulej Mariny. Zlovestný duch bude putovať svetom živých dovtedy, kým sa nepomstí všetkým Lauriným priateľom, vrátane jej samotnej. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (186)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Režisér Simon Verhoeven dosud utápěl svůj dřímající hororový talent v béčkových komediích. Nyní po mnoha a mnoha letech jeho hororová hvězda konečně vysvitla. Jakožto hororový expert jsem již vůči drtivé většině hororových lekaček zcela imunní a obvykle jejich příchod spolehlivě identifikuji dlouho dopředu. Avšak v průběhu snímku Unfriend jsem se spíše cítil jako malá holka, která právě přišla o hororové panenství. Lekací scény zde dosahují opravdu mimořádné intenzity a marně přemýšlím, kdy naposledy se mi v rámci hororové projekce tolikrát zastavilo srdce. I takový Wan musí při sledování daného filmu blednout závistí, jelikož jeho horory jsou oproti Unfriend jen takovým slabým čajíčkem. Jsem sice velkým hororovým odborníkem (největším zde na csfd.cz), ale přesto mi nepřísluší cokoliv na Unfriend kritizovat. Jednalo by se totiž o přehnaný perfekcionismus. Unfriend je ve všech směrech dokonalý horor, kterému vévodí sympatická Alycia Debnam-Carey v hlavní roli, a který se kromě již vychválených lekaček může pochlubit zejména vynikajícími maskami a skutečně vybroušenou atmosférou. Stejně tak oceňuji samotný námět hororu v podobě propojení moderních technologií (sociálních médií) a okultních nauk. Bezpochyby se jedná o dosud nejlepší horor roku 2016 a jestli se za pár týdnů nevytáhne Alvarez se svým Don't Breathe, tak mu tento titul již nikdo nevezme. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Internet môže byť veľmi temné miesto. Je to tak, pretože ľudia sa cítia pohodlnejšie, keď nadväzujú spoločenské kontakty, komunikujú a hovoria o tom, ako sa skutočne cítia, keď sú skrytí za obrazovkou počítača, a nie tvárou v tvár s niekým druhým. Využitie tohto námetu ako nástroja temnoty ako filmového predmetu ešte nebol hollywoodsky spracovaný na naozaj dobrej úrovni, aj keď si o to priam žiada. Prvá polhodinka je priam skvelá, až kým sa celý príbeh nezosype do tajomných vôd čiernej mágie a už sme znova len pri mysterióznej línii, ktorú v poslednej dobe tvorcovia béčkových horrorov tak radi využívajú, pokiaľ si nevedia rady s námetom - pretože do vôd mysterózna sa dá hodiť čokoľvek, tam predsa nič nemusí dávať zmysel, takže načo si nad tým lámať hlavu? Čo sa týka ale toho, že po stránke strachu film mal miestami naozaj slušné grády, tu musím naozaj dať palec hore. Takže ak sa chcete báť, film vás nesklame. Pokiaľ ale od toho očakávate komplexný film, hľadajte inde. 55%. ()

Reklama

FromHell 

všechny recenze uživatele

Obrovské prekvapenie z Nemecka.Táto fúzia "Cyber hororu" a "Witchcraftu" vyšla fakt na výbornú.Zopár (aj keď klišé) fungujúcich lakačiek nechýba.Herecke obsadenie celkom sympatické,typické pre tieto teenagerske kúsky.Technická stránka a celkové spracovanie mi dosť pripomína ostatné novodobé duchárske kúsky spoza mláky.Ono celkový ten Americký "look" sa nedá filmu uprieť.No to je asi jedine,čo by som vytkol.Inak spokojnosť! 80% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Friend Request je pro mne překvapením roku, že předčil u mne Conjuring 2 i Lights out dohromady a zároveň je nejlepším zástupcem Cyberinternet žánru. Je velká škoda, že Friend Request nešel do kina místo naivního Cybernatural, poněvadž zde funguje úplně vše. Vynikající atmosféra, infarktové lekačky( z té jedné jsem nespal celou noc a nic intenzivnějšího jsem neviděl za svou hororovou kariéru), prvky okultismu, záhada sociálních síťí, slušná brutalita, perfektní masky a prvotřídní vizuál. Vůbec nevadí, že příběh je nejslabším prvkem filmu, když vše ostatní funguje bezvadně. Hlavní hrdinka je navíc příjemně sympatická, ta záporná naopak správně slizská. Už dlouho jsem při hororu neměl tak úzkostlivě nepříjemné pocity jako zde, dost možná způsobené právě oným tématem, protože představa, že píšu Recenzi na své FB stránce a bylo by to pro mě osudné, mě celkem mrazí :D Sluchátka povinnost. Story 6/10, Atmosféra 9/10, Gore 7/10, Vizuál 9/10, Akce 5/10, Napětí 8/10,Humor 3/10. Zábavnost 8/10, Lekačky 10/10.85% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Takovej ten úplně obyčejnej horor s provařeným příběhem, který tam je jen proto, aby diváka mohl děsit. Film převážně postavenej na lekačkách než na opravdovém strachu. Tedy to, co na hororech rád nemám. Ovšem má to hodně profesionální zpracování (obraz a kamera, herecké výkony), Alyciu Debnam-Carey a jednu vcelku originální myšlenku - zapracování facebooku. Za mě tedy spokojenost, film zafungoval, ten večer hned po zhlédnutí jsem se do telefonu radši nepodíval. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen v Kapském Městě v Jižní Africe. (ARI50)
  • V 56. minutě je ve vyhledávači složek pacientů vyplněno „křestní jméno: Nedifar, příjmení: Marina“. Po otevření Marininy složky už je jméno zadáno správně. (Morrighan)

Reklama

Reklama