Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (157)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 85%. Star Wars mám veľmi rád a po novej trilógii, ktorá mi moc nesedela, vyzeral Mandalorian ako návrat ku koreňom. A v podstate aj je, kedže sa odohráva pár rokov po páde impéria. Mando nie je moc dlhý, čo sa týkasérie a času jednotlivých epizód a to je možno aj trošku problém. Podla mňa by bolo lepšie spraviť s toho dvojdielny TV film ako seriál, pretože za taký krátky čas sa príbeh moc nestíha rozbehnúť (niektoré epizódy trvajú iba 30min). No na druhu stranu sa ani krátky Mando nevyhne zbytočným dielom (úvodné 3 a záverečné 2 diely sú tie najdôležitejšie, zvyšok je v podstate vata). Tak či tak je to kvalitný seriál, ktorý fanúšikov Star Wars univerza poteší. Mňa potešila aj účasť Filoniho, ktorý tu necháva drobné odkazy a omrvinky na svoje seriály Clone Wars a Rebels. Ako rozbeh to bola fajn jazda, no verím, že druhá séria bude ešte o chlp lepšia. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Jon Favreau je veliký profesionál. Máme příběh Mandaloriana. S tím, že je v rámci souvislosti a logiky zpracován na jedničku. Je vidět, že Star Wars umí fungovat i bez světelných mečů. Hlavní postava je velmi charismatická a bavila mě komunita ohledně námezdních lovců. I když 99% času hlavnímu hrdinovi nevidíte do tváře, cítíte i tak sympatie k němu. The Mandalorian hodně překvapil, v mých očích i po těch "špatných" Star Wars za poslední roky. Ale co si budeme povídat Baby Yoda se stal jednoznačně nejlepší (a hlavně nejroztomilejší) postavou Hvězdných válek a bez něj by to byla nuda. Těším se na druhou sérii. ()

Reklama

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10/10. - Opravdu nemám slov. Vím a uvědomuju si, že této jednoduché show dost nadržuji, ale já ji strašně miluju po všech směrech a strašně si ukradla mé srdce! 1. Série po znovuzhlédnutí je skvělým začátkem a originem pro seriál a zamiloval jsem si to ať už přes toho zeleného skřítka Grogua, nebo přes drsňáckou hlavní postavu Dina Djarina aka. Manda a ostatní postavy. Vynikající tvůrčí vizi Jona Favreaua, který je v této branži naprostý bůh. Westernovským nádechem. Úžasnou Star Wars atmosférou a seriál nám ukázal konečně první pořádný přízemnější Star Wars kde nejsou lightsabery a Jediové a to na tom nehorázně žeru a miluju. Seriál například od přízemního Andora, má daleko přímočařejší svižnější tempo. Má vymakanou a záživnou akci a člověk nemáani chvilku pocit, že by se měl nudit. Dále musím ocenit skvělé herecké výkony Pedra Pascala, který se zde naprosto našel. Ty efekty na seriálovou tvorbu jsou něco neskutečného no a v neposlední řadě co musím vynést do nebes je ta božská hudba od Ludwiga Göranssona. Ach jak já ji žeru. Seriál jsem k dnešnímu dni viděl nespočetněkrát a pouštěl bych si to asi až do konce života. Bez nadsázky jeden z nejlepších seriálů! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aniž bych byl nekriticky očarován Baby Yodou, po pár dílech byl pro mne Mandalorian absolutní krutopřísnej nářez. Měl jsem obří radost, že se to povedlo. Jediná výtka byla ke stopáži. Ze všech těch zbytečně dlouhých hodinových serošů by zrovna tenhle kousek měl mít přes hodinu a ne 38, resp vždy kolem 40ti min! Později jsem ovšem kvitoval, jak to skvěle utíká. Po cca čtyřech dílech jsem vlivem stále pokračujících epizodních zápletkách tak trošku ztratil chuť si ihned po uveřejnění pustit nový díl, ale ta se mi ke konci opět vrátila. Skvělá výprava, netypická hudba, která se ke SW skvěle sedí, Pedro Pascal, i když do poslední chvíle bez tváře, výborný a vynikající nalákání na druhou řadu. Snad bude soustředěnější. ()

Ripley

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.série:Vzhledem k velmi pozitivním reakcím jsem čekal víc,ale celkem spokojenost.Hlavní postava-Mandalorian je fajn.Fandíme mu a vůbec nevadí,že nikdy nevidíme jeho tvář.Zelené překvapení se nekonalo vzhledem k tomu,že ho vidím všude,kde se o seriálu píše.Gina Carano je kost a Apollo Creed mi celou dobu připomínal Landa.Kvalita dílů je kolísavá podobně jak tomu bylo u The Clone Wars.Nechybí hromada klišé.Neslabší zde byla 4.a 6.epizoda.Závěrečná osmá by byla skvělá,kdyby v ní nebylo tolik nelogičností.Co se týče výpravnosti,je to chudší nežli celovečeráky,ale na seriál je to velmi dobré.Takže celkově 7/10. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (34)

  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) vedie v úvode svojho zajatca, ten poznamená: „Dúfal som, že budem voľný na Deň rodiny (Family Day) a zájdem domov za rodinou.“ To priamo odkazuje na The Star Wars Holiday Special (1978), v ktorom sa domov na Deň rodiny (čo je obdoba Vianoc) snaží dostať Chewbacca. V tomto filme nám navyše bol vôbec prvýkrát predstavený člen klanu Mandalorianov, konkrétne Boba Fett. (ČSFD)
  • Mayfeld (Bill Burr) sa pýta Manda (Pedro Pascal), či si nechce zložiť helmu, pretože je Gungan. Jedná sa o narážku na postavu Jar-Jar Binksa. (ČSFD)
  • Když Mandalorian (Pedro Pascal) vystoupí z věže, tak se nosorožec, kterého má Mandalorian vyrytého na pravém rameni své zbroje, přesune na jeho levé rameno zbroje. V epizodě se to stane ještě jednou, když Mandalorian krotí Blurgga. (G....)

Reklama

Reklama