Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (157)

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[67%] Tak Mandalorian coby seriálový přírůstek ze světa Star Wars. A jak se mi vlastně líbila první řada? Určitě tu jsou klady, takže ve finále mě to vcelku zabavilo, ničím extra nepohoršilo, ale čekal jsem trošku víc. Hodnocení to zde na CSFD má opravdu velké, i ho částečně chápu. Ale prostě nevím. Akce je natočená přímo perfektně, je pestrá a je jí opravdu moře. Možná, že jí nemuselo být až tolik. Dále … Veškeré rasy bytostí byly výborně představeny, takže další velký klad. No a to, co mi zde vadilo nebo spíš chybělo? Nějaká větší dobrodružnější vata a pořádný příběh, který by mě víc emotivně vtáhl do děje a postav. To zde bylo takové sterilní, místy chladné, ale poslední dva díly byly už víc vygradovanější, zejména ten finální se mi líbil dost. No, určitě zkusím někdy příště další řadu, víc ale raději neočekávám. Na 1 vidění to bylo dobré, epizody díky krátké stopáži rychle ubíhaly, ale chtělo to zapracovat víc na tom co jsem výše napsal. Hudba byla celkem ok. Dál nevím, co bych měl pitvat. Blbost to určitě není, ale velký hit také ne. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria je výborne rozšírenie SW univerza. Pre fanúšika poslúži ako kvalitná oddychovka, ktorá dobre vykresľuje prostredie po páde impéria, predstaví celkom zaujímavé postavy a komornejším tempom ukáže rôzne príbehy čo síce s hlavnou zápletkou nemajú veľa spoločného, zato ale nenudia, rýchlo odsypú a slúžia na dokreslenie charakterov. Prostredné časti sú trochu vata ale nemôžem povedať že by nebavili. Najviac som si ale užil prvé dve a posledné dve.  7/10 ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Ukáž ten trik s rukou.“ Pôvodne som to plánoval absolútne ignorovať s tým, že je mi to fakt jedno napriek tomu, že mám rád Jona Favreaua alias Happho Hogana alias Šéfa. Potom som si ale povedal, že skúsim aspoň prvú epizódu. A tak som nekompromisne pred televízor nahnal pani manželku, pustili sme sa do toho... a behom pár dní padla celá séria. Bohužiaľ, neznamená to, že je dokonalá. Po bohovskom a nákazlivom rozjazde (a pred slušným dojazdom) sa začnú vyskytovať nielen scény, ale i celé časti, ktoré sú nudné a pokojne by sa to bez nich zaobišlo. Vadilo mi aj to, že napriek istej snahe seriál nemá hlavnú dejovú linku. Jednotlivé diely sú uzavreté, nijako extra nesúvisia s tými predchádzajúcimi a za istých okolností by ste ich dokonca vinou toho/vďaka tomu mohli pozerať na preskačku. Plus úroveň scenárov nie je príliš vysoká; miestami som si pripadal ako v Herkulovi s Kevinom Sorbom. Nepochopil som, prečo hrdina nemal žiadny plán; v podstate iba lietal z bodu A do bodu B a odtiaľ do bodu K, ale (česť výnimkám) nie preto, aby vyriešil svoj hlavný "problém", ale proste len tak resp. aby sa schoval alebo aby zarobil peniaze. No a teraz plusy. Hlavná postava je napriek tajomnosti prekvapivo sympatická a má niečo do seba, hoci som nepochopil, prečo ju hrá relatívne známy herec. Akčné scény ani efekty nie sú svetoborné a miestami drhne logika (prečo nenasadli v noci do vypnutého AT-AT?), ale ako celok je to tak svižne natočené (a minutáž jednotlivých častí je značne rozumná), že sa proste bavíte a to tak, že dosť dobre. Najviac pochopiteľne na vzťahu medzi Mandalorianom a „XYZ“. Vôbec som netušil, že tu „XYZ“ bude, ale akonáhle sa na konci prvej epizódy fenomenálne zjavil, srdce mi začalo prudko biť a v každej scéne s ním som sa nasprostasto a mimoriadne spokojne usmieval (najviac asi pri sŕkaní polievky). ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Zpočátku skromné SW, kde je v epizodě jen do 5 postav, pak zase epizoda připomínající časy SG-1, ale finální epizoda od Taiky to celé zachraňuje a je o mnoho lepší, než co jsem viděli s The Rise of Skywalker v kinech. Zpočátku celkem zklamání a rozčarovanost, aby se to pak přehouplo v natěšenost na další sérii. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako absolutní nefanoušek celého obrovského letitého Star Wars univerza pořád nemůžu věřit tomu, jak mi zrovna Mandalorian tak hezky padnul do noty a jak minimálně v mých očích strčil svými průměrnými 35 minutami stopáže do kapsy nejen novodobou filmovou trilogii. Netradiční hudební podtext, na seriálovou produkci úžasná sci-fi akce a nepřekombinovaný styl vyprávění. Od Jona Favreaua by se měli do budoucna inspirovat všichni, co chtějí jakýmkoli způsobem nadále dojit značku jménem Hvězdné války. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (34)

  • Během rozhovoru mezi Mandem (Pedro Pascal) a Omerou (Julia Jones) přibližně v polovině epizody můžeme vidět v horní části rámu mikrofon. (Atrekan)
  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) vedie v úvode svojho zajatca, ten poznamená: „Dúfal som, že budem voľný na Deň rodiny (Family Day) a zájdem domov za rodinou.“ To priamo odkazuje na The Star Wars Holiday Special (1978), v ktorom sa domov na Deň rodiny (čo je obdoba Vianoc) snaží dostať Chewbacca. V tomto filme nám navyše bol vôbec prvýkrát predstavený člen klanu Mandalorianov, konkrétne Boba Fett. (ČSFD)
  • Mayfeld (Bill Burr) sa pýta Manda (Pedro Pascal), či si nechce zložiť helmu, pretože je Gungan. Jedná sa o narážku na postavu Jar-Jar Binksa. (ČSFD)

Reklama

Reklama