Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorianský nájemný lovec přijímá lukrativní zakázku pro záhadného klienta. (Disney+)

Recenze (134)

Madhuri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Start zatím dopadl nad mé očekávání. Takhle měly vypadat sequely. Na rozdíl od nich tady tady totiž cítím to spojení se SW světem (a ne jen pomocí postav z OT jako je to v sequelech). A to třeba v tom, že se tady KONEČNĚ objevují i staré známé rasy které do SW universa patří- Trandoshani, Rodiani, Twi'lekové, Quorani...A celkově velký počet alienů, což je pro mě obrovské plus, protože absence starých SW ras a alienských ras celkově, mi v nové trilogii hrozně vadí. Objevuje se tu i klasická technologie co ze SW známe...Kostýmy rovněž perfektní, stejně jako prostředí. Pro ty co tady plivou na špatné CGI a podobně- víte že ty lodě a podobné věci se tady natáčí klasickým způsobem? Jako že třeba ta Manďákova loď je model? Že Yoďátko (které je mimochodem nejroztomilejší ever- kam se hrabou Porgové!) je loutka? Tohle je za mě další velké plus, protože to přesně zapadá do toho OT feelu. Vůbec mi tady třeba nebude vadit, pokud se nedočkáme žádných epických bitev, protože za mě se to do seriálu zatím nehodí a kdo se o SW universum více zajímá, dobře ví že (minimálně v prvních 6 filmech) to není jenom o epických vesmírných bitvách. Už se těším na další díly a kterým směrem se seriál vydá. A hlavně doufám ve více podobných počinů! Hodně v tomhle cítím Sola, který se mi osobně hodně líbil stejně jako Rogue One. Tohle je ten směr kterým bych ráda viděla že se bude Disney v rámci SW ubírat a nebude z toho dělat obyčejné bezmyšlenkovité blocknustery, které jsou jen o epických bitvách a wow efektech, jako to předvádí v 7 a 8...Zkrátka jen tak dál a už se nemůžu dočkat Obi-Wana! ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl na mne nijak výrazně nezapůsobil. Spíše jsem se nudila a to i po té, co jsem si na Wikipedii našla, kdo že jsou to ti Mandalorianci (ano nejsem fanoušek ságy Hvězdných válek, líbily se mi jen ty tři původní a pak ještě jakž takž epizoda 1). V prvním dílu mne příjemně překvapil dospělý ráz i vcelku hutná atmosféra, co mne zklamalo, je absence děje a dialogu. Zatím dvě a půl hvězdy. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Než jsem viděl seriál Star Wars: Klonové války 2008, považoval jsem celovečeráky za dětinské soft sci-fi s velmi kolísavou úrovní. Až Klonové války (speciálně poslední tři řady) mě přesvědčili o tom, že je svět SW neuvěřitelně pestrý s desítkami zajímavých postav a obrovským potenciálem vyprávět skvělé příbehy. Mám radost, že bude vyprávěn další. Zaráží mě ale volba jednoho z tvůrců. Dave Filoni se podílel především na méně povedených seriálech SW Povstalci a SW Odboj. V rámci budování SW universa, odvedli nejlepší práci na scénářích jiní tvůrci. Především to byli Chris Collins a Daniel Arkin. Je velká škoda, že to nejsou právě oni, kdo nespolupracují s Jonem Favreau. Výprava prvního hraného seriálu je skvělá, potěší mnoho druhů, které byly k vidění právě v Klonových válkách, ale přiznám se, že bych dal přednost atmosféře, která je pro SW typická a jedinečná. Hrdinsky epická, trošku naivní, ale současně vystihující hrozbu a souboj mezi dobrema zlem...navíc podpořená variacemi na skvělou hudbu Johna Williamse. Vše se ale vyvíjí a je to tak dobře...možná je ten úkrok k realistickému pojetí správnou cestou. Nicméně čistě subjektivně zatím nemůžu říct, že bych z Mandaloriana padl na zadek. Slabší 4* PS: ten symbol vagíny, který má lovec na hrudi je vtipný...tedy pokud to není otvor na vložení kreditky, nebo pokladnička ()

ahateye 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná spíš za 4* až 4,5*, ale něco takové jsem hrozně moc chtěl, ani o tom nevěděl. Začátek vypadal jak pořádný drsný neo-noir. Tajemná hlavní postava, co se s ničím nesere a snaží se přežít v nepříznivém světě; prostory, kde by se hodil voice-over(, ale na to kašleme); temná paleta. Pak se to zvrtlo ve western se skoro nudnými breather pasážemi, kde o trochu poznáme "hrdinu" při krocení slononohé pouštní piraně. Aby se z tohoto dílu nakonec uvařil příslib chutného hardboiled příběhového pletence. Tvůrcům dávám respekt ještě za lehce nevšedně zvolenou stopáž epizod. Osobně se cítím dost přehlcen hodinovými přílivy moderních seriálů. A do sitcomové dvacetiminutovky toho člověk moc nenacpe. Takže 30-40 minutovými vlnami se rád nechám unášet. Jako další neduh této první kapitoly bych zvolil hudební stránku. Představoval bych si radši něco temnějšího, či tématicky výraznějšího. Ale třeba si o seriálu dělám nepřesné vyhlídky a celá série chytne jinší tón =) ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes fakt, že se hlavních úloh zhostil Jon Favreau s Pedrem Pascalem, zůstal jsem lehce skeptický. Disneyho prostě nemusím (a to je v době, kdy vlastní polovinu blockbusterových trháků těžký). Každopádně Mandalorian začal skvěle. Vynikající atmosféra připomínající divoký západ, nečekaná přítomnost úsečného humoru a zajímavě rozdané karty příběhu. Škoda, že má díl pouze 40 minut, rozhodně bych uvítal více prostoru věnovaných vedlejším, ale i hlavním postavám, ale třeba se detailů dočkáme v dalších dílech. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • V pilotním díle vidíme Blurrga, jenž se poprvé objevil ve Star Wars: Klonové války (od r. 2008) – Liberty on Ryloth (2009), Supply Lines (2010), Slaves of the Republic (2011), ale také ve Star Wars: Povstalci (od r. 2014) – Hera's Heroes (2016). Toto ne moc inteligentní stvoření bylo před lety roztroušeno po galaxii, včetně Endoru a Rylothu. Dále se představilo v novelách „Thrawn: Alliances“, „Aftermath“, „Aftermath: Empire's End“ či „Galaxy's Edge: Black Spire“ anebo ve hře „Star Wars Battlefront II“. (3T)
  • Mimozemšťan, od ktorého Mandalorian (Pedro Pascal) kupuje vznášadlo, patrí k druhu Kubaz. Zástupcu tohto druhu sme mohli vidieť už v Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977), v ktorom informuje Stormtrooperov, že našiel droidov, ktorých hľadajú. (ČSFD)
  • Když Mandalorian (Pedro Pascal) vystoupí z věže, tak se nosorožec, kterého má Mandalorian vyrytého na pravém rameni své zbroje, přesune na jeho levé rameno zbroje. V epizodě se to stane ještě jednou, když Mandalorian krotí Blurgga. (G....)

Reklama

Reklama