Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se Arkadij (Ray Stevenson), bývalý vůdce revoluce v ruské Sukovii, dozví, že se jeho zrádný bratr Dimitrij (Pierce Brosnan) nachází v ochozech stadionu, na kterém právě probíhá evropské semifinále mezi týmy West Ham United a Dynamo FCC, společně se svými kumpány londýnský stadion Boleyn Ground násilně obsadí. Mezi diváky je i americký válečný veterán Mike Knox (Dave Bautista) se svou neteří Danni (Lara Peake). Když se oba do spiknutí nešťastnou náhodou zapletou, Mike musí zneškodnit Arkadije a jeho těžce vyzbrojený tým. Dokáže to dřív, než se Arkadij dostane k Dimitriji? Osud 35 000 diváků na stadionu – a mnohem většího množství lidí v Rusku – závisí jen na něm. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (112)

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, co bylo horší, jestli film nebo ten nesmyslný fotbal na pozadí. Ale pak jsem dospěl k závěru, že fotbal byl opravdu katastrofa. Bylo fajn vidět ve filmu tým z PL a jejich starý stadion, ale to je tak všechno. Za mě akce obstojná, ale film jsem si pustil kvůli Brosnanovi, a ten tam skoro vůbec nehraje a ten jeho konec je sice překvapivý, ale o to tristní. O Bautistovi raději ani nemluvit při rvačkách fajn, ale nejde 104 minut jenom bojovat. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Final Score je rekapitulácia dejov minulých a písanie si súperov na ruku je túžbou stopnúť film a povedať mladším o existencii Johna. Nemotorný Bautista nedokáže utiahnuť film a znova zvíťazila túžba režiséra uprednostniť muskulatúrneho hrdinu. Pohnútky k ochrane „rodiny“ sú zase v rovine diskutabilných. Východ ako vždy dodáva zlých, ktorých pohnútky sú ale oveľa lepšie a šialenejšie, plán dobrý. Len keby opäť nevsádzal na chodiaci steroidový stroj s akože šibnutou ženskou. Triafať sa nevie nikto, kontaktné súboje majú dobú tuhosť a dravosť, len sú nemotorné. Dodá sa vám taktiež miestny truľko a hodiny priemernej zábavy môžu napredovať. Je ale dobré, že snímok nechce veľa trikov, a zaobstará vám pocit návratu do minulých poctivých rokov. T7m u mňa nespadol na samotné klišoidné dno a poskytol nenútenú, i keď bezvýnimočnú zábavu. (videné 04.07.2019, BDrip) ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jak je tímto snímkem vidět, akční dějová šablona dle filmové pecky ´Smrtonosná past´ je stále ještě v kurzu. Když si to zrekapitulujeme, tak Bruce Willis se coby John McClane teroristům postavil nejdříve v mrakodrapu (1988) a později na letišti (1990). V roce 1992 si něco takového zkusil i Steven Seagal a to snímkem ´Přepadení v Pacifiku´, kde se postavil teroristům jako kuchař a elitní vojenský specialista Casey Rybak na válečné lodi a i u něj se jednalo o naprostý vrchol jeho herecké kariéry. A přišel rok 1995 a snímek ´Náhlá smrt´, kde se pro změnu na hokejovém stadionu vydováděl Jean-Claude Van Damme v roli hasiče pod jménem Darren McCorde. (McClane - McCorde. Náhoda?). To už sice takovou peckou nebylo, ale dejme tomu. Dalo by se pokračovat, ale tady se už zastavme. Snímek ´Final Score´ (Finální skóre) je totiž tomu Van Dammovýmu podobný jako vejce vejci. Jen se hokejový stadion zaměnil za fotbalový, jiná záminka teroristů a hlavní hrdina nejde na stadion se svým synem, jako Van Damme, ale se svou neteří. A onoho hlavního hrdinu si s vervou sobě vlastní tentokrát s chutí zahrál Dave Bautista, jako Michael Knox coby bývalý voják s bojovými dovednostmi. Dějová šablona je tedy ještě jednou naprosto stejná a tím by se dalo skončit. ´Final Score´ vs. ´Sudden Death´ Který je lepší a který horší? Těžko říci. ´Sudden Death´ je snímkem své doby a ´Final Score´ se k tomu jen vrací. Takže se jedná o pouhopouhý filmový styl staré dobré akční práce 90. let, což znamená zcela bez monstrózních CGI efektů, jaké jsou v dnešní době obvyklé. Ne, o špatný akční film se v žádném případě nejedná. Jen připomíná svým vyzněním dávné časy 90. let. A na tom přeci nic špatného není. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(80%) Jak už tu mnozí píší, dost se to podobá filmu Sudden Death s JCVD. Moc bych to ale nesrovnával, i když ta podobnost je tu zřetelná. Hlavní hrdina Dave Bautista mě zde docela nadchl. Vždy zahraje takového drsňáka bez emocí či nějakého extra hereckého výkonu. Zde bych řekl, že po herecké stránce se zde docela snažil. V bitkách byl docela nemotorný, ale silný. Takže co se týče akce, nejedná se sice o nic úchvatného, ale i tak jsem s ní byl velmi spokojen. Je jí zde dostatečné množství. Pár dobrých, sice obyčejných, ale úderných a krvavých bitek, zajímavých zabití, pár přestřelek a i nějaký ten výbuch ke konci. Co mě potěšilo, tak to byli záporáci. Konečně uvěřitelní a ne trapáci z posledních novodobých akčnáků. Film obsahoval i pár drobných zvratů, které potěší. Takže ve výsledku jsem dost spokojen. Po dlouhé době poctivé akční béčko, které nemělo snad žádnou výraznou nelogickou díru. Pár věcí bych určitě vylepšil atd, ale i tak mi to vychází na čisté a zasloužené 4*. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

..........celkom dobré.....klasická schéma : pre nejakú príčinu sa bývalý vojak- samozrejme elitný dostane aj s nejakým rodinným príbuzným do uzavretého priestoru napr.vhodný je štadión a náhodou sa tam dostanú i teroristi......atd...... to už film s J.C.V.D. ---  https://www.csfd.cz/film/4639-nahla-smrt/recenze/  --- bol lepší,ale i toto sa dá.... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • V úvodu filmu jsou použity záběry z filmu Bunkr smrti (2008), kde je vyobrazen šéf teroristů (Ray Stevenson) jako bojovník revoluce v Rusku. (SsgtJira)
  • Natáčanie prebiehalo ešte v roku 2016 na štadióne Boleyn Ground, bývalom štadióne týmu West Ham United. Počas premiéry filmu už štadión neexistoval, pretože bol medzi rokmi 2016-2017 zdemolovaný. (Ubi123)
  • Zmíněná ruská republika „Sukovia/Sakovya“ ve skutečnosti neexistuje. V Ruské federaci je 22 republik, počítáme-li i ilegálně anektovaný Krym. (Toshio)

Reklama

Reklama