Reklama

Reklama

Film Nenávist, kterou jsi probudil vznikl podle románového bestselleru spisovatelky Angie Thomas a vypráví příběh studentky Starr Carter, která žije ve dvou odlišných světech: v chudé komunitě tvořené převážně černošskými sousedy a v bělošské škole, kterou navštěvuje. Ve chvíli, kdy se Starr stane svědkem vraždy svého nejlepšího přítele, kterého chladnokrevně zastřelí policista, ocitá se pod tlakem z obou stran. Je jen na Starr, aby pozvedla svůj hlas a postavila se za pravdu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (60)

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Trailer působil hrozně kýčovitě a na film jsem se nijk netěšila. Ale ono to bylo docela dobré. Hlavní herečka sympatická, příběh uvěřitelný se zajímavými myšlenkami. Všichni herci byli super, dobrá hudba a dost napětí. Trailer vykresluje příběh špatně. Film není primárně o smrti mladíka, ale o žití v černošském ghetu. Ke konci už se to dost táhlo, filmu by prospěla o 20 minut kratší stopáž. 4* ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ne náhodou je ve stopáži zmínka o skvělým Straight Outta Compton, ke kterýmu má THUG hodně blízko. Sice až na pár podstatnejch výjimek, ale má. Tou asi největší je sentimentalita. Slzopudnost natřískaná do tohohle filmu, se vás bude snažit dojímat co půl hodiny, a zbytečně přehrocený dramatický scény zas šíleně tlačí na pilu co se emocí ohledně rasový problematiky týče, ale... ale... na mě to prostě fungovalo. Hlavně kvůli suprovým hercům a zatraceně sebejistý režii. Tohle je navíc už několikátej Tillmanův snímek, kterýmu dávám vysoký hodnocení, takže na tom chlapovi asi něco bude. Vobčas je prostě dobrý, pustit si podobný ubulený dramátko o nespravedlnosti ve světě, a královsky se u toho zabavit. P.S. Ať hodí kouzelnickou hůlkou ten, kdo po skončení nedostane chuť na maraton Harryho Pottera. ()

Reklama

BadassX odpad!

všechny recenze uživatele

Sympatická, utiskovaná, nenásilná až mírumilovná komunita bez gangů, fetu a bouchaček kde se samozřejmě dalo čekat, že chudinka chlapec zbraň v ruce nemá! Ďábelská bílá huba - policajt! Tfuj! Nezbývá než politovat a podporovat protěžovat a chápat. Vždyť my jen v rámci mírové demonstrace vyrabujeme pár obchodů, zapálíme pár aut, jako každý pátek a v pondělí do práce před školu prodávat fet dětem samozřejmě jsme neozbrojení. - a ten herecký výkon v závěru, ten výraz v obličeji! Prostě paráda ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak rozprávkovo bezzubo podaný príbeh o rasizme, ktorý stále prevláda v USA medzi bielymi a čiernymi. Našťastie je hlavná hrdinka sympatická a jej príbeh je dostatočne zaujímavý. Téma sa bohužiaľ neomrzí, lebo je stále aktuálna. Film síce obsahuje pár napínavých chvíľ, ale väčšinou to pôsobí bezzubo a tak nejak od začiatku cítite, že po úvodnej nešťastnej udalosti sa to všetko dokonale vyrieši. Dokonca aj ghetto je po vizuálnej stránke natočené sexy v teplých farbách jak nejaký akčniak od Michaela Baya. Obsadenie jednej z hrozieb - miestneho gangstera bolo tiež nešťastné. Dobrák od kosti Anthony Mackie proste ani na chvíľu strach nenaháňa. A poslednú výčitku mám k stopáži, ktorá je zbytočne prestrelená a miestami sa film tiahne. Skrátenie o 30 minút by filmu prospelo. Napriek tomu všetkému to za pozretie stojí. Pôsobí to ako jeden z tých lepších Hallmarkovo neškodných filmov o rasizme. 7/10. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Žijeme v komplikovaném světě, slyší dospívající dívka, toho času pilná studentka, členka basketbalového týmu, budoucí vysokoškolačka. Jenže sama žije tak trochu dvojí život. Šestnáctiletá Starr totiž vyrostla v černé čtvrti plné cracku a násilí, navštěvuje ovšem bělošskou školu, kde má bílé kamarádky a bílého přítele. Jeden večer po černošské party zemře po několika výstřelech bílého policisty její kamarád z dětství. Samozřejmě černý. A s hřebenem v ruce. Z otřelých situací mi chyběl snad už jen velmi chápavý učitel, ale jinak si ze seznamu postupně odškrtneme všechna myslitelná klišé. Přesto to víceméně funguje. A určitě bych nemluvil o limonádové verzi antirasistických filmů. I když někdo se na něj zlověstně mračit určitě bude. Nemůže se ovšem po herecké stránce mračit na talentovanou Amandlu Stenberg nebo jejího otce Russella Hornsbyho. Dívka se ocitá pod tlakem hned z několika stran, tvůrci nás několikrát přesvědčí, že nic není černobílé (strejdova promluva před zasednutím velké poroty), každopádně se většinu času přiklání na stranu menšiny. Scénář se s těžkým tématem vyrovnává poměrně se ctí, i když nikdy nejdeme úplně na dřeň. Charaktery zúčastněných jsou jednorozměrné, tu a tam probleskne nějaká vážnější a emocionálně vypjatější scéna. A zabírá. Konec je samozřejmě už přes čáru, i když sejdeme z cesty víckrát (třeba takové kázání otce na trávníku po příjezdu z bistra po incidentu s policií). Tři až čtyři hvězdy. Cynici holt krapet přivřou oči. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Chrise (K.J. Apa) měl původně hrát Kim Lawley, byl však z obsazení filmu odvolán kvůli nahrávkám s rasistickým obsahem, které se objevily na jeho YouTube kanále. (kesinaa)
  • King (Anthony Mackie) jezdí ve filmu v černém autě značky BMW 7 Sedan. Ve stejném autě jel také raper Tupac Shakur dne 13. 9. 1996, kdy byl zavražděn. (kesinaa)

Reklama

Reklama