Reklama

Reklama

Posedlost

Trailer

Obsahy(1)

Stephen Fleming (Jeremy Irons), dobre situovaný muž, člen vládneho kabinetu žije naplnený rodinný a profesionálny život. Jeho manželstvo s Ingrid je vyrovnané, až do chvíle, keď sa zoznámi s Annou (Juliette Binoche), priateľkou svojho syna Martyna. Vzplanie v ňom neovládateľná vášeň a je schopný urobiť čokoľvek, aby bol s ňou. Posadnutosť Annou Stephena tak pohltí, že nie je schopný a ani ochotný ničivý vzťah ukončiť. Keď Anna Stephenovi oznámi, že ju Marty požiadal o ruku a ona súhlasila, zhubný milenecký štvoruholník sa blíži k nevyhnutnej tragédii. Anna zostáva mimo, no Stephen a jeho rodina zaplatia krutú daň. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zvláštní kus. Oba hlavní představitele jako herce uznávám, ale jejich postavy byly napsány tak divně (hlavně Anna), a to i ty vedlejší, že jsem k nikomu z nich nedokázal cítit žádné větší sympatie. A taky tento film postrádal emoce; objevil jsem je až ve scéně s podvedenou manželkou (v zakázaném vztahu byl cítit snad jen sexuální chtíč; btw, přítomnost vášně, o které se zde někteří zmiňují, mi příjde dost diskutabilní). Erotické scény docela ušly, konec byl nevyhnutelný (ovšem to co mu předcházelo nebylo zrovna moc realisticky podané). Podivné, chladné drama, které si nezaslouží víc než slabší 3*. "Poničení lidé jsou nebezpeční. Oni vědí, že přežijí." ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Chladná a upjatá posedlost se zvířecími prvky - jak jsem čekala... Juliette Binoche nemám ráda, ale snažím se být nezaujatá a přitom doufat, že ji "přerazí" Jeremy Irons, případně mu ještě někdo z přítomných helfne, což se ukázalo být marným přáním, vzhledem k obsazení nedochůdčete Gravese. Ale zpět k Juliette, která jen stvrdila dojem, který ve mně filmové Francouzky vzbuzují - mám z nich pocit, že fungují pouze jako múzy, přízraky, výstavní exponáty, případně bytové doplňky než jako skutečné ženy a v této poloze jsou k dispozici snad jen jako konverzant k nóbl večeři či uhrančivá fatálka na odvážnou postelovou scénu... No nic, to jsem trochu odbočila. Shrnu to - víc vzruchu by skutečně neškodilo, Irons - slušná hra ksichtem, hudba - příjemná, jako bych slyšela L'eté indien ve zpomaleném aranžmá, šumné interiéry i exteriéry a status "když musíš, tak musíš"... akorát že ve spojení bez přítomnosti hliníku, který byl následován i ostatními chemickými prvky... do Humpolce, předpokládám. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

V krátkom období už tretí film Louisa Malla, tentoraz z jeho neskoršieho obdobia. Trochu mi pripomenul Viscontiho Vášeň, ktorú som však už od jej premiéry nevidel a neviem, ako by na mňa zapôsobila v súčasnosti. Posadnutosť ma síce zaujala, ale na obdiv som v nej veľa nenašiel. Nezdieľal som nadšenie väčšiny nad hereckými výkonmi Jeremy Ironsa a Juliette Binoche, pretože podľa mňa medzi nimi nefungovala žiadna chémia a ani ich správanie mi nepripadalo dostatočne uveriteľné. Verím, že film vyvolal ohlas svojimi relatívne odvážnymi erotickými scénami, ale s výnimkou poslednej mi ani tie nepripadali realistické. Nemôžem nespomenúť hudbu, ktorá sa mi páčila. Celkove teda nadpriemerný dojem a nič viac. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

O tom, čo sa stane, keď sa dostane temná živočíšna vášeň človeka na povrch. Alebo tiež o tom, čo sa môže stať keď má chlap permanentne odkrvený mozog. O jeho osude potom môže rozhodnúť aj jedna malinkatá náhoda... Čo sa týka postavy J. Ironsa bol som celkom spokojný, myslím že to zahral výborne, mierne v rozpakoch som skôr z J. Binoche, ktorá mi prišla podstatne menej uveriteľná a reálna. Navyše pár vecí okolo nej bolo povrchne vykreslených. K jej postave som si teda hľadal cestu ťažšie. Záver mi ale prišiel dramaticky pekne urobený, zdrvujúci a k úplnému koncu aj s peknou myšlienkou. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Jeremy Ironsovi to s lolitkami velmi svědčí, nicméně končívá to špatně (viz film Lolita z roku 1997). Tento film je podobný, také vypráví o zkáze, kterou přináší tak částo vášeň. Juliette Binoche je ve své roli velmi chladná, o to větší emoce projevuje hlavní hrdina. Film je to velmi temný, ale v ničem nepřehání ani nic není natočeno nevkusně. Líbil se mi. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Paříži (Francie) a Londýně (Anglie, Velká Británie). (BMW12)

Reklama

Reklama