Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vražda, rozporuplný soudní proces a zakázaná láska. To je Zubaté Oostří, thriller ostrý jako břitva o zločinu a vášni. Bohatá velmi známá žena je brutálně zavražděna. Smrtící zbraní je lovecký nůž se zubatým ostřím. Jeff Bridgess hraje Jacka, manžela oběti a také hlavního podezřelého. Jeho obhájkyně Teddy Barnes si je jistá, že je Jack nevinen. Brzy s ním navzdory všem etickým zásadám prožívá milostný vztah. Jack je okouzlující, ale je opravdu nevinen, jak se zdá? Nebude Teddy jeho další oběť? Strhující závěr filmu je jeden z důvodů, proč bylo ZUBATÉ OSTŘÍ opěvováno kritiky a nominováno na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

honz 

všechny recenze uživatele

Vynikající krimi, zvláštní tím, že až do konce zůstává velmi napínavá, dokonce napětí stále stupňuje, přestože je nedlouho po začátku jasné, kdo je vrahem. Herecké obsazení super, vyniká brilantní Glenn Close v roli právničky - obhájkyně, která sice instinktivně tuší krutou realitu, ale do samého konce jakoby se s ní nechtěla sama smířit. Mistrnný kousek, který i po letech vcucne diváka do děje jako při prvním shlédnutí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mnoho filmů z (výtečných) osmdesátých let vsadilo na netriviální zápletky, atmosféru, herecké výkony. Manželství s nespočtem otazníků, zakázaná láska mezi klientem a právničkou, která svolila a pustila se do obhajoby muže, který měl loveckým nožem ošklivě rozkuchat movitou manželku. Zubaté ostří se může řadit mezi poctivé (erotické) thrillery, které dokážou vtáhnout do hry a umí některým ze zvratů mile překvapit. A to i přesto, že vsází na osvědčená pravidla žánru. Fajn gradace. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem viděla mockrát a musím se ohradit proti tvrzení, že není třeba ho vidět víckrát, protože při dalším shlédnutí nemůže nic poskytnout. A kolik detektivek může? Pro mě už je radost sledovat Glenn Close a Jeffa Bridgese ......... to je herecký koncert a v rámci žánru skoro nadstandartní, ale tím je i skvělý scénář a režie, která nechá děj fantasticky gradovat a i když je dlouho jasné, kdo je kdo, udržuje do poslední chvíle v příjemném napětí. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Ale ano. Toto soudní drama řízlé thrillerem se mi líbilo. Působivé herecké výkony - Jeff Bridges, ačkoliv nevím jestli to bylo jeho záměrem (pevně věřím že ano, protože je to můj oblíbenec :-) ), výborně mnohokrát předvádí i s přispěním povedeného scénáře mystifikační a mnohokrát i demystifikační výkon, až mi z těch režisérových informací a dezinformací šla hlava kolem. Glenn Close a Peter Coyote taktéž ukazují své právnické kličky v nadprůměrném stylu a já jsem si rád počkal na ten finální záběr. 75% ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Na současného mladého diváka může tento téměř třicet let starý triller působit nevěrohodně, až naivně. V současnosti se takovéto filmy točí už úplně jinak. Pro nás "pamětníky" však má své kouzlo především v ústřední dvojici. Hlavně Jeffa Bridgese mám dlouhá léta ve velké oblibě a tady, jako ještě poměrně mladý herec to zvládl výborně. Je to vlastně rutinní soudní proces, který má ještě druhou zápletku ve "střetu zájmů" obviněného a jeho právní zástupkyně. Ten konec se tváří, jako zvrat v ději, ale vnímavý divák to už mohl očekávat. Celkově ale velmi dobře, čili za čtyři *. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Písací stroj je presne ten istý, na ktorom Joe Eszterhas písal scénar filmu. (ladko)

Reklama

Reklama