Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vražda, rozporuplný soudní proces a zakázaná láska. To je Zubaté Oostří, thriller ostrý jako břitva o zločinu a vášni. Bohatá velmi známá žena je brutálně zavražděna. Smrtící zbraní je lovecký nůž se zubatým ostřím. Jeff Bridgess hraje Jacka, manžela oběti a také hlavního podezřelého. Jeho obhájkyně Teddy Barnes si je jistá, že je Jack nevinen. Brzy s ním navzdory všem etickým zásadám prožívá milostný vztah. Jack je okouzlující, ale je opravdu nevinen, jak se zdá? Nebude Teddy jeho další oběť? Strhující závěr filmu je jeden z důvodů, proč bylo ZUBATÉ OSTŘÍ opěvováno kritiky a nominováno na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem viděla mockrát a musím se ohradit proti tvrzení, že není třeba ho vidět víckrát, protože při dalším shlédnutí nemůže nic poskytnout. A kolik detektivek může? Pro mě už je radost sledovat Glenn Close a Jeffa Bridgese ......... to je herecký koncert a v rámci žánru skoro nadstandartní, ale tím je i skvělý scénář a režie, která nechá děj fantasticky gradovat a i když je dlouho jasné, kdo je kdo, udržuje do poslední chvíle v příjemném napětí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď sa americký film "Zubaté ostrie" dostal koncom osemdesiatých rokov do tuzemských kín, každý o ňom hovoril, že je to nehorázne napínavá kriminálka a zaujímavá súdna dráma. Moc som ho chcel vidieť, avšak kvôli môjmu nízkemu veku som sa do kina nedostal. Pozrel som si ho až teraz ako zrelý štyridsiatnik. No nijak zvlášť ma neoslovil. To či Jack Forrest zabil svoju ženu a či si zatrtká so svojou advokátkou mi bolo po celý čas sledovania filmu viac menej jedno. *** ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Předobraz thrillerů typu Basic Instinct, Jade nebo Presumed Innocent, který mě svou slabší první polovinou nedokázal patřičně vtáhnout do hry. S nástupem soudního přelíčení sice začne přituhovat, ale čepel Zubatého ostří se už nestihne vybrousit k dokonalosti - i přes závěrečný twist a solidní výkony kvarteta: klející Loggia, porcelánová panenka Close, Coyote dýmící jako komín pittsburské ocelárny a Bridges s očima zmoklého štěněte zlatého retrívra, co tragicky přišlo o oba rodiče. A nebo týden nepršelo, táta pes i máma fenka jsou naživu a on je podlý jezevčík..? „Fuck him, he was trash.“ ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dobrá detektivka. Asi tak. Především díky několika zajímavým zvratům a výborné ústřední trojici herců a také režiséru Marquandovi. Samozřejmě bylo na pováženou to, jestli by si ti dva spolu začali, ale nakonec mi to nevadilo a bez pokukování po hodinách jsem to dokoukal s pocitem příjemného filmu. 80% ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Ale ano. Toto soudní drama řízlé thrillerem se mi líbilo. Působivé herecké výkony - Jeff Bridges, ačkoliv nevím jestli to bylo jeho záměrem (pevně věřím že ano, protože je to můj oblíbenec :-) ), výborně mnohokrát předvádí i s přispěním povedeného scénáře mystifikační a mnohokrát i demystifikační výkon, až mi z těch režisérových informací a dezinformací šla hlava kolem. Glenn Close a Peter Coyote taktéž ukazují své právnické kličky v nadprůměrném stylu a já jsem si rád počkal na ten finální záběr. 75% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Písací stroj je presne ten istý, na ktorom Joe Eszterhas písal scénar filmu. (ladko)

Reklama

Reklama