Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vražda, rozporuplný soudní proces a zakázaná láska. To je Zubaté Oostří, thriller ostrý jako břitva o zločinu a vášni. Bohatá velmi známá žena je brutálně zavražděna. Smrtící zbraní je lovecký nůž se zubatým ostřím. Jeff Bridgess hraje Jacka, manžela oběti a také hlavního podezřelého. Jeho obhájkyně Teddy Barnes si je jistá, že je Jack nevinen. Brzy s ním navzdory všem etickým zásadám prožívá milostný vztah. Jack je okouzlující, ale je opravdu nevinen, jak se zdá? Nebude Teddy jeho další oběť? Strhující závěr filmu je jeden z důvodů, proč bylo ZUBATÉ OSTŘÍ opěvováno kritiky a nominováno na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem si říkal, že osmdesátky v USA nabídly celou řadu zajímavých filmů. Potají jsem doufal, že i tenhle film by mohl být s tou poctivou starou atmosférou, která z amerických filmů té doby přímo tryská. A taky že jo. Herci naprosto skvělí, i když Glenn Close ještě asi o dva stupně lepší. Místy slabší právnické drama, ale ke konci naprosto luxusní thriller, který si tu čtvrtou hvězdu prostě zaslouží. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Priemerné krimi krížené s romantikou. Advokátka sa zapletie s klientom, ktorého obhajuje. Súdne prostredie vždy bolo atraktívne a herci filmu pomáhajú, ako sa len dá, ale stále mi tu niečo chýbalo. Vzhľadom na to, ako bol vo filme vykreslený Jack Forrester(prirodzený, pekný, inteligentný, športovo založený, vnímavý, zdvorilý, miluje kone atď.), mi bolo hneď jasné ako film dopadne. A ten opakujúci sa hudobný motív bol trochu smiešny. Nejde o nič, čo by som musel vidieť druhý krát a vlastne sa aj dosť čudujem ako som pri tom vydržal na prvý krát pri tv do druhej v noci... ()

Reklama

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Nebylo to až tak předvídatelné, protože každou chvíli jsem měnila názor, jestli to udělal nebo ne. Stejně jak hlavní hrdina manipuloval s advokátkou, tak filmaři manipulují s divákem. Závěr je sice možná předvídatelný, nicméně odhalil identitu vraha v poslední minutě, jak se to na detektivku sluší a patří. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Chvíľu som bol v pokušení pridať filmu štvrtú hviezdičku, ale odolal som. Film bol primerane napínavý, s potrebnou gradáciou a herecké výkony dvoch hlavných predstaviteľov boli dobré, i keď sa žiadny herecký koncert nekonal. Potiaľ klady. K mínusom sa dá priradiť, že Zubaté ostrie je ďalším, už nespočítateľným filmom, ktorého významná časť sa odohráva v súdnej sieni, podobné zápletku som už videl v nejednom filme a nakoniec, netreba byť znalcom amerického práva, aby bolo možné spochybniť konanie postáv v závere filmu. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Na současného mladého diváka může tento téměř třicet let starý triller působit nevěrohodně, až naivně. V současnosti se takovéto filmy točí už úplně jinak. Pro nás "pamětníky" však má své kouzlo především v ústřední dvojici. Hlavně Jeffa Bridgese mám dlouhá léta ve velké oblibě a tady, jako ještě poměrně mladý herec to zvládl výborně. Je to vlastně rutinní soudní proces, který má ještě druhou zápletku ve "střetu zájmů" obviněného a jeho právní zástupkyně. Ten konec se tváří, jako zvrat v ději, ale vnímavý divák to už mohl očekávat. Celkově ale velmi dobře, čili za čtyři *. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Písací stroj je presne ten istý, na ktorom Joe Eszterhas písal scénar filmu. (ladko)

Reklama

Reklama