Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Tři Vandráci (Pavel Liška, Honza Révai a Hynek Bernard) si usmysleli, že se vydají za dobrodružstvím na vlastní pěst, aniž by věděli, co je čeká. A to ve všech směrech. Vybavili se kamerami, foťáky, dronem a spoustou techniky na zálohování dat a vydali se napříč střední Amerikou na vlastních motorkách, aby poznali místní kulturu, dotkli se historie indiánských legend, zažili nečekané. A mnohem víc. Nejsou to badatelé, motorkáři ani cestovatelé. Vandrování světem je prostě opravdu baví a doufají, že bude spolu s nimi bavit i vás. (TV Prima)

(více)

Recenze (24)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Příběh, který svým námětem k nám zavítal už na začátku století a my Češi se ho chytli jako klíště, ale zpopularizovalo se to zde až o trochu později. Ale táhne to skvěle. Vandráci jsou trochu méně známý, méně profesionálnější a dětinštější verze Trabantů. To ale na jednu stranu ani tolik nemusí ničemu vadit. Jedná se stále o kus nějaké hodnoty, která nám sem byla přinesena a my se ji snažíme využít jak jen to jde. A své to určitě splnilo, i přes to, že to je něco jiného a vy si občas můžete říkat, že to je až divný. Ale špatné to není. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Z pohledu diváka jednoznačně nejlepší cestopisné dobrodružství na motorkách, kterého se Liška zúčastnil (tohle je spolu s Moto cestou necestou už jeho čtvrtý seriál). Velký posun směrem vpřed téměř po všech stránkách. Celé je to až neskutečně nabité "feel good" energií, čemuž značně dopomáhá Révai s Liškou a vynikající kameraman za oponou Bernard, který si tentokrát musel fakt máknout, aby s nimi absolvoval celou cestu a zároveň ji sám natočil a sestříhal. U předchozích tripů jsem měl pocit, že sleduji až puntičkářsky naplánovanou trasu z bodu A do bodu B, kam se všichni přemístili a byl konec. Zde ten pocit svobody a nevázanosti ze všeho sršel všemi směry, ač to byl zaručeně jen skvěle sestříhaný a prodaný dojem. Na české podmínky natolik kvalitně zpracovaná série, která měla i jakési poselství a smysl, až se to zcela vyrovnává trabantům, u kterých jsem měl neochvějný pocit, že jsou v úplné jiné dimenzi a dohnat nejdou. 90 % ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Inspirace u Long way round je zcela zřejmá a tím se nabízí i srovnání. A rozdíl je propastný. Když jel na motorce Ewan, jeho reakce byly přirozené a hodně si mě tím získal. Pavel Liška je přesný opak. Přehrávající dutina co už ani neví, kdy by měl s hraním přestat (a předvést přirozené reakce) a myslí si, že je neustále vtipný. Protagonisté si taky pletou pojmy a dojmy (lehkomyslnost a hazard zaměňují za “svobodu” a “dobrodružství”). Když jel na motorce Ewan a Charley, i když to bylo drsné, chtěl jsem tam být taky. Když jsem viděl co předvádí tahle skvadra, byl jsem rád, že sedím doma (protože s nimi bych zešedivěl) a nejspíš by mě i zavřeli (protože všichni bychom se nevrátili). Prakticky pátá epizoda můj dojem potvrzuje (skupina se v Guatemale rozdělila aby si od sebe “odpočinuli” a každý si jel na vlastní triko sólo - včetně kameramana - takže epizoda se proměnila v ultra amatérský sestřih go-pro kamer z tří helem). ()

Athares 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděl dřívější cestovatelské počiny Lišky s Révaiem v Moto cestou necestou, tak hodnotím asi o hvězdu výše. Takhle mohu srovnávat a negativa lehce převažují. Začnu ale pozitivy. Hlavním jsou záběry. Kamera je volnější a experimentálnější, což je jedna ze dvou věcí, které oživují nudné a nezajímavé dialogy hlavních aktérů. Tím druhým jsou některé opravdu silné zážitky (deštný les, rodina žijící i přes velkou chudobu šťastně uprostřed ničeho). Kvalitu dokumentu snižují dialogy herců, které málokdy přinesou něco zajímavého, režie a hudební podkres, který vyznívá nudně a melancholicky i ve chvílích, kdy trojice slaví narozeniny. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Cestopisne veci v TV mam rad, tohle je ale celkem opruz sledovat. Nevim, zda vsadili na zname tvare, ze oni udrzi sledovanost, protoze jinak to je cira zoufalost. Temer nulova hodnota ziskanych informaci, chybi tomu i vtip a lepsi technicke zpracovani-to bych omluvil, pokud by seriál mel kvality alespon jinde..., ale nema. Ve srovnani s vypravou trabantu vlastne nesrovnatelne, ale verim, ze hosi budou mit na co vzpominat. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Hynek jezdil v seriálu na KTM 990 Adventure, Honza na BMW R 1150 GS Adventure a Pavel na Africa Twin 1000. (sator)

Reklama

Reklama