foto

Jan Révai

  • nar. 11.2.1974 (46 let)
    Kladno, Československo

Biografie

Jan Révai, narozen 11. 2. 1974, se vyučil automechanikem. Již v utlém mládí se věnoval tanci v taneční skupině UNO, kde ho vedl Richard Hese. Byl také členem skupiny swingu, hostující v Hudebním Divadle v Karlíně pod názvem Děti swingu. V roce 1993 byl na tři roky odsouzen za přepadení čerpací stanice.

Nejdříve si zahrál v muzikálu DRACULA a později vystupoval i v muzikálech Romeo a Julie, Carmen, Hair atd. V muzikálu Pomáda se objevil v roli Sonnyho a roli Smrti a zároveň Anděla si zahrál v muzikálu Johanka z Arku.

Jedna z nejznámějších rolí, ve které se objevil, je postava Šimona z muzikálového filmu REBELOVÉ (rež. Filip Renč), z roku 2001, kde si zahrál společně se Zuzanou Norisovou.

V roce 2002 si zahrál ve filmu režiséra Guillerma del Tora BLADE 2 a v tomtéž roce ještě ve filmu thajské produkce ZATRACENÍ. Spolu s Lucií Vondráčkovou moderoval Českého slavíka 2001, vysílaného na TV Nova. V současné době vystupuje v Divadle pod Palmovkou.

Nejvíce se ovšem proslavil jako Ing. Robert Krátký, který vystupuje v seriálu TV Prima RODINNÁ POUTA a VELMI KŘEHKÉ VZTAHY.

Lukáš "prochy10" Procházka

Herecká filmografie

Filmy

2020 Princezna zakletá v čase
2017 Mezihra v Praze
Špindl
2016 Agáva
Lída Baarová
2015 Gangster Ka
2012 Occamova břitva (TV film)
2005 Restart
2002 Blade 2
Zatracení
2001 Rebelové
2000 Zpráva o putování studentů Petra a Jakuba
1999 Polojasno (TV film)
1998 Hun shen shi dan
Život, který ti dávám (TV film)

TV seriály

2019 Černé vdovy (TV seriál)
Epizoda 5 (E05)
Krejzovi (TV seriál)
Lidožrouti, nový majitel a nadržený kozel (S01E79)
Zamilovaná Cinda! (S01E78)
Čumpokurník (S01E76)
další epizody (30)
Rapl (TV seriál)
Ryba smrdí od hlavy (S02E12)
Trefa do Tlustého (S02E08)
Bubáci (S02E07)
další epizody (4)
2018 Krejzovi (TV seriál)
První polibek je nejsladší (S01E32)
Šťastná myšlenka (S01E31)
Alkoholik a cesta ke hvězdám (S01E30)
další epizody (26)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Dokud nás smrt nespojí (S02E12)
Když řádí zubatá (S02E11)
Pro věčnou slávu (S02E10)
další epizody (12)
2017 Poslední vízum (TV seriál)
Doktorka Kellerová (TV seriál)
Únos (S02E01)
První republika (TV seriál)
Díl jedenáctý (S02E11)
Díl desátý (S02E10)
Díl osmý (S02E08)
další epizody (6)
2016 Mordparta (TV seriál)
Nevěra (S01E05)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Zločiny na pokračování (S01E15)
Recept na smrt (S01E14)
Běžné rituály (S01E13)
další epizody (15)
2015 Reportérka (TV seriál)
Nad první kauzou (E01)
2014 Doktori (TV seriál)
2013 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Škola zlomených srdcí (S03E27)
Milionář z tělocvičny (S03E26)
Dědictví (S03E25)
další epizody (55)
2012 Búrlivé víno (TV seriál)
2011 Druhý život (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
Velmi křehké vztahy (TV seriál)
2006 Nadměrné maličkosti (TV seriál)
Dámský gambit (S03E01)
2005 Bazén (TV seriál)
Milenci v Praze (TV seriál)
2004 Rodinná pouta (TV seriál)
1998 Motel Anathema (TV seriál)

Dokumentární

2020 Jak se točí pohádka (TV seriál)
2019 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Karla Zimy (S15E17)
2018 Vandráci (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (8)
2017 Patrola (TV seriál)
Epizoda 11 (E11)
2015 Film o filmu GANGSTER KA (TV film)
Moto cestou necestou (TV seriál)
Epizoda 6 (S04E06)
Epizoda 5 (S04E05)
Epizoda 4 (S04E04)
další epizody (6)
2014 Moto cestou necestou (TV seriál)
Epizoda 4 (S03E04)
Epizoda 3 (S03E03)
Epizoda 2 (S03E02)
další epizody (4)
2011 Cesta na Vostok (TV film) - vyp.
2010 Bonbónky světa (TV seriál) - vyp.
Česká republika - doma nejlíp (E08) - vyp.
Mírně skryté krásy Albánie (E07) - vyp.
Peru - "tržiště" civilizací (E06) - vyp.
další epizody (8)
2008 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Jana Révaie (S03E17)

Hudební videoklipy

2020 Tereza Mašková ft. Marek Lambora, Natália Germáni & cast: Tam za řekou (hudební videoklip)
2018 Barbora Poláková - 2-8-5 (hudební videoklip)
Xindl X - ZZZ (pro Světlušku) ft. Jananas (hudební videoklip)
1998 Iveta Bartošová: Nekonečná (hudební videoklip)

Divadelní záznam

2003 Johanka z Arku (divadelní záznam)
1996 Dracula (divadelní záznam)

Režijní filmografie

Dokumentární

2018 Vandráci (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (8)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2018 Vandráci (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (8)

Host

TV pořady

2020 Povídky z Princezny zakleté v čase (TV pořad)
2018 Drajv (TV pořad) - mod.
2016 Tvoje tvář má známý hlas (TV pořad)
2014 Pomozte dětem... aneb když hvězdy nejen tančí (TV pořad)
2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
2012 Slnko v sieti 2012 (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
2008 Lucie Vondráčková To NEJ z TV (TV pořad)
2007 Hádej, kdo jsem! (TV pořad)
2006 StarDance aneb když hvězdy tančí (TV pořad)
2005 Vodopád Tomáše Hanáka (TV pořad)
2003 Volejte Novu (TV pořad)
2001 Český slavík - Mattoni 2001 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce