Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okouzlující romantická komedie, ve které na plátně zazáří Al Pacino a Michelle Pfeifferová. Pfeifferová představuje Frankie, číšnici v jedné newyorské kavárně. Po sérii bolestných zklamání Frankie nehledá vztah k žádnému dalšímu muži... až dokud se nepotká s Johnnym. Pacino hraje propuštěného trestance, který začal pracovat jako nový kuchař na krátkodobý úvazek. Dočista se zblázní do Frankie. Ale Frankie usuzuje, že se k sobě hodí jako vejce natvrdo a naměkko. Nechápe, co myslí Johnny tím, když říká: "Byli jsme pár ještě předtím, než jsme se potkali". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (165)

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Ten má v hlavě jenom holky. Jo, otevři mu ji a vypadnou samý chlupatý kosočtverce."ッ No jo fešák Johnny se s tím nepáře, jenže Frankie není jako její kámoška Cora. Tu dlouho přemlouvat nemusel. ッ "Ani jsem si nevšimla, že už seš. Ty si ani nezakašlal. Mám to natrénovaný potichu víš. Proč? No, řekněme, že jsem se pohyboval v místnostech, kde byl orgasmus na plný pecky poněkud nevhodný. To myslíš jako v klášteře? Jo tak nějak."ッBavilo mě sledovat Ala jak usilovně láme Michelle. Jak se to říká? Trpělivost růže přináší a nebo že by úplně nový modrý kartáček, který momentálně není nikoho? ッ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Starosvětsky přímočarý režisér Garry Marshall rok po fenomenálním úspěchu Pretty Woman lehce zostřil hrany a vypráví příběh z vězení propuštěného kuchaře, který se snaží zaujmout láskou zklamanou servírku. Ta se nečekanému vztahu brání, ale dvoření zamilovaného kuchaře nakonec podlehne. Oba leccos prožili, leccos ztratili, dávno nevěří na prince na bílých koních. Ale ještě si dají šanci. A Marshall tak znovu dokazuje, že okoralá divácká mysl se ráda nechá vyburcovat k nadějeplnému snění. Al Pacino je jistota, víc ovšem tentokrát zaujme nedůvěřivá a zklamaná Michelle Pfeiffer. Moc fajn návrat. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, kde postavy mají normální práci, uvěřitelný dialogy a prostě se chovaj tak nějak všedně. V dnešní době hypervyumělkovaných romantických komedií to působí až neuvěřitelně. On vůbec skoro padesátiletej Al Pacino opravdu není tradiční hlavní představitel do role svůdníka. Herecky mě tam nadchla Michelle Pfeiffer. Nikdy jsem jí nijak extra nemusel, ale tato role jí sedla. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Garry Marshall je ve svých filmech nesmírně předvídatelný, ale i to napomáhá tomu, abyste se do jeho snímků dostali. Jsou to romance, které mají hlavu a patu. Alespoň u starších kousků. Jsou zábavné a zajímavé, protože mají dobré charaktery. Tohle potvrzují nejen Al Pacino a Michelle Pfeiffer, ale také klasicky dobré vedlejší postavy, kdy osobně se mi nejvíce líbil Nathan Lane. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Zacpěte si uši...... říká se, že člověk má v životě dostat alespoň jednu šanci. Tak jsem ji tedy Garry Marschallovi dal. A doufal jsem ( vzhledem k faktu, že obě hlavní postavy hrají jedni z mých nejoblíbenějších herců(ček), že to NEPOSERE. A On to ( Garry ) neposral :o) Frankie a Johnny je příjemné civilní romantické drama o " dvou ztracených duších , které si byly souzeny ". U takovýchto typů snímků vždy záleží na ústřední herecké dvojici, jestli ta pověstná chemie mezi nimi funguje. Pokud ANO, u diváků má snímek z 1/2 vyhráno.Zde bylo po pár minutách jasné, že vyhráno tento snímek má. Jak Michelle Pfeiffer jako servírka Frankie, ( která si nese velkým šrám z dosavadního života ), tak i charismatický Al Pacino ( jako čerstvě propuštěný vězeň Johnny, který přichází dělat kuchaře do restaurace, kde Frankie obsluhuje ) podávají EXCELENTNÍ herecké výkony. Napadá mě hodně přízvisek k tomuto snímku, já však zůstanu pouze u jednoho - snímek ze života, tj. lidský hřejivý snímek. Ano, ten snímek není dokonalý ( na druhou stranu..., to není ani sám život :o), pár " much " by se našlo, ale já mu je pro tentokrát milerád odpouštím, za tu náladu, kterou ve mně vyvolal. Za tu lehkost, vtipnost, svěžest s jakou byl ( díky oběma hercům ) převyprávěn. p.s. jako bonus, jedna z nejromantičtějších filmových scén. Nikoliv Kate a Leo, ale Frankie a Johnny a jejich společné čištění zubů - to je ŽIVOT. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Frankie (Michelle Pfeiffer) souhlasí s poodhalením svého nahého těla, aby se Johnny (Al Pacino) mohl po dobu "15 sekund" dívat. Ve skutečnosti ale scéna trvá celkem 40 sekund. (D3VIL)
  • Do hlavní mužské role byl zvažován Jeff Bridges. Nakonec byl obsazen Al Pacino. (D3VIL)
  • Michelle Pfeiffer již podruhé hraje Al Pacinovi partnerku. Poprvé to bylo ve filmu Zjizvená tvář (1983). (Duke90)

Související novinky

Moje další první velká láska

Moje další první velká láska

20.06.2006

Taky milujete romantické slaďárny o malých harantech, kteří se v sedmi chovají i vypadají na dvacet (holky, kluci spíš naopak) a první sex a skutečnou pravou lásku si odbudou do dvanáctých narozenin… (více)

Reklama

Reklama