Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okouzlující romantická komedie, ve které na plátně zazáří Al Pacino a Michelle Pfeifferová. Pfeifferová představuje Frankie, číšnici v jedné newyorské kavárně. Po sérii bolestných zklamání Frankie nehledá vztah k žádnému dalšímu muži... až dokud se nepotká s Johnnym. Pacino hraje propuštěného trestance, který začal pracovat jako nový kuchař na krátkodobý úvazek. Dočista se zblázní do Frankie. Ale Frankie usuzuje, že se k sobě hodí jako vejce natvrdo a naměkko. Nechápe, co myslí Johnny tím, když říká: "Byli jsme pár ještě předtím, než jsme se potkali". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (165)

Tery16 

všechny recenze uživatele

Vím, že to nemá být objevný film. Ale přesto, nebýt herců v hlavních rolích, myslím, že by si ho nikdo ani nepovšiml. Čekala jsem něco víc, čekala jsem, že mi osudy postav budou v něčem blízké, že si budu přát, aby jim to všechno vyšlo a aby byli šťastní. Nakonec jsem byla skutečně jen divákem. Frankie a Johnny i přes mnohé kvality není filmem, který mě "vtáhne do děje". ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Zacpěte si uši...... říká se, že člověk má v životě dostat alespoň jednu šanci. Tak jsem ji tedy Garry Marschallovi dal. A doufal jsem ( vzhledem k faktu, že obě hlavní postavy hrají jedni z mých nejoblíbenějších herců(ček), že to NEPOSERE. A On to ( Garry ) neposral :o) Frankie a Johnny je příjemné civilní romantické drama o " dvou ztracených duších , které si byly souzeny ". U takovýchto typů snímků vždy záleží na ústřední herecké dvojici, jestli ta pověstná chemie mezi nimi funguje. Pokud ANO, u diváků má snímek z 1/2 vyhráno.Zde bylo po pár minutách jasné, že vyhráno tento snímek má. Jak Michelle Pfeiffer jako servírka Frankie, ( která si nese velkým šrám z dosavadního života ), tak i charismatický Al Pacino ( jako čerstvě propuštěný vězeň Johnny, který přichází dělat kuchaře do restaurace, kde Frankie obsluhuje ) podávají EXCELENTNÍ herecké výkony. Napadá mě hodně přízvisek k tomuto snímku, já však zůstanu pouze u jednoho - snímek ze života, tj. lidský hřejivý snímek. Ano, ten snímek není dokonalý ( na druhou stranu..., to není ani sám život :o), pár " much " by se našlo, ale já mu je pro tentokrát milerád odpouštím, za tu náladu, kterou ve mně vyvolal. Za tu lehkost, vtipnost, svěžest s jakou byl ( díky oběma hercům ) převyprávěn. p.s. jako bonus, jedna z nejromantičtějších filmových scén. Nikoliv Kate a Leo, ale Frankie a Johnny a jejich společné čištění zubů - to je ŽIVOT. ()

Reklama

Miki68 

všechny recenze uživatele

Frankie a Johnny řadím do stejné výše jako Harryho, co potkal Sally. Velmi příjemný romantická komedie se skvělými herci. Film jsem viděl dvakrát. Poprvé v originálním zvuku s titulky a zdálo se mi to o dost lepší, než ten český dabing. Ale možná to byla jen ta Veronika Žilková, kterou jsem nemohl celej film vydýchat. A klidně bych se podíval potřetí. Scéna se vzkazem přes rádio mě vždycky dostane... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak po osmi letech se Al s Michelle zase sešli před kamerou a opět předvedli svou vynikající hereckou formu. Samotný příběh mě ale zase až tak šťastným neudělal. Uměl bych pochopit otálení Frankie, ale chování Johnnyho mě spíš než romantický přišlo vlezlý, navíc ty kecy co tam ze sebe produkoval Johnny, to mě přišlo jako kdyby byl pan zeměkoule, na druhou stranu upřimnost jeho chování byla odzbrojující a jeho nekonečná trpělivost by se mě hodila při čekání v supermakertu ve frontě. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Starosvětsky přímočarý režisér Garry Marshall rok po fenomenálním úspěchu Pretty Woman lehce zostřil hrany a vypráví příběh z vězení propuštěného kuchaře, který se snaží zaujmout láskou zklamanou servírku. Ta se nečekanému vztahu brání, ale dvoření zamilovaného kuchaře nakonec podlehne. Oba leccos prožili, leccos ztratili, dávno nevěří na prince na bílých koních. Ale ještě si dají šanci. A Marshall tak znovu dokazuje, že okoralá divácká mysl se ráda nechá vyburcovat k nadějeplnému snění. Al Pacino je jistota, víc ovšem tentokrát zaujme nedůvěřivá a zklamaná Michelle Pfeiffer. Moc fajn návrat. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • V jedné z počátečních scén čte Frankie během jízdy autobusem časopis. Na úvodní straně je fotka sestry režiséra Garryho Marshalla, Penny. (D3VIL)
  • Ve scéně, kdy Johnny poprvé vchází do restaurace, je na plakátě za Nickem řecký fotbalový tým PAOK Thessaloniki s dvojhlavým orlem ve znaku klubu. (D3VIL)
  • Frankie (Michelle Pfeiffer) souhlasí s poodhalením svého nahého těla, aby se Johnny (Al Pacino) mohl po dobu "15 sekund" dívat. Ve skutečnosti ale scéna trvá celkem 40 sekund. (D3VIL)

Související novinky

Moje další první velká láska

Moje další první velká láska

20.06.2006

Taky milujete romantické slaďárny o malých harantech, kteří se v sedmi chovají i vypadají na dvacet (holky, kluci spíš naopak) a první sex a skutečnou pravou lásku si odbudou do dvanáctých narozenin… (více)

Reklama

Reklama