Reklama

Reklama

VOD (1)

Mezi osamocenou Mai a super-tajným robotem vznikne nečekané pouto a společně se pustí do velkého akčního dobrodružství s cílem zmařit plány zákeřného ničemy. (Netflix)

Recenze (67)

Mauric 

všechny recenze uživatele

A cenu za nejnesympatičtější postavu ve filmu Next Gen získává... ...všichni! Příběh hitleroidního fracka a přecitlivělého robota-zabijáka ve mně zahýbal žlučí namísto city. Celé to zčásti zachraňují nařachaná verze Steva Jobse a zfanatizovaná matka, kteří nám krásně ukazují, kam svět, ve kterém dostáváte elektroniku a s ní spojené služby zdarma, spěje. Snad to v někom vzbudí alespoň trochu kritického myšlení. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Když Wall-E potká Baymaxe z Velké šestky, dostanete tohle. Next Gen je pěkný sci-fi animák, který má na rozdíl od děl velkých gigantů i něco do sebe. Svět filmu nabízí vcelku realistický pohled na budoucnost, pokud se tedy bude ubírat směrem, jakým se ubírá a oproti jiným dnešním animákům je i o něco drsnější. Záporák mě vcelku bavil a i hlavní postavy dokázaly zaujmout. Osobně bych ale vystřihl zrzku, která tam byla jaksi navíc a pak ještě psa, jenž jako komický prvek zas tak dobře nefungoval. Na animaci si jinak nemůžu stěžovat, oproti jiným menším studiům je opravdu na úrovni a jde vidět, že Asie je s takovými projekty na dobré cestě. Jasně, je to trochu klišé, ale nenudil jsem se a musím říct, že je to vážně lepší než americké projekty z poslední doby. 80% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Next Gen" mi príde síce trošku ako mix viacerých filmov, ktoré som videl za posledné roky, no myslím si, že reálne má čo ponúknuť aj sám o sebe. Nebudem to tu rozoberať, no má to niečo z "Big Hero 6" a niečo z "Avengers: Age Of Ultron". A okrem toho máme mamu, ktorá nechce svoju dcéru počúvať a utápa svojé problémy v milovaní robotov. A čím novší model, tým lepšie. Aby som povedal pravdu, postavy v tomto filme sú okey. Mia je svojou agresiou celkom zaujímavá. Má pocit, že svet jej nedal nič a len ju opúšťa a môže za to fakt, že všetci milujú svojich domácich robotov. A tak je na nich rozčúlená. A keď postupne sa automaticky pýtajú nudle na to, či sú chutné, a kefka na zuby chce umyť zuby aj čo najtvrdšími metódami, tak pre ňu začínajú byť veci viac frustrujúce. A chápem jej rozhorčenie. No niektoré veci čo robila boli pre mňa trošku moc. Jej mama mi najprv prišla otravná, no potom som sa ukáže, že každý má svoju metódy bojovania so svojimi problémami. A potom zabúdala na svoju dcéru. Len príde moment, kedy jej príde najdôležitejšia. Robot, ktorý nemá meno a budem ho teda volať len Miin robot je podľa mňa zaujímavá postava. Je to podobné ako keď sme sledovali Johnnyho 5-ku. Učí sa nové veci, premýšľa a začína si aj uvedomovať vážnosť ľudského života. A to je pre mňa fascinujúce. Je pravda, že veľa scénok z filmu mi prišli ako referencie na iné filmy, no reálne mi to nevadilo. Animácie sú schopné, postavy sú okey, príbeh celkom okey, no posolstvo a akcia sú dostatočne silné a dobre spracované. Za jedno pozretie to stojí. Hodnotenie: B ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Blade Runner pro děti, jak na to upomínají odkazy v podobě vizuálu města, deštivých scén a papírové skládanky jednorožce. Otázky nad lidskostí uměle stvořené bytosti jsou však podle mě pouze povrchně nahozené, jen vábnička pro dospělé. Příběh sám cílí na raně pubertální dívky (a asi i kluky), kteří se cítí být outsidery (a kdo se v tom věku cítí jinak?) a nabízí jim katarzi v animované pomstě a rebélii (skvěle zvolený soudtrack). Na můj vkus je však film příliš militantní a násilnický. SHRNUTÍ: Kdo by v pubertě nechtěl ovládat supersilného robota, který si to za tebe rozdá s celým světem? Kdo by takového robota nechtěl mít v dospělosti? ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Co se týče postav, děje a příběhu značne neoriginální animák (však je to taky made in China, že :). Naopak velmi originální i zábavné bylo zobrazení robotizace dohnané ad absurdum, kdy třeba i jednorázový kelímek s nudlemi je vlastně robot. Bohužel hlavní hrdinka nabyla moc sympatická, robot byl okopírovaný Baimax z Big Hero 6 a jejich motivace byli hodně často podivné. Ale pokud se Vám líbili filmy jako Astro Boy, Big Hero 6 nebo Wall-I tak se budete bavit náramně. 65% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Film byl převážně vytvářen (cca 95 % obsahu) v open-source programu Blender, který si můžete zdarma a legálně stáhnout. (Diskomuz)

Reklama

Reklama