Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší přátelé Toni a Paul se na 100 dnů vzdají díky sázce všeho, co vlastní. Každý den dostanou jednu ze svých věcí zpět. Během této výzvy si možná uvědomí, že jediné, bez čeho nelze žít, je přátelství. (Bioscop)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (204)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Téma nestoudného civilizačního nadbytku a závislosti na materiálním štěstí, zejména západoevropského světa, o Americe není potřeba psát, to už je předpeklí lidské rozmařilosti a skutečné zhmotnění hesla "Konzumuji, tedy jsem...", by si zasloužilo daleko radikálnější obraz, než je tato komedie se zoufalým humorem, naivní romancí či síle přátelství. Toto může pobavit, jak je vidno, ale ke změně životního stylu, či dokonce k snížení životního standardu, film nikoho nedotlačí. Tři za snahu toto téma otevřít, i když, co se lidstva týká, je již půl hodiny po dvanácté. [Kino Citadela - Litvínov] ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

I když mám Floriana a německé komedie velmi rád, tahle mě absolutně neuspokojila. Přišla mi hodně obyčejná až skoro laciná. Solidní námět byl využit jen v pár povedených scénách, zbytek bylo jen přešlapování na místě, které vyústilo v hodně nepovedeném konci, na nějž se budu snažit co nejrychleji zapomenout. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Vcelku často jsem slyšel, že Němci neumí točit dobré filmy a komedie už vůbec ne. Občas jsem ten názor zastával taky. Postupem času si ho ale sám vyvracím. Bez věcí nad věcí je jedním z důvodů proč. Je to současná, originální a hlavně dobrá německá komedie, která mě pobavila a dokonce měla i zajímavý přesah. Už úvod a první minuta je geniální. Srovnávání naší generace s generací našich rodičů a prarodičů vzhledem k majetku, vlastnictví a osobního štěstí, se povedlo skvěle a výtečně navnadilo na pokračování, i když už odlehčenější. Ještě po pár dnech si pro sebe přemýšlím, jak bych to dal já sám. Každý den jen jednu věc a to zdaleka nejsem závislý na vlastnictví věcí jako hlavní hrdinové. Pokud si často stěžujete, že nemůžete mít vše, co chcete, pusťte si Bez věcí nad věcí. Třeba vám to trochu otevře oči. A když ne, aspoň vás to pobaví. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $14,093,397▐ Nepomôžem si ale na nemcov zas klasicky rozpačito podané. Samotný námet poukazujúci na konzumnú dnešnú dobu priam dokonale vybraný ale režisér a herec v hlavnej úlohe v jednom to nedokáže uchopiť, nevie kedy má pritlačiť, kedy má urobiť správny nadhľad, dosť kostrbaté a ako tak to začne fungovať až v poslednej štvrtine, bohužial. /40%/ ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Florian David Fitz je mým oblíbencem už od Deníku doktorky, ale když se chopí scénáře, nemívá vždy šťastnou ruku. O to smutnější, že má nápady, ale nedokáže je dotáhnout. V tomhle filmu šlo právě jen o ten nápad a snad úvodní čtvrthodinku, než celý snímek začal haprovat. ____ Nápad na život bez všech věcí, kdy si každý den smí člověk vzít zpátky jen jednu jedinou, zapadl téměř okamžitě, nebyl vůbec rozvinutý, a oba „kamarádi“ ani nedodržovali pravidla. ___ O materialismus ale stejně moc nešlo. Nastoupil zcela zbytečný a nudný milostný románek. Postupně se ukázalo, že jeden z kamarádů je dětinský ubrečenec, zatímco druhý je sebestředný podrazák, takže bylo po diváckých sympatiích. Jediné, co se mi na jejich vztahu líbilo byla cynicky pravdivá věta: „Nejsme nejlepší přátelé, my se jenom dlouho známe.“ Nějak se do toho zamotala babička, která furt lezla na štafle. Taky nějaká variace na Zuckerberga, docela dost sprostá, protože ze skutečné žijící osoby udělala kreaturu, aniž by to mělo oporu v realitě. A jeden kýčovitý dřevěný panáček. SHRNUTÍ: Ta jediná věc, kterou jste si měli vzít, měla být kniha Jak psát scénáře, pro začátečníky. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Tímto filmem se nechala inspirovat televize Prima při vytváření televizního pořadu Experiment 21 (od r. 2020), kdy účinkujícím sebrali všechny věci a poté si každý den směli vzít jen jednu věc. Experiment trval 21 dní. (tommahol)
  • Režisér, scenárista a hlavný herec Florian David Fitz obsadil do hlavnej ženskej úlohy Miriam Stein, pretože s ňou už nakrútil road movie Cesta tam (2014) a podľa neho ho presvedčila, že má v sebe „úprimnosť a prirodzenosť“ potrebnú pre túto rolu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama