Reklama

Reklama

The Haunting - Dům na kopci

(série)
  • USA The Haunting of Hill House (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Roztříštěná rodina bojuje se strašlivými vzpomínkami na svůj bývalý domov a děsivé události, které je z něj nakonec vyhnaly. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (174)

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k tomu, že "duch může být i vzpomínka", jak říká jedna postava, je tenhle seriál stoprocentně duchařský. Je to totiž také taková vzpomínka na dobré hororové časy, v nichž hrály prim postavy a které se sice vždycky nevyhýbaly klišé, ale uměly s ním pracovat natolik mazaně, že to nikomu nevadilo. Musím obdivovat Mika Flanagana za to, jak skvělou, poctivě staromódní atmosféru dokázal navodit, a zároveň za to, jak současně ji vypráví. Příběh je mazaně vystavěný, co díl a co scéna, to další tah pro celkový obraz, postavy jsou do jedné perfektně napsané a zahrané - nemohl jsem si nevzpomenout na Odpočívej v pokoji. No a pak jsou tady duchové... Ti duchové... Ti tedy jsou! Dlouhán s buřinkou se rychle zařadil mezi to nej, co jsem kdy viděl, o paní s ohnutým krkem (skvěle vypointované v páté epizodě) ani nemluvím. Způsob, jakým se zjevují, krásně kašle na vše, co nám servírují horory posledních let - žádné laciné baf a kravál, ale prostě mrazivé zjevení něčeho, co tam najednou je... A vypořádejte se s tím. Byl jsem vážně spokojený se vším a jelikož zejména v závěrečných epizodách dával Flanagan najevo, že má velmi rád Kubrickovo Osvícení, jsem přesvědčený, že Doktor Spánek je v dobrých rukách. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Tento seriál byl jedno velké překvapení. Bála jsem se, že když se jedná o hororový žanr a seriál, aby nebyl děj moc plitký. Ze začátku seriálu to tak vypadalo, chvíli trvalo, než jsem se do něj dostala, protože to bylo hlavně jen úvod do děje. Co se týká délky, jedna série úplně stačí, jelikož poslední dva díly jsou celé o vysvětlování minulosti. V některých pasážích tu byla skvělá hororová atmosféra a bylo tam i pár lekaček. Nejhorší byla v osmém díle, kdy jsem se tak lekla a bála se koukat dál. Ale konec mě překvapivě rozbrečel. Doporučuji. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Tomuhle já říkám konečně čistokrevný seriálový hororový počin. Flanagan se občas vytáhnout umí, i když jeho styl není zrovna můj cup of tea, protože má tendenci své horory převádět do rodinných dramat a často vybírá až krajně nesympatické protagonisty. V The Haunting ale funguje všechno na jedničku. Scénář, tempo, herecké výkony, dramatická linie, časové prolínání ale co hlavně, hororová stránka a mrazivé scény. Tenhle seriál je sice trochu komplikovaný a chce si to pořádně ujasnit v postavách, ale pokud nebudete sledovat epizody s velkým odstupem, zaručuju, že dostanete atmosferický, hutný zážitek, který budete mít ještě dlouho v paměti. Snad bude druhá série kvalitativně stejná. Těším se. ()

slord 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelo natočená a atmosférická séria, ktorá síce začína trošku zvoľnejšie, ale postupne sa človek do toho zažerie a nemá dosť, až kým sa nedostane až na koniec. Strašidelný dom je v hororoch častá kulisa, ale v tomto prípade bol zasadený do príbehu veľmi kvalitne. Pre fajnšmekera žánru je tento seriál určite slasť, aj keď ja nie som nejaký hororový nadšenec, tak som si to aj tak veľmi užil. 9/10 ()

kery- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Senzační horor z prostředí krásného starého domu, ale i dokonalé drama mimo něj. První půlka mi přišla o fous lepší - každý díl se věnuje jiné postavě, přičemž jejich jedinečnost a solidní délka každého dílu udrží napětí i nadšení. Tato etapa končí skvěle zpracovaným dílem z pohřbu, kde je pro diváka naservírováno minimální množství střihů. V tomto dílu - a to ihned po jednostřihové jízdě - nastupuje druhá půlka příběhu, který si už jede souvislé a lehce plíživé tempo, a sází spíše na dům, jeho příběh a finální explozi. Postupně začíná vysvětlování, které mi ne vždy přišlo úplně dobré a zajímavé, ale za to citové rozsračkování na úplném konci celé řady tomu snad ani nelze nic vytknout. Ani nyní, pár dní po shlédnutí, mě nenapadá jediná věc, která by to udělala ještě lepší. Skvělá záležitost, a zdaleka nejen kvůli dokonalé hororové atmosféře, ale především postavám, které prostě musíte milovat. Jak jsem si v prvním díle přišel ohledně množství postav hraných více herci skrze flashbacky zmatený, tak v druhém díle jsem se už chytal a slastně si vrněl jako kotě. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (13)

Související novinky

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

03.12.2022

Po hitech se seriálem The Haunting of Hill House a The Haunting of Bly Manor a taky kriticky úspěšné Půlnoční mši přišlo od hororového mistra Mikea Flanagana maličko zklamání v podobě na teenagery… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

23.12.2020

Hororová série The Haunting - Dům na kopci v roce 2018 sklidila velmi nadšené reakce a stala se jedním z velkých seriálových hitů streamovací služby Netflix. Na tento úspěch letos její tvůrce Mike… (více)

Reklama

Reklama