Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životním dílem odpudivého a deformovaného opilce z hamburské čtvrti San Pauli Fritze jsou vraždy místních prostitutek. Jejich těla ukrývá do zdí svého podkrovního bytu, kde se smrad hnijícího masa snoubí s pachem staromládenectví a výpary řecké restaurace z přízemí. Případ sériového vraha Fritze Honky šokoval v polovině sedmdesátých let celé Německo a inspiroval Fatiha Akina k natočení filmu, který je kontrapunktem většiny thrillerů na podobné téma. Místo metodického pátrání totiž nabízí jen chaos, hnus, smrad a bezmála haptický prožitek z „pekelné kuchyně“ Fritze Honky. Akin s elegancí sobě vlastní vytvořil zrůdný artefakt, který tvrdě testuje diváckou odolnost a podvrací mysteriózní kult vytvořený kolem sériových vražd. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (302)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Honka: Portrait of serial killer..... Za 4 rudé, ale jen s obrovským sebezapřením a zapojením všech nouzových okruhů objektivity.. Ten film je sice nesporně kvalitní, ale prostě 90% scén jsou věci co jsem fakt vidět nepotřeboval. Zmar, špína, smrad, rozklad, fleky od potu, zvratek, chcanek, krve... Povislé párky, povislé šuliny, povislé kozy, povislé špeky.. Deformace, retardace, deviace.... Jako film na rozbourání popkulturní romantizace sériových vrahů, je to myslím geniální. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Uschi, dáš si eště něco? Rád by tě pozval.“ - „Kerej?“ - „Feďo!“ - „Toho bych nepochcala, ani kdyby hořel!“ Jestli si myslíte, že po přežití koncentráku vás už nic nezaskočí, nechte se U Zlaté rukavice (obývané intelektuální, filozofickou smetánkou), pozvat na panáka od kavalíra Fritze Honky! Když se u podobných filmů tu a tam směju, trochu pak pochybuju o tom, zda je má míra cynismu stále v normě…ale ten brutálně černý, šibeniční a morbidní humor tu prostě je. Ale narozdíl třeba od Trierova Jacka se Fritz (skvělý Dassler. tleskám jemu i maskérům!) ani nepokouší být umělcem. Je totiž gentleman. Jeho něžné pohlazení dostává ženy do kolen, nebojí se moderních sexuálních pomůcek (vařečka či párek…bez hořčice, prosím!), ono „přefiknutí“ bere trochu po svém, ale hudba k navození atmosféry (Kája Gott!) nechybí! Pravda, trochu zápachu a špíny doma má (nic uhlazeného, vše naturalistické, syrové), ale pár vonných stromečků (nejen) ve „špajzu“ to spraví! Tuhle chuťovku za solidní 4* doporučuju servírovat jako dezert po nedělním obědě… ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

Akinov prístup, letmá, skicovitá psycholÓgia v kombinácii so surovými gore scénami a výtvarne prepracovanou výpravou evokuje snímky rakúsku snímku Angst z 80. rokov a taktiež Nekromantika Jorga Buttgereita. The Golden Glove je oldschoolový film, ktorý však nepôsobí anachronicky, ale mimoiradne štýlovo. Aj keď miestami vyprázdnene. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Uff, ten film (a lokál U zlaté rukavice) je jako kdybyste se na dvě hodiny nakvartýrovali k té nejspodnější spodině, co chodí po světě. Jen alkoholické výpary, pach nemytých těl a hnijících mrtvol. Za realističnost a dokonalé obsazení jsem dala plný počet hvězd. Jinak ale byly chvilky, kdy jsem měla sto chutí film vypnout a pustit si nějakou sladkou americkou love story na spravení chuti. Asi chtělo hodně odvahy dát se do zfilmování příběhu, který se v 70. letech minulého století skutečně stal. Fotky herců a hereček nakonec, u titulků, byly nutností, jinak bych neuvěřila tomu obludáriu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(80%) Fíha, tak to byl teda masakr! U ZLATÉ RUKAVICE, to je film, který se jen tak nevidí. Upřímně, ani jsem nevěděl, jak to mám zhodnotit (kolik mám dát hvězd a procent), ale nějak jsem se rozhodl. Za tento odvážný německý počin, bych měl dát 5/5*, ale přeci jen ta brutalita a nechutnost byla tak trochu moc, až se mi trochu zvedal žaludek, ale co. Víc bych filmu nevytýkal, jen některé scény (třeba to dění v hospodě), bylo takové divné, ale co už. Nejvíc můžu vyzdvihnout vizáž a chování hlavního herce Jonase Dasslera, který sehrál roli psychopatického, opilého podivína přímo na výbornou! To jak mluvil, motal se po x panácích – to bylo něco. Samotné násilné scény, na kterých se ten onen psychouš dopouštěl na ženách, byly někdy nechutné. Našlo se tu i dost přisprostlých hlášek, kdy jsem se u některých málem posral smíchy. Závěr filmu byl dokonalý. Opakovaně si to pouštět nebudu, přeci jen by mě nebavilo opakovaně sledovat devastaci starých, ztroskotaných žen. I mě šokovalo jaké detaily nám němci naservírovali. Vidět šílencův penis, prsa 60-70 letých ženských …. No to chtělo fakt kuráž něco takového natočit. Mám nakoukáno dost filmů, takže jsem to po psychické stránce přežil bez úhony, ale i tak je to silné kafe, které ale musím němcům nechat, netradiční a originální počin to je. A ještě prý podle skutečnosti? Uf ….. Rodina Hewitova v Texasu se může jít zahrabat. ;) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (13)

  • K natáčení byla pozvána psycholožka, aby herečkám pomohla natočit scény se znásilněním. (Polgedney)
  • Fritz Honka byl zatčen v roce 1975. Následný soud považoval Honkovu silnou závislost na alkoholu jako polehčující okolnost a byl tak odsouzen jen k patnácti letům odnětí svobody. Ovšem v psychiatrické léčebně, ze které byl propuštěn roku 1993. Zemřel o pět let později pod jinou identitou v domově důchodců. (Jefimov)
  • Studio Occupied VR využilo kulisy filmového bytu Fritze Honky (Jonas Dassler) k tvorbě unikátní hry, ve které z něj musí hráč uniknout. (DanteZ)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

6. ročník Be2Can startuje už 2. října

6. ročník Be2Can startuje už 2. října

25.09.2019

Zlatý medvěd a oba držitelé hereckých cen z letošního Berlinale, cena za režii a cena poroty z Cannes a mnoho dalšího představí 6. ročník přehlídky Be2Can. Letos se koná od 2. do 8. října v pražských… (více)

Reklama

Reklama