Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věra (Zlata Adamovská) prožila s Jindřichem báječný život a je pevně rozhodnutá splnit jeho poslední přání – zaběhnout maraton! Emancipovaná a rázná matka tří dcer v tom nevidí žádný problém. Prostě si trasu rozdělí na čtyři díly a zdolají těch více než 42 kilometrů jako rodinná štafeta. Žádná z nich sice dosud neuběhla ani metr, ale do startu přece zbývají tři měsíce a trenér Vojta (Vladimír Polívka) připravil skvělý kondiční plán. Stačí jen začít. Dcery se ovšem do běhání nehrnou. Mají úplně jiné starosti. Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenně průšvihům svých tří synů a jejich otec Karel (Ondřej Vetchý) ji už dvacet let neumí, nebo nechce, požádat o ruku. Prostřední Bára (Veronika Khek Kubařová) touží po dítěti, jenže pro něj zatím nenašla toho pravého tatínka. Její biologické hodiny bijí na poplach. A nejmladší Kačka (Jenovéfa Boková) sice chlapa má, ale ten chlap má jeden zásadní háček – manželku. Zamilovaná Kačka přesto lpí na vztahu bez budoucnosti. Je zřejmé, že dcery mají momentálně úplně jiné priority než běžecký trénink. Svérázná maminka Věra proto musí napnout všechny síly, aby rodinnou štafetu přivedla přes řadu překážek a komediálních komplikací na start Jindřichova vysněného maratonu. S běháním je to úplně stejné jako v životě. Důležité je vydržet a nevzdávat se, když cíl je na dosah… (CinemArt)

(více)

Recenze (776)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Za mě příjemná oddechovka, komedie jak se sluší a patří a to navzdory předvídatelnému ději, minimu nějakých dějových zvratů, užitých žánrových klišé, apod. Ženy v běhu dokáží vykouzlit úsměv na rtech a zvednout náladu, některé scény vyloženě rozesmějí, některé možná i dojmou. Herecké výkony všech hlavních postav rozhodně stojí za to. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Do kin chodím převážně na horory. Novodobá česká tvorba zrovna dvakrát neláká, ale protože mě přítulkně překecala udělal jsem vyjímku. A to i přesto, že jsem měl čest s filmem " Život je život " který M. Horský natočil v roce 2015. A to byla velká katastrofa. Ve finále ale musím konstatovat, že mě " Ženy v běhu " neskutečně překvapily a nakonec jsem návštěvy kina vůbec nelitoval. Je to takovej milej příběh, kterej zbytečně netlačí na pilu a přesto v sobě skrývá spoustu vtipných scén a hlášek. Chválím i výběr herců a to jak se svých rolí zhostili. Vhodně byla zvolená i muzika. Za mě prostě nečekaná spokojenost a proto dávám 5 hvězd. Určitě jsem tenhle film neviděl naposledy. Podle mě je to jeden z nejlepších, českých, komediálních filmů za poslední dobu. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

JO, JÁ VÍM, zase nějaká hloupá česká komedie, ... ble, ble, ble, jak to často u komentářů různých hnidopichů tady na ČSFD bývá. JÁ SE ALE TAK POBAVIL A NASMÁL, až mi smíchem tekly slzy z očí. Lidičky vážně, to už se mi dlouho nestalo. Martin Horský se se svým dokonale vybroušeným scénářem a režií překonal a herecké výkony všech byly doslova naprosto přirozené filmovým postavám. Bolek Polívka příjemný pohodář v pidiroli (moc mu to následně v té urně slušelo) a Tereza Kostková vždy s rozvahou nad věcmi klidného ignoranta Ondřeje Vetchého. Inu bylo "cítit" z plátna, že všichni herci včetně skvělé Zlaty Adamovské si to při natáčení doslova užívali, snad až na ten běh. Co říkáte paní Adamovská? :-) To ale nemyslím ve zlém. Byla to asi fuška, ale zvládla jste to. Všechna čest. Asi to spojení scénáře a režie v jedné osobě bylo to nejlepší pro celkový výsledek díla. Pane Horský blahopřeji. Dal bych si tu dokonale ochucenou polévku s písmenky ještě nejednou. Tak byla obsahově vynikající. A už se těším na dvojku. TOHLE NENÍ KAMEŇÁKOVSKÝ HUMOR PRO SLABODUCHÉ DIVÁKY, MATTY. Plácáš bláboly a na svět kolem sebe se díváš očima puritána, tedy člověka přísných a PŘEHNANÝCH morálních zásad. Asi budeš nějaký TEN skutečný filmový odborník s "ohromným" smyslem pro humor. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Za mě spokojenost, moc se mi tenhle kousek líbil, atmosféra pohodová a velice příjemná. Holky to dávaly s přehledem (Veronika Kubařová úžasná) a kluci za nima nezaostávali, bavili stejně tak (zejména Ondřej Vetchý). Nejpůvabnější ovšem pro mě byla malá Rozárka, okouzlující dívenka. A co hodnotím nejvíc a nejvýš, je ten optimismus, který z filmu sálá. Vykouzlit divákům na rtu úsměv a rozesmát je k slzám (a že nás bylo) stojí za shovívavé hodnocení a za režisérský debut rovněž, tedy přihazuji zcela vědomě tu pátou hvězdu. Poklona tvůrcům, tohle se vám povedlo, jen tak dál, houšť a větší kapky, sím.. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

5 hvězdiček hlavně kvůli tomu, že jsem se v jeden moment opravdu zasmála od srdce. 😂 A líbila se mi také závěrečná hudba. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Ženy v běhu mi sedly. Svým obsazením, humorem, dějem... vším. Po Bezva ženské na krku se jedná o další českou komedii, kterou můžu vidět kdykoli znovu. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Co k tomu asi jiného říct než to, že tekly slzy proudem. Skvělé hlášky v průběhu celého filmu. Děti perlily, ženský perlily a Vetchý je prostě talent. Ikdyby celý film stál za ho...(což nestál), tak on prostě bude skvělej. Navíc je na něj pořád dobrý pohled :-), ten chlap zraje jako víno. Ale bacha, tenhle film dokázal tak zapůsobit, že jsem hned dostala chuť si zaběhat. Ale.....je zima....takže nic....do léta mě to snad přejde. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Na další film z ranku nenáročných komedií ve stylu "Žen v pokušení" nebo "Bezva ženské na krku" jsem se těšila hlavně díky jeho obsazení. Veronika je stejně jako já z Rakovníka (takže mám letitou tendenci fandit každému jejímu projektu), Jenůfka film od filmu herecky roste, mladého Polívku nepokrytě zbožňuju od uvedení "První republiky" a Ondra Vetchý... je Ondra Vetchý. A jak musí uznat každý, kdo už snímek viděl, právě poslední jmenovaný nejvíce vyčnívá. Scény s ním, jeho manželkou a jejich třemi syny (dva chlapci jsou skutečnými potomky Vetchého a Kostkové, což je roztomilá maličkost, která možná všemu pomohla) celý sál nejvíce prochechtal (mně několikrát vytryskly slzy smíchu), protože právě jejich dějová linka působila nejvíce přirozeně a "ze života". Zahanbit se nenechali ale ani ostatní herci, celá hodinka a půl je veskrze pozitivní, s miloučkou hudbou, bez trapností a vulgarit a zbyl čas dokonce i na krásné vodicí pejsky! Po třetí projekci zvyšuji, tyhle oddychovky můžu pořád. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Jedno přání, čtyři ženy a čtyřicetdva kilometrů. Každá z těch žen běží svůj vlastní maratón. Marcela o lásku, Bára za lásku, Kačka s láskou a Věrka pro lásku. A tak je pro ně nejdůležitější to jediné - nikdy to v tom běhu za svým snem nevzdat. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšená. Naše (nemulti)kino bylo včera téměř plné, což je úkaz vskutku nevídaný. Od prvního momentu mě nic nerušilo, ani mi nepřipadalo trapné (což je můj obvyklý pocit u českých komedií z poslední doby). Bylo to svěží, ftipné i dojemné. A teď budu holt všechny lidi kolem sebe nutit :), aby na to taky šli... Edit.: můj intelektuální bratranec tomuto filmu dal "odpad" - nevím tedy, jestli jsem ještě stále jeho oblíbená sestřenice - takže na doporučování chlápkům pozor! :) ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Přesně jak se o těhle běhacích babách traduje a chvástá ve velkým a pozitivním, tak i já potvrzuju velkou kvalitu českýho filmu! Konečně domácí komedie plná prdele a né úplně trapnýho fórku! Taktéž i bomba obsazení! Manželský duo Kostková/Vetchý jedou jak nabroušenej břit a žeru jim to, co to jde. Po právu po dlouhé době českej sranda biják zde na našem čsfd zabalenej v červených barvách. 90% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Zaprvé se musim přiznat,že nijak pozitivní,zábavnej a vtipnej člověk nejsem.A nekterejm problémům hrdinů ve filmu ani nerozumim.Navíc ten film je,jak se tady skoro ve všech komentářích píše,neuvěřitelně předvídatelnej.Jenže jako hodinu a půl trvající celek je natočenej naprosto skvěle,zábavně,příjemně,nezatíženej ničim,po čem volaj filmový inženýři,intouši a samozvaný odborníci na film.Vlastně sebou nijak nemlátíte v křesle smíchy,ale zasmějete se skoro každou vteřinu ,co film běží.Prostě totální pohodovka,a i když tohle tady bylo už mnohokrát,tohle se prostě může protivit jen idiotům.za mě fakt dobrý.100%. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Buď jsem "poloviční žena" nebo ten film je tak pekne natočen, že si ho může suprově užít i chlap. Jednak si může užít krásu herecké trojice Kostková, Boková, Kubařová (u té poslední jmenované především), dále se pousmát na chlapáctvím postavy Ondřeje Vetchého a v neposlední řadě se plných plic zasmát nad krásou dvojsmyslů v češtině (viz jiné vnímání dětí a dospělých stejných pojmů - např. "dala"/"nedala"). Každopádně už dlouho jsem se u čisté komedie takto luxusně nebavil... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Je super začít 2019kový výběr zrovna takovou oddechovkou, která mě tak nesmírně pobavila a zaručila mi povedený kinozážitek. Nechce se mi stále věřit, že se novodobá česká komedie pod záštitou Primy ještě čtrnáct dní po premiéře drží na 80%, ale není se čemu divit. Po ohromně dlouhé době jsem se sešel s českou záležitostí, kde není ani JEDNA postava, kterou bych považoval za osinu v zadku, sympatizoval jsem totiž úplně se VŠEMI a přesně toto složení bych chtěl vidět ještě jednou, ať už v sequelu či někde úplně jinde. Ondra Vetchý znovu a zase neskutečně válel, Kubařovou jsem měl rád vždycky, Kostková se konečně objevila v pořádném světle. A malá Rozárka byla vyloženě kouzelná. Za mě spokojenost a protože jsem dal 5 hvězd i Po čem muži touží, nemůžu ani tentokrát jinak. [viděno v Cinestar Plzeň 14.2.2019] ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Úúúúúúúžasná komédia s množstvom vtipu. Naozaj málokedy som sa pri filme tak dobre pobavil, trafilo to presne na moju strunu. A pritom to bolo tak jednoducho obyčajné a neobyčajne svieže. Videné v kine. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Naprosto luxusní záležitost! Horský zamakal a vše natočil do jediného detailu a je s toho adept na českou komedii roku! Skvělé herecké obsazení, povedený humor a k tomu situace ze života dělají z filmu opravdový nadprumer českého žánru! Děj je postavený na posledním přání zesnulého otce tří dcer a jeho ženy, která se rozhodne ho splnit. Všechny dcery stmelí a přesvědčí na nelehký úkol - uběhnout maraton, který si jako team rozdělí na čtvrtinu. 85% ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Pokud budu uprimny, tak nikdy jsem se v kine tolik nebavil, tolik jsem neplakal. Zakladem bylo ocekavani podprumerneho bullshitu a z ocekavaneho balastu vylezlo neskutecne vtipne a nevtirave resume. Promite, ja jsem nadsen! ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Reklama

Reklama