foto

David Suchařípa

  • nar. 18.3.1965 (51 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Syn Leoše Suchařípy vystudoval pražskou konzervatoř a od roku 1996 je hercem na volné noze. Vystupoval v Divadle Bez zábradlí, v Činoherním klubu, v Divadle Na Fidlovačce (Šumař na střeše, Muž z La Manchy), v Divadle Pod Palmovkou (Kean) nebo v Divadle Kalich (muzikál Tajemství). Hrál Kenta v Králi Learovi na Letních shakespearovských slavnostech, následující léta jsme ho mohli vidět na Pražském hradě také v Romeovi a Julii nebo Shakespearovských šašcích a v Komedii omylů. Působil v Klicperově divadle v Hradci Králové, kde ztvárnil mimo jiné zásadní role v Shakespearových hrách, Vladimír Morávek ho například obsadil jako Romea i Krále Leara. V současné době spolupracuje také s Docela velkým divadlem v Litvínově, které uvede premiéru Cyrana z Bergeracu, v němž ztvárňuje titulní roli. Pracuje pro film a televizi, zahrál si například v seriálech Ordinace růžové zahradě 2, Bazén, Strážce duší, Zdivočelá země, O zvířatech a lidech, Přítelkyně z domu smutku nebo ve filmech Čertova nevěsta, Nejasná zpráva o konci světa apod. Věnuje se také rozhlasu i dabingu.

Zdroj: Bontonfilm

Herecká filmografie

2016 Děda
2015 Bezdružice (TV seriál)
Flowers
Vraždy v kruhu (TV seriál)
Láska je černý kůň (E09)
2014 Stopy života - Na plný úvazek (TV film)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
2013 České století (TV seriál)
Kriminálka Staré Město 2 (TV seriál)
ONA A ON (TV seriál)
Sanitka 2 (TV seriál)
2012 Helena (TV seriál)
2011 Čertova nevěsta
4teens (TV seriál)
2010 Kriminálka Staré Město (TV seriál)
2007 Trapasy (TV seriál)
2006 Boží pole s. r. o. (TV film)
Sůva z nudlí (TV film)
Zajatci Ďáblova chřtánu (TV film)
2005 Bazén (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Otázka pohledu (TV film)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2003 Král Lear (divadelní záznam)
Strážce duší (TV seriál)
Voda se šťávou (studentský film)
2002 Nevěsta s velkýma nohama (TV film)
Počkej, až zhasnu (TV film)
Waterloo po česku
2001 Chytit vítr (TV film)
2000 Bídníci (TV film)
Dřevěná Marika (TV film)
Vlci ve městě (TV film)
1999 Sen (studentský film)
Sourire du clown, Le
Sponzor (TV film)
1998 Silná jako smrt (TV film)
1997 Nejasná zpráva o konci světa
Zdivočelá země (TV seriál)
1994 Inkarnace (TV film)
Marie Růžička (TV film)
O zvířatech a lidech (TV seriál)
Vekslák aneb Staré zlaté časy
1992 Přítelkyně z domu smutku (TV seriál)
1986 Velká filmová loupež
1985 Muž na drátě
1983 Zámek Nekonečno

Dokumentární

2006 Předčasná úmrtí: Široká duše (TV film)

TV pořady

2015 Barrandovský Silvestr 2015 (TV pořad)
2013 Barrandovský Silvestr (TV pořad)
Což takhle dát si VIP? (TV pořad)
Kurňa, co to je? (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
Živě z PALLADIA (TV pořad)
2012 Česká 30 (TV pořad)
Koule (TV pořad)
Nevař z vody (TV pořad)
Vtip za stovku! (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Bubo bubo (TV pořad)
Kam na výlet? (TV pořad)
Vínečko (TV pořad)
2010 Prostřeno! (TV pořad)
2009 Devatero řemesel (TV pořad)
Zázraky přírody (TV pořad)
2008 Putování za písničkou (TV pořad)
2007 O korunu krále Karla (TV pořad)
2006 Čétéčko (TV pořad)
Maxi Clever (TV pořad)
StarDance aneb když hvězdy tančí (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)

Hudební videoklipy

2014 Těžkej Pokondr: Kníra mám (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace